Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet nie je práve bezpečné miesto. Všade sa kradne, zabíja, vydiera, týra. Hitman alias Agent 47 (Timothy Olyphant) bol zrodený ako nástroj na zabíjanie tých, ktorí spôsobujú násilie. Nemá žiadne emócie, je presný, dôsledný, a nedá sa vystopovať, o čom už tri roky dobre vie inšpektor Interpolu Michael Whittier (Dougray Scott), ktorý nachádza jeho obete po celom svete. Keď však Agent 47 v Rusku zapletie do vysokej politickej hry, jeho zamestnávatelia z tajnej Organizácie ho bez váhania hodia cez palubu. Nastáva čas úteku naprieč celou východnou Európu. Agent má v pätách nielen tamojšie polície, ale aj Interpol a ďalšie štruktúry. Navyše musí prekvapivo riešiť vlastné emocionálne rozrušenie, čo má na svedomí mladá ruská prostitútka Nika (Olga Kurylenko), ktorá je na úteku spolu s ním. Agent 47 tak musí čeliť nielen presile svojich protivníkov, ale aj náhle prebudenej ľudskosti... (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (854)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $33miliónovTržby USA $39,687,694Tržby Celosvetovo $99,965,792Tržby za predaj DVD v USA $34,033,520 //počet predaných kusov 1,371,142║ Našťastie nie som fanúšikom hier, o Hitmanovi ako takom neviem nič a asi preto som aj zožral tento akčný počin jedným hltom. Vychádzajúca hviezda Timothy Olyphant nám predvádza zbesilú jazdu v štýle akčných pasáži ako z filmu Equilibrium či Kurier. Režisér Xavier Gens sa ani lepšie na poli áčkového filmu nemohol uviesť a natočil konečne stráviteľní film podľa počítačovej hry, doterajšie paškváli ako Doom nebudem ani menovať, toto je konečne rok keď akčné filmy majú svoj skoro stratený šmrnc, takže po vydarenom Shoot Em Up a Smrtonosnej pasci 4 prišiel ďalší nárez a verím že to neostane len pri jednej časti. Jediné čo my ako tak vadilo boli dosť odfláknuto zahrané dialógy od Dougrey Scotta, ináč nemám iných vítiek, ostatné veci vrátene ochraňovanej divy ako Olgy Kurylenko boli moc fajn na pohľad. Prestrelky , výbuchy všetko spravené na výbornú a to do útoku zapriahli aj Ruský vrtulník Mi-24. /videl v kine: 85%/ ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Říkejte si co chcete, ale Timothy JE Hitman. Umí střílet potichu i s pořádným bengálem, dokáže to, co má za úkol a když ho někdo podrazí, dokáže jít přes mrtvoly (tedy přes větší počet než jindy). Vezme dvojici přesných nejlepších přátel a dojde s nimi přesně tam, kam zamýšlí. Zároveň ale není bezcitný a okolnostmi vynucený vztah s Nikou je toho perfektním příkladem. Nenechám si namluvit, že je to jenom cesta, jak dostat do filmu sexy postavu Olgy Kurylenko, protože 47 je oproti předloze velmi vhodně polidštěn o přirozený původ a zmatek při kontaktu s někým jiným než nepřítelem je tak věrohodný a hlavně vhodný. Zrodil se jiný zabiják. Jiný než jaký byl stvořen a jiný než jaký se zrodil v herní předloze. Ale přesto přišel a to, že se okamžitě nezačalo točit pokračování s libovolnou herní linkou, pro mě nadlouho zůstalo nepříjemně palčivým dluhem. ()

Reklama

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Timothy Olyphant mi v trailerech neskutecne vadil, vubec to nebyla ma predstava dokonaleho hitmana, mozna jen jeho chuze byla podobna. Akce a krve bylo docela dost, v kine sem se nenudil na dvd to uz asi takova slava nebude. Prumerna oddychovka, naprosto deravy scenar, ktery nemel hlavu ani patu, nejlepsi moment filmu je zpomalena karetni scena :-) kdo videl vi, kdo nevidel at se tesi...lepsich 6/10* ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Som fanúšikom hernej série Hitman a druhý diel považujem za doslova umelecké dielo a takých nie je veru na hernom trhu vela. Od filmu som nemal prehnané očakávania, podľa množstva ohlasov to nedopadlo najlepšie. Aj napriek všetkému som si to však pozrel. Aké to teda je?....chvíľka napätia....slabé!!! Odkazov na hru je minimum, príbeh je neskutočne debilný a horší sa už vymyslieť ani nedal. Scenáristovi stačilo zmiešať príbehové prísady z hernej série a mohlo sa jednať o niečo zaujímavejšie. O brutalite sa nedá ani hovoriť, mal som pocit, že film má rating od 12 rokov (ak nepočítam obnaženú ženskú). Hitman je mäkký a aj jeho predstaviteľ vyzerá ako taký CUKROŠ. Postava ženy a jej následný prehlbujúci sa vzťah k hlavnému hrdinovi považujem za zlý vtip. Vážne to tam muselo byť? Niekedy rozmýšľam o tom, či sú filmoví tvorcovia normálni a prečo sú nútení, dávať takéto zvláštne (a sprosté) nápady do výsledného produktu. Jedná sa predsa o prevedenie hernej série na filmové plátno, ak mám brať film z tohoto hladiska, nemôžem byť spokojný a musím označiť film za sračku. Ak však zavriem obe oči, odmyslím si predlohu a zameriam sa len na film samotný, tak to už je povedzme - stráviteľné. Akcia a dynamické natočenie nie je zlé aj tak sa však celý tento film zobral za zlý koniec, je mi záhadou, že čo chcel režisér týmto filmom dosiahnuť. Ako akčný film bez ohľadu na predlohu je to slabý priemer bez zapametania-hodných momentov a ako filmová adaptácia hry je to ťažký podpriemer. Nič moc. 40% ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Geoff Zanelli: 1. Apocalypse ,2. Secret Invasion ,3. Before The Storm ,4. 47 Attacks ,5. Hunter ,6. Action In Paris ,7. Amb Zone ,8. Night Time In New Orleans ,9. Vegas ,10. Club Heaven ,11. Invasion On The Mississippi River ,12. Rocky Mountains ,13. Day Light In New Orleans ,14. Trouble In Vegas ,15. Funeral ,16. Main Title, ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (29)

  • Příběh se odehrává v ruském Petrohradu, ale natáčelo se v Bulharské Sofii, která poskytla temnější prostředí a chladnější atmosféru. (lesumir)
  • Natáčanie filmu trvalo 12 týždňov. (Greenpeacak)
  • Největší změnu oproti hře představuje to, že ve filmu najdeme ženu (Olga Kurylenko), která v ledově chladném Agentovi 47 (Timothy Olyphant) vůbec poprvé probudí nějaké city. (Pumiiix)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (viac)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (viac)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (viac)

Reklama

Reklama