Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (5)

plagát

Klub bitkárov (1999) 

Pokúsil som sa po 13-tich rokoch pozrieť si to inými očami a potvrdilo sa mi, čo som predpokladal. Aj po všetkých nápaditých a novátorských veciach, čo sa odvtedy natočili, aj po obrovskom skoku produkčných technických možností a aj po zmene bezpečnostno-politickej paradigmy po udalostiach, ktoré o pár rokov nasledovali a ktoré teraz film evokuje, je toto jeden z najlepších thrillerov všetkých čias.

plagát

Drsniačky (2013) 

Výborná akčná krimikomédia, ktorá, namiesto výbušných technologických efektov a karikatúrovania charakterov, stavia na rozvíjaní vzťahu medzi dvoma odlišnými ženami, donútenými okolnosťami k spolupráci. Smial som sa celý film.

plagát

Za borovicovým hájom (2012) 

Mojej pocitovej ambivalencii by snáď uľavila možnosť dvojitého hodnotenia. Kým tam je Gosling, aj 5* je málo - keď tam už nie je, aj 3* je veľa...

plagát

Čas pomsty (2013) 

Dopozeral som a cítil sa zavedený a nevedel som prečo... Najprv ma uchvátila úvodná akčná ´in blue´ sekvencia, potom drsňácky vyholený Mark Strong a éterická Andrea Riseborough... Evokácie najprv hi-tech thrilleru, potom krimi komédie, žeby nakoniec dystopická romanca....? Trt makový! Z Creevyho prsta vycucaný príbeh nemá, okrem priebežného dialógového vysvetľovania, žiadne iné logické piliere. Nové zvraty prichádzajú zničohonič, ako blesky z jasného neba, a každú chvíľu sa zdá, že to predsa musí prasknúť a celé sa zrútiť. Podobne Creevy zaobchádza aj s režisérskymi nástrojmi: McAvoy-ovi nepovie, že v tomto filme nemá komiksové schopnosti a že to má hrať inak. Guľky v hotelovej izbe trhajú sádrokartón iba od 60 cm vyššie, takže zlák Sternwood si môže aj v najväčšej paľbe dovoliť kľudne sedieť vedľa hajzlovej misy, akoby iba načúval škriepke dvoch chyžných. Etc, etc..... Ale mám aj pochvaly: Art Department s bohatými seriálovymi skúsenosťami si svoju robotu urobil veľmi dobre a kamera je tá hlavná z lepších vecí, ktorá ťahá misky váh s hviezdami smerom hore. Tak asi pre toto som to dopozeral do konca, nevediac ani prečo.

plagát

Unesené (2013) 

Ak niekoho na začiatku odradí 153 minút, nech zvie, že ak sa odhodlá, na konci bude kričať: ešte, ešte, ešte! Kam až vie zájsť otec, aby zachránil svoje dieťa? Aaron Guzikowski napísal kostru tohoto príbehu pred mnohými rokmi a tak, kým sa začalo točiť, mal ho už pekne zcelený a vyladený. Jackmanov ´Dover´ od prvej chvíle uveriteľný a emočne presvedčivý - ďalší dôkaz, že na činy, prekračujúce hranice iných ľudí, jeho postavy nepotrebujú komiksové schopnosti. Gyllenhaal verbálne aj nonverbálne usmievavo prirodzený, ako to vie iba on (a ešte Gosling). Dano, od čias malej Sanšajnky predurčený na postavy s poruchou osobnosti, bez výhrad. K réžii, kamere a Art Department-u : Nová doba! Škandinávci točia ako Korejci, Amíci ako Škandinávci...