Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (11)

plagát

Batman (2022) 

Spoiler allert!! Môj zážitok z tohto, podľa mňa neuveriteľne prechváleného DC Twigligtu, sa presne dá popísať scénou : "Batman uteká pred policajtmi na strechu budovy, dostane závrať, aktivuje wingsuit a pred dopadom na zem vysunie padák, aby si mohol o most otrieskať ten svoj jednotvárny emmoxicht." Keby nebol Batman jedna z mojich najobľúbenejších popkultúrnych postáv, tak by som sa asi smial a zabával. Toto má byť realistické atmosferické spracovanie najlepšieho detektíva sveta? Detektívna zápletka, ktorú by opľula aj Angela Lansbury (aj Falcon(e) má krídla--to ako vážne??) , neexistencia akčnej choreografie a prirodzeného stupňujúceho napätia, umelo tvorená atmosféra plná wtf zvratov, postáv, i scén (nulové herecké nadanie Parkinsona, emmo Bruce Wayne so samovražednými sklonmi, debilné interakcie s Catwoman i Alfrédom, iritujúci záporák...) a absolútny výsmech k tlačeným i filmový spracovaniam. Keď si predstavím, aký som bol kritický k poslednému Nolanovmu Batmanovi, tak mám chuť sa mu ísť osobne ospravedlniť. Toto je jeden z najhorších komiksových filmov, aké som kedy videl! Jediná hviezdička je z tolerancie k režisérovi výbornej Planéty opíc a za pár scén s Catwoman.

plagát

Cooltúra (2016) 

Očakával som od toho veľa a nedostal prakticky nič. Mám skúsenosti s točením dokumentov a toto je vlastne prvá mustra, ktorá napadne každého začínajúceho dokumntaristu a väčšina z nich túto možnosť ignoruje. Zostrihať pochybné podujatia do kolotoča nevkusu je síce pekné, ale prakticky tým do sveta autori kričia: aha som dobrý strihač. Podujatia boli prístupné a prakticky stačilo keď len niekto sedel pri počítači a pozeral si zbierku pochybných podujatí v online diári. Potom všetko zostrihal a povedal: "tu máš zmesku nesúrodosti a keďže som cool tak ti k tomu nedám ani komentár, ani jasné smerovanie". Pritom samotný nápad a hlavne niektoré odhalenia sú tu zaujímavé, no chýba tomu koncept a väčšia prepracovanosť a hlavne investigatívnosť, ktorú dobrý dokumentarista jednoducho musí mať.

plagát

Interstellar (2014) 

Áno áno vidíte dobre, jedna hviezda. Chcel som pôvodne dať iné hodnotenie, ale k Nolanovcom proste slovo odpad nepatrí- zatiaľ. Márne tápam čo na tejto prevarenej scifitelenovele vyzdvihnúť. Dej je tak absurdný a nezaujímavý, že i samotná stopáž dokazuje, že film bol natočený ako vata, ktorá má pomôcť novodobým astronautom lepšie prejsť do kryospánku. Absolútne ma minulo takzvané posolstvo o konci sveta, či jednotlivé vyplakané scény. Vo filme nefunguje nič- atmosféra nulová, pointa prekombinovaná a herecké výkony tak prepadávali do dramatických póz "daj sem oscara" až to vážne bolelo. Bohužiaľ jedno z najnudnejších sci-fi, aké som kedy videl.

plagát

John Wick (2014) 

Old school akčňák? Možno. Návrat Keanu Reevesa? áále dajme tomu. Kvalitný akčný film? Hmm tak to už asi nie. Veľmi zaujímavá hutná atmosféra zo začiatku filmu sa vytratila s prvou strelenou guľkou do zločinenckej makovice. Akčné scény sú svižne, no chýba im nápad a zaujímavá choreografia. Záporáci sú v ústraní chucknorrisovkého besnenia zabijáckeho neoholeného Nea a časom jeho zabijácke praktiky proste začnú nudiť. Švédsky herecký moloch Michael Nyqvist dokáže zahrať všetko, ale i on časom pripomína skôr ustrašeného pajáca ako zdatného súpera kráľa zabijákov. Pre mňa svižná, ale priemerná jednohubka.

plagát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Dlho som rozmýšľal aké hodnotenie tomuto spídimu dať. Web sa síce poučil z chýb jednotky, no akoby sám nechcel pokračovať v tom, čo v predchádzajúcej časti fungovalo. Prvý úžasný spíďo totiž očaril hlavne ľudským poňatím a začínajúcim sa vzťahom dvoch mladých ľudí. Nebolo to otravné ani precukrené. No haproval tam hlavný dej a nevýrazný záporák. Dvojka je remeselne veľmi dobre zvládnutá. Niektoré akčné scény vyrážajú dych, plachtenie obľúbeného hrdinu je úžasne spracované a nikdy ešte nebolo tak intenzívne..čo sa týka záporákov..hmm veľmi ma mrzí malý priestor pre Harry Osbourna a jeho Goblina, no Elektro až na niektoré klišé pretkávajúce jeho osobnosť, bol výborný...pokiaľ však došlo na dialógy medzi ústrednou dvojkou..noo ..niekde som videl lepšie..tuším to bolo v seriály Helena a její chlapci...taktiež hudba , ktorá očarila v jednotke sa v pokračovaní vyparila a sem tam sa ozvali motívy, ktoré naznačovali že sa Pharell s Hansom dali trošku do laty..Celkovo však stojí za to si film pozrieť už len pre zvládnuté akčné súboje...

plagát

Späť do ringu (2013) 

Nostolagia, nostalgia a zase len nostalgia. Príjemný ikeď miestami umelo naťahovaný memoár na slávne boxérske časy oboch borcov. Najviac mi tu imponovala rovnovážnosť. Film bol vtipný, kedy mal byť, dojemný kedy mal byť a atmosferický po celú dobu. Klišé mi neprekážalo, dokonca ani černošský ukecaný scout, ktorý sa mi tam proste hodil. Bravo Segal, ešte to vieš!

plagát

Gravitácia (2013) 

Raz za určité obdobie sa udeje zemetrasenie vo svete strieborného plátna. Takmer všetci naaramne vískajú, chodia s otvoreným pantom z kina, pejú ódy na filmový zážitok. Toto je presne ten prípad, kedy sa cítim jemne povedané zvláštne...intezívny zážitok??..hmmm nieeee...pocit ako by som bol vo vesmíre?..hmm áno, ale jedine bez skafandra..absencia príbehu mi až tak neprekáža, pretože na to som sa už pripravil..no to čo prišlo nepôsobilo ani intenzívne, ani reálne a nechalo ma to chladným, dokonca som sa pri niektorých scénach, ako pani Sandrička lapala po dychu len tlmene smial cez slzy. Hlavne keď niekoľkonásobná priehršť meteoritov trafila úúplne všetko len našu nebezpečne rýchlu krásku nie..A finálna scéna vo vode to úplne zabila..podľa mňa totálny Fail..

plagát

Oblivion: Nevedomí (2013) 

Po zhliadnutí tohto filmu mohli zo mňa stierať nasatú atmosféru ručníkom. Neuveriteľne intenzívny zážitok a prežite akoby na vlastnej koži každý film neumožní. Výborný výkon Toma Cruisa a post apo ako z dielne nejakého klasického autora sc-fi. Príbehové nedostatky ma minuli ako i zmienky o dostavujúcej sa nude a podobne. Čistokrvný príbeh z maximalnym prežitkom. Možno ako zápor by som vyjadril skutočnosť, že po druhom, respektíve treťom zhliadnutí nadšenie opadáva..

plagát

Captain America: Zimný vojak (2014) 

Hmm no čo k tejto prekombinovanosti dodať. Moje nadšenie opadlo už v úvodných minútach. Aj keď je tempo snímky solídne, ide stále o súbor stokrát videných zvratov, hereckých polôh a rádobydramatických scén...hlavný hrdina síce nie je taký supermanovsky toporný ako v jednotke no stále je z neho ulízaný Chuck Norris o ktorého "kejhák" sa báť nebudete..Samuel L. Jacksonovi by som uveril i to že je beloch, ale ani on ani slizký (no predvídateľný) Redford film nezchánil. .poteší snáď len nejedna zvládnutá akčná scéna (ale i tak často over the top) a prepojenie so seriálom Agents of S.H.I.E.L.D. Ťažko povedať ako budú ďaľšie Marvelovky na túto nesúrodosť nadväzovať. Mimochodom scéna po záverečných titulkách potešila..

plagát

Návrat Temného rytiera (2012) 

Pri tých štyri až päťhviezdičkových hodnoteniach mám pocit, že som videl asi nejakú inú verziu, alebo som asi nepochopil Nolanov zámer. Herci otravní, nepresvedčivý a nudní (bola tam nejaká cat...ehm..dačo?). Príbeh ako z paródie na DC universe (KDE SA PREBOHA PODEL GOTHAM????) a záporák je Darth Wader s lobotómiou na steroidoch . Vďaka Chris, ale toto vážne neberem!