Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (32)

Súmrak

Súmrak (2010)

Film Súmrak (pod týmto názvom bol uvádzaný na IFF Bratislava 2012) je spojením viacerých ľudských osudov v súčasnom Izraeli. Otec prichádza pre svoju dcéru na letisko a cestou z letiska nešťastnou náhodou zrazia cyklistu. Z miesta činu otec ujde. Mladá žena sa po rokoch dozvedá, kto je jej skutočná biologická matka a rozhodne sa ju sledovať. Ďalšia žena prináša svojho syna na obriezku do nemocnice, ten sa však po chvíli stráca v priestoroch detského oddelenia. Miestny policajt sa snaží udobriť so svojim synom.
Štyri príbehy obyčajných ľudí v jeden "obyčajný deň", ktoré spolu súvisia viac, než sa navonok môže zdať...

English Vinglish

English Vinglish (2012)

Shashi (Sridevi) je vzorná manželka a matka dvoch detí, ktorá sa vo svojom voľnom čase zaoberá výrobou typických indických sladkostí - laddu. Pre svoju rodinu sa však denne stáva terčom vtipov a kritiky kvôli tomu, že nevie po anglicky. Shashi bola totiž vychovávaná v tradičnom konzervatívnom duchu a tento nový jazyk, ktorý sa v Indii používa čoraz častejšie, nikdy príliš nepotrebovala. Avšak časy sa menia aj v tradičnej krajine ako je India a Shashi tento nedostatok na sebe začína pociťovať. Jej problémy vyvrcholia cestou do New Yorku, kde sa má konať svadba jej netere.

Gnarr

Gnarr (2010)

Islandský komik Jon Gnarr sa s partiou známych rozhodne, že spravia recesiu a založia stranu, s ktorou budú kandidovať v najbližších voľbách do mestskej rady a na primátora Reykjaviku. Z celej kampane cítiť obrovský zmysel pre humor a prekvapivo to na voličov zaberá. Jon Gnarr sa stáva novým starostom mesta Reykjavik.

CALVET

CALVET (2011)

Dokument o živote Jeana Marca Calveta, ktorý si toho "preskákal" pomerne dosť. Alkohol, drogy, detská prostitúcia, krádeže, útek od rodiny a syna, striedanie nebezpečných zamestnaní... Vlastných démonov začal v istom čase maľovať na plátno a vytvoril majstrovské kusy. Dnes jeho obrazy patria medzi vysoko cenené umelecké diela.

Všetko, čo zostáva

Všetko, čo zostáva (2010)

Dvaja muži na opačných stranách zemegule - USA a Japonsko - vezmú stopárky. Tieto dvojice spolucestujúcich majú oveľa viac spoločného a ich osudy sú prepletenejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.
Citlivá roadmovie švajčiarskej dvojice Pierre - Adrian Irlé a Valentin Rotelli.

Love.net

Love.net (2011)

Mozaika osudov v dnešnom pretechnizovanom svete, kde väčšina trávi voľný čas za počítačom. Hlavnými hrdinami sa stávajú ľudia, ktorí hľadajú spriaznenú dušu, sex, vzrušenie či zábavu cez internetovú zoznamku...a nie vždy to dopadne podľa ich predstáv...

Život v jednom dni

Život v jednom dni (2011)

Kevin McDonald sa rozhodol zrealizovať vskutku netradičný projekt v spolupráci s internetovou stránkou youtube.com. Vyzval ľudí zo všetkých kútov sveta, aby natočili krátke videá počas jedného dňa - 24. júla 2010 a zverejnili ich na tomto portále. Záznamy nakoniec vytriedil a zostrihal do 1 a pol hodinového dokumentu, ktorý mapuje jeden celý deň na našej planéte.

Predátori

Predátori (2007) (TV film)

Dvojdielny francúzsky film je inšpirovaný skutočnými udalosťami spred pár rokov a zachytáva korupčný škandál v jednej z najväčších ropných spoločností vo Francúzsku.

Ako sa zbiera lesné ovocie

Ako sa zbiera lesné ovocie (2010) (študentský film)

Krátky dokument citlivo zachytáva problematiku thajských prisťahovalcov vo Fínsku, kam prichádzajú za prácou.

Zbohom, svetlo

Zbohom, svetlo (2010)

Experiment kombinuje dve navonok nesúrodé témy - astronómiu a ťaživú históriu Chile počas diktátorského režimu.

Rubber

Rubber (2010)

Absurdný príbeh vraždiacej pneumatiky, ktorá putuje naprieč Arizonou a vraždí všetko živé, čo sa jej dostane do cesty...

Budapešť

Budapešť (2009)

Hovorí sa všade dobre, doma najlepšie. Ale čo ak miesto, kde bývate, nie je váš skutočný domov?
Brazílsky "ghost writer" - spisovateľ José Costa, píšuci knihy, ktoré neskôr jeho klienti vydávajú pod svojim menom, tento pocit zažije na vlastnej koži. Pri jednej z ciest sa ocitne v Budapešti. Do mesta a zároveň aj maďarského jazyka sa doslova zamiluje...

Práčka na filmy

Práčka na filmy (2010)

Srdjan Knežević vo svojom dokumentárnom filme zachytáva situáciu, v ktorej sa ocitla srbská kinematografia. Prostredníctvom výpovedí priamych svedkov a záznamov, ku ktorým sa mu podarilo dostať sa dozvedáme o korupcii a nekalých praktikách, ktoré doviedli srbskú kinematografiu do zúfalého stavu, v akom sa momentálne nachádza.

Pomocnica

Pomocnica (2010)

Čo vedie mnohé ženy nielen zo Slovenska ale aj iných východoeurópskych štátov k tomu aby opustili svoje rodiny, priateľov na taký dlhý čas ako sú dva mesiace alebo ešte aj dlhšie a starali sa o úplne cudzích ľudí v zahraničí? Čo to všetko so sebou prináša? Odpoveď na tieto otázky môžme nájsť v dokumentárnom filme Anny Hoffman, ktorý je výpoveďou jednej z takýchto žien - pomocníc.

Mesto života

Mesto života (2009)

Mozaika viacerých osudov ľudí rôznej národnosti, postavenia, zamestnania,...v "meste života" - Dubaji...

Smer juh

Smer juh (2005)

Haiti. Obľúbená destinácia žien v strednom veku - či už slobodných, zadaných alebo rozvedených, ale hlavne solventných. A nielen kvôli krásnemu počasiu, ešte krajšiemu prostrediu, ale kvôli obyvateľom. Mladým mužom, v niektorých prípadoch ešte chlapcom, ktorí im za peniaze (alebo drobné darčeky) splnia všetky želania...sú ich spoločníkmi, milencami, splneným snom...aspoň na tých pár dovolenkových dní do roka...

Seryj volk & Krasnaja Šapočka

Seryj volk & Krasnaja Šapočka (1990)

Červená čiapočka putuje cez celú Európu za svojou babičkou do Paríža a pri tom ju prenasleduje zlý vlk.

Let's Dance

Let's Dance (2006) (relácia)

Tanečná show, v ktorej súťažia páry zložené zo známych osobností a profesionálneho tanečníka. Cez rôzne druhy tancov sa postupne snažia prebojovať do finále, kde víťazi získajú titul kráľ a kráľovná tanečného parketu. O postupe a vypadnutí jednotlivých párov rozhoduje štvorčlenná porota spolu s divákmi, ktorí posielajú svojim favoritom prázdne sms-ky.

Láska sa nevyhráva

Láska sa nevyhráva (2004) (TV film)

Dvaja kamaráti prichádzajú do L.A., aby sa zabavili. Zhodou náhod sa v jednom bare Ryan predstaví ako herec a svojho priateľa Todda predstaví ako svojho agenta. Ryan je obsadený do filmovej úlohy, ktorá z neho spraví obrovskú hviezdu. Avšak po niekoľkých rokoch jeho kariéra upadá na pošramotenej povesti (hlavne čo sa týka žien...). Todd má tri mesiace, aby sa všetko zmenilo k lepšiemu. Vymyslí reality show, v ktorej budú americkí diváci vyberať hercovi Ryanovi Banksovi manželku z 15 žien.

Reklama