Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (123)

plagát

Piráti Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Nudný príbeh s predvídateľnými dejovými zákrutami o viac či menej zaujímavých postavách, medzi ktorými poskakuje Johnny Depp, parodujúci seba samého. Áno, Piráti po tragickej výprave v Neznámych vodách otočili kormidlo o 180 stupňov a snaha priblížiť sa dodnes skvelej jednotke je zrejmá. Žiaľ, séria sa za tých štrnásť (naozaj už štrnásť?!) rokov posunula niekam inam a nabrala na seba toľko balastu, že bolo nemožné zbaviť sa ho v priebehu dvoch hodín. Asi najviac je to vidieť na samotnom Jackovi, ktorý sa zo streleného, ale v kľúčových momentoch hrdinského kapitána, zmenil na večného ožrana, okolo ktorého sa veci dejú len tak náhodou, a ktorého scenáristi využívajú len ako delo na strieľanie jednej hlášky za druhou, dúfajúc. že nejaká z nich sa podarí. A takto je to žiaľ s celým filmom. Atmosféra tajomných morí je dávno mŕtva. Bardem sa síce snaží, ale jeho Salazar skrátka nemá žiadnu badass auru. Dej je predvídateľný, mnoho vecí sa deje len preto, že inak by žiaden dej nebol. A reálnej pirátskej akcie sa som sa vlastne ani nedočkal. Na druhú stranu, pochváliť treba ako vždy kvalitný vizuál, prekvapivo dobrý soundtrack (i keď z veľkej časti len zrevidovaný z pôvodnej trilógie) a Kayu Scodelario, kvôli ktorej som bol ochotný ten film dopozerať (jej občasné slovné prestrelky s postavou Brandona Thwaitesa mi pripomínali titulnú dvojicu z Prince of Persia, za čo palec hore). A bez mučenia priznám, že v tom filme sú i nejaké cool scény a zábery (úvodná scéna s vylodením Holanďana strčila do kapsy celú štvorku), žiaľ je ich pramálo. Vo výsledku je to stále fajn kinozážitok, ale pokiaľ je potitulková scéna zaujímavejšia a atmosférickejšia než celý film, niekde sa asi stala chyba.

plagát

Votrelec: Covenant (2017) 

Keby som nemal načítané spoilery, asi by som z toho kina odchádzal dosť nasrdený. Technicky je to stále na vysokej úrovni, inteligenčne to naopak líže opačnú stranu škály. Morphovia zábavní, ich lovecká sezóna na mňa ale nefungovala, keďže postavy mi boli úplne ukradnuté. Filozofania tak málo, že prakticky prekážalo. Fassy skvelý, teda pokiaľ nechcel pretiahnúť sám seba. Zaverečný twist očakávaný, ale aj tak pekne zahraný. Celkove film, ktorý nevie čím chce byť, a tak nakoniec nie je ničím. A osobne by už ďalšie filmy ani netočil, koniec je vlastne celkom fajn, navyšie ďalšie približovanie k udalostiam na LV-426 bude len zbytočne ničiť celú kontinuitu univerza.

plagát

La La Land (2016) 

Po tých super traileroch a recenziách som sa bál, takýto film sa objaví možno raz za dekádu a veľmi som chcel, aby ma bavil. Ale našťastie, je to kvalita, a to nemyslím len ako muzikál, ten film obstojí v každom možnom aspekte. Technicky to snáď nemá chybu Chazelle do toho nabúchal neskutočné množstvo nápadov (ten chalan je obrovský talent a teším sa na každý jeho ďalší snímok), hra s kamerou je výborná, OST a práca s hudbou taktiež (soundtrack skvele funguje i osve a City of Stars je nehorázny masterpiece) , posúvanie deja pomocou obrazu a zvuku funguje dokonale. Ryan a Emma sú skvelí, ich postavy sú stelesnením všetkého, čo znamená slovo "snílek" a je úžasné sledovať, ako každou scénou, záberom či odohraným tónom sa posúvajú k hroznému zisteniu, že život je skrátka sviňa a k dosiahnutiu snu sa človek často musí zbaviť tých najdôležitejších a najkrajších vecí. Atmosféra 70. - 80. je hmatateľná, i keď sa film odohráva v súčasnom LA. A čo sa týka príbehu, nie je to čistý muzikál, určite to nie je čistá romantika, má to malé nádychy dráma, či dokonca tragédie, film skvele pracuje s emóciami, prvok "honba za snom" je rozpitvaný do posledného kolieska a posledných 10 minút (samozrejme, ak sa človek nechá predtým filmom pohltiť) je priamy útok na city. Celkove tak 9/10, na čistých desať si počkám na to, ako bude film vo mne rezonovať ďalšie dni. Ak ma to bude stále tak baviť, tak pôjdem ešte vyššie.

Posledné hodnotenia (937)

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)

odpad! 23.04.2024

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

odpad! 23.04.2024

Nezlomní (2024)

17.04.2024

Opičí človek (2024)

10.04.2024

Godzilla a Kong: Nová Ríša (2024)

04.04.2024

Kung Fu Panda 4 (2024)

11.03.2024

Duna: Časť druhá (2024)

01.03.2024

Chlapec a volavka (2023)

24.01.2024

Wonka (2023)

02.01.2024

Reklama