Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (14)

Osvietenie

Osvietenie (1980)

Tony Burton (Durkin) raz priniesol na natáčanie šachy, s tým, že si s niekým cez pauzu zahrá. Keď to zistil Stanley Kubrick, ktorý počas svojho detstva hrával šachy za peniaze, zrušil pre ten deň natáčanie, aby si zahral s Burtonom niekoľko hier. Všetky partie vyhral Kubrick, ale prehlásil, že už dlho nehral s tak náročným súperom.

Wanted

Wanted (2008)

Angelina Jolie (Fox) má na tele vytetované nápisy "Poznám svoje práva" a "Drina a Slzy".

Once

Once (2007)

Markéta Irglová je najmladšou držiteľkou Oscara v kategórii najlepšia filmová pieseň.

Hitman

Hitman (2007)

Keď Agent 47 (Timothy Olyphant) prerazí okno do izby, kde deti hrajú konzolu Playstation, si môžte všimnúť že hrajú hru "Hitman".

Once

Once (2007)

Markéta Irglová zložila skladbu "Falling Slowly" v čase keď mala len štrnásť rokov.

Once

Once (2007)

Pieseň "Falling Slowly" nahrávali zadarmo v štúdiu českého režiséra Jana Hřebejka.

Hľadá sa Nemo

Hľadá sa Nemo (2003)

Vo filme boli použité aj "rekvizity" z iných filmov štúdia Pixar, ako napríklad hračka Buzz Lightyear z filmu Toy Story, komix filmu Rodinka úžasných a dokonca aj auto pripomínajúce Luigiho z filmu Autá, ktorý vyšiel o 3 roky neskôr.

Toy Story - Boj hračiek

Toy Story - Boj hračiek (1995)

Film Toy Story - Boj hračiek mal celosvetové tržby vyše 360 miliónov dolárov a len v USA sa s ním predalo 22 miliónov videokaziet. V súčasnosti je film tretím komerčne najúspešnejším animovaným filmom všetkých čias (po Levom kráľovi a Aladinovi.)

Mesto bohov

Mesto bohov (2002)

Scéna, v ktorej sa mladý Raketa (Luis Otávio) smeje svojmu staršiemu bratovi Káčerovi (Renato de Souza) po tom, čo ho vyfackoval ich otec (Edson Montenegro), v scenári nebola. Luis sa nedokázal prestať smiať, a tak Renato začal imporvizovať a povedal mu, aby sa prestal smiať.

Mesto bohov

Mesto bohov (2002)

Raketova (Alexandre Rodrigues) replika, v ktorej hovorí, že sa nikdy nekúpal v teplej vode, pôvodne v scenári nebola. Do filmu sa dostala, až keď režisér Fernando Meirelles počul, ako Alexandre Rodrigues hovorí o svojom detstve.

Reklama