Reklama

Reklama

Cooltúra

  • Česko Cooltúra (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Úsmevný, ironický, ale zároveň i vážny film o zmysle a stave slovenskej cooltúry. Cooltúra sa stala jednou z ďalších zložiek obchodu. Tým pádom jej kvalita podlieha komerčnému záujmu oveľa viac ako pred rokom '89, čo ju transformovalo do rôznych ľahšie stráviteľných žánrov otáznej kvality. I napriek tomu, že k došlo k spoločensko-cooltúrnemu uvoľneniu, naša cooltúra stále hľadá svoju identitu. V tomto cooltúrnom dospievaní je zložité sa zorientovať. Nové médiá a internet sa stali najrozšírenejšou formou jej šírenia. Došlo k zásadnému odlivu divákov z tradičných cooltúrnych podujatí. Objavili sa nové cooltúrne fenomény súvisiace so zmenou životného štýlu. Ako teda dnes vyzerá ona slovenská cooltúra? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (89)

tomo41 

všetky recenzie používateľa

Niektorí Cooltúre vyčítajú, že kĺže po povrchu, že neanalyzuje, že nedáva odpovede a ani nekladie otázky. Presne to je však najväčším plusom celého dokumentu. Cooltúra je ukážkou stavu našej kultúry bez hodnotení a rozborov. Je jednoduchým obrazom, na ktorý sa môžeme pozrieť a zobrať si z neho čo chceme. ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý zostrih z tradičných aj novodobých slovenských kultúrnych podujatí s výberom tých najdesivejších účastníkov. Našťastie si dnes môžeme vybrať čo budeme poyerať v TV alebo na aký koncerť sa vyberieme. Treba sa držať slov pána z úvodu a tento odpad nesledovať. Ja som bol najviac zdesený na konci pri SMERáckom mítingu, pretože to sa ma týka, ale zvyšok je mi ukradnutý. 70 % ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Režisérovo umenie je v čom? V tom, že akoby bez ladu a skladu pospájal rôzne momenty z našich životov a filmu dodal punc zakázanosti? To, čo som videl ma síce nepotešilo, no mnohé z toho som už dávno vedel, možno som mal len umocnené niektoré situácie, napríklad mi bolo ľúto tých mladých ľudí na konci filmu, no v celku to vo mne zanechalo akoby akurát pocit prázdna. O podstatu problémov to ani nezakoplo. Tiež je to už nejakú dobu vonku a zmenilo to niečo? Na všetky moje otázky mám zrejme sám odpoveď, že je to slabota a že na niektoré otázky by som si mohol odpovedať aj nič. Po tomto mám pocit, že upadla trocha aj dokumentaristika, pokiaľ toto má byť popredné dielo. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

S úvodným proslovom pána Lazoríka súhlasím takmer vo všetkom. Dnešná cooltura má skutočne biednu úroveň. Dá sa klesnúť ešte nižšie? Samozrejme. Na titulných stránkach už na nás nebudú žmurkať nabotoxované fifleny s perami káčera Donalda, ale rovno úplná nahota, čisté porno. Úmysel zarábať na nešťastí druhých už nebudeme skrývať, ale otvorene o tom budeme hovoriť a baviť sa na tom. V komunikácii môžeme pritvrdiť ľubovoľným počtom sprostých slov, atď...Dokument M. Rema ani zďaleka neukázal špinu, aká by sa ukázať dala. Je tu zopár fakt vydarených scén, zvlášť ma zaujalo porovnávanie recitácie básní, zaujímavá je i scéna "ukáž piču" , kde sa pri predvádzaní spodného prádla dievčatá krútia ako skutočné prostitutky a tak si o ten pokrik doslova koledovali. Veľmi dobrý bol výber "tvorby" M. Spirita a Rytmusa kde spoločne dali "pieseň" s názvom "Jebem, jebem" Fakt ťažký text, asi na ňom pracovali niekoľko mesiacov...O niektorých scénach som pochyboval, nevedel som čo je na nich zlé, iba ukazovali nejakú činnosť, ale nemyslím si, že to stálo za zamyslenie. Mám na mysli scény - Slopany,oblievačka na Veľkú noc, čiarky na ruke za každý vipitý pohárik... A že sa niektorí umelci ozvali, že sa im to nepáči? Myslím, že sa Remo krotil. Dala by sa z toho vyskladať taká špina, že by ho poniektorí vláčili po súdoch. A fakt by bolo z čoho... "Óóó, na tej fotke nič nevidno len moje kozy..." 80%. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Veľmi potrebný a zaujímavý dokument, ktorý nastavuje zrkadlo... Fandím Mirovi Removi, na stále mám u neho pocit, že aj on by sa mohol v tom nastavenom zrkadle tak trochu poobzerať (marketing na tento dokument asi nebol dielo náhody, ale skôr umné a slizné poťahovanie za nitky z pozadia a lá Vilo Rozboril,,,či???:) ()

Zaujímavosti (1)

  • Kontroverzne prijatý dokument nebol nikdy oficiálne uvedený v slovenskej kinodistribúcii. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama