Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Western
  • Dobrodružný

Recenzie (4)

plagát

Znovuzrozeni (2012) (seriál) 

Tak tuto prekrásnu francúzsku drámu z prvkami fantasie a hororu som mal možnosť vidieť tesne pred zhliadnutím amerického počinu The revenants. Chcel by som vyzdvihnúť výborný výber hercov a ich skutočné majstrovstvo ako sa popasovali so svojími úlohami. Skutočne lahoda, pozrieť si toto dielo. Výborný zvuk, scenár, réžia a muzika ktorá navodzovala tu správnu atmosféru. Ty čo to počúvajú cez slúchadla , vedia o čom hovorím. Európska kinematografia to je klenot na tejto planéte. Čo ešte dodať k tomuto veľdielu? Škoda len že nemáme toľko prostriedkov ako v USA. Ty si dovolili spraviť vernú kópiu tohto serialu. Vymenili modrý autobus za žltý a idú. Dokonca snažili sa nájsť dvojníkov v prípade Camili a Simona. To sa im aj celkom podarilo. Zobrali to aj z oblečením. V prípade Victora, to už je slabšie. Francúzi obsadili úlohu malého chlapca skutočne s hororovým výzorom. Amíci tam majú cukríka. Ale čo. Keďže sa mi táto téma páči pozriem si aj americkú kópiu, kde mi pripadajú po zhliadnutí pilotu rovnaké aj dialógy. No nie je po prvý krát čo amíci takto zohyzdia takéto krásne dielo. Lacnejšie by bolo asi nadabovať tento francúzsky seriál. To ale oni nemôžu dať zarobiť francúzom a ukázať kde a v čom je kvalita. Možno tato americká kópia dá odpovede. A možno to ich slabí scenáristi úplne dovržu. No nechajme sa prekvapiť.

plagát

Equalizer (2014) 

No čo k tomu dodať. Američania predpokladám zaspávajú a vstávajú s tým, že musia zlikvidovať všetkých ruských padúchov. Samozrejme, že sa im o tom aj sníva. No súčasná americká kinematografia sa logicky zas zamerala na východoeurópanov. Je to neskutočný politický fenomén. Scenáristi musia ukázať, kde je plevel a kde pravda. Samozrejme patrične ich za to aj potrestať. Toto hustia do hláv celému svetu. Kedy naposledy sme videli aby v zápornej úlohe bol černoch? No jasne. To je iná kapitola. Nedajbože že by na mieste tých rusákov bol negerský gang. Ihneď by to brali ako rasistické prejavy a šírenie neprávd o černochoch. A nepokoje sú na svete. Zabudol som. Oni majú imunitu. Ich nemožno ani zastreliť. Tak je tu stará dobrá téma, ktorú si pozrie rád aj černoch. No to je americká demokracia. Má aj svoju odvrátenú tvár! Na ních len Olivera Stonea. No dobre, ale k filmu. Denzel to zvládol. Dejovo sa scenáristi moc nenatrápili. Tak ako uvádzam, je to súčasný trend. Velmi mi to pripomenulo film John Wick s Keanom Reevesom. Tá istá šablóna. Amíci musia udržať národ tam kde ho chcú mať. Jediné čo ma zaujalo bola výborná hudba sprevádzajúca tento film. Velmi mi to pripomínalo hudbu ako zo serialu Banshee. A pozor! Podobný námet. Zasa je tu ruský gang. Hodnotenie 3.

plagát

Banshee (2013) (seriál) 

Neskutočne dych berúci seriál. Výborná volba hercov. Antony Starr si to užíva. Napohľad chladnokrvný, zabijácky ale i citlivý hlavný hrdina. No nemá to pri tých kravách ľahké. Mestečko Banshee jedno z niekoľko tisíc v ktorých sa takéto príbehy odohrávajú. No nie možno tak krvavé, kde okolité lesy majú samé nerovnosti terénu ale isto podobné. Ešte, že je kam dať ten odpad! Na akčnú drámu tvorcovia výborne zapracovali aj humorné sekvencie v podaní transvestitu v podaní Hoonom Lee. Skutočne krásne akčné dielo, ktoré v mnohom predčí Ačkove-akčné filmy. A tie majú iné rozpočty. Na záver nesmiem zabudnúť na užasnú hudbu, ktorá sprevádza seriál po celý čas. Nedávno som videl film Equalizer s Denzelom Washingtonom, kde mi neskutočne nápadne pripomínala hudba ako z Banshee. Predpokladám, že je to asi súčasný trend v akčných filmoch. Tomu nasvedčuje aj vydanie soundtreckového CD zo seriálu. Na záver už len jednu zaujmavosť. Hneď na úvod pri točení prvej epizódy mohol byť aj predčasný koniec. Starr pri točení akčnej bojovej scény došiel k úrazu. Odniesla si tvár, konkrétne ústa, zašité šiestimi stehmi. Následne museli upraviť filmáry digitálne detaily jeho tváre. A hodnotenie? Ak je možné 5+. Po Sons of Anarchy znova niečo úžastné! Tak hor sa na 3 sériu.

plagát

Poklad na Striebornom jazere (1962) 

Skutočne jedna z najlepších mayoviek. Teraz, pri sledovaní týchto prekrásnych diel nám ostáva len nostalgicky zaspomínať na tie prekrásne časy strávené v lesoch a na lúkach pri hraní sa na indiánov a banditov. Pierre Brice hrdina naších snov a predstáv má už dnes krásnych dožitých 85 rokov. Čas nezastavíš ale tieto diela nám nik nezoberie. Som šťastný že som zažil túto prekrásnu éru máyoviek. Ešte že nám to komančovia / komunisti / umožnili pozrieť. Tie dlhé rady pred pokladňami v kinách to už sa nevráti. Nebol problém ich odstáť! Ale ten pocit, že pre teba už nebude lístok, bol sklúčujúci. 5***