Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Krimi

Recenzie (36)

plagát

Přicházejí v noci (2017) 

Pekne spracovaný psychologický film s hororovým nádychom. Už od začiatku cítiť zvierajúcu atmosféru, strach a bezmocnosť postáv, čo pramení zo smrteľnej infekcie, ktorá je všade naokolo. Vynikajúce sú scény v noci vnútri v chate, kde sa vystrieda snáď všetko od radosti, pocitu bezpečia, súdržnosti až po nedôveru, obavu, vyššie spomenuté pocity strachu a bezmocnosti. Film je príkladom, že aj s nízkym rozpočtom a pár hercami sa dá natočiť film na úrovni. Chýbalo mi tam ale zakončenie s vysvetlením.

plagát

To (2017) 

Beriem, že sa snažili sfilmovať kingovský štýl písania, ale mali v rukách dosť dobrý základ na hororovú pecku, ktorú nevyužili. Bohužiaľ, na poriadny klaunovský horor si budeme musieť ešte asi počkať. Každopádne film bol zvládnutý na 100% či po produkčnej alebo hereckej stránke. Bandu detí si hneď zamilujete, hlavne Mikea, ktorý má vždy v rukáve vtipnú poznámku. Uvidíme, ako dopadne pokračovanie.

plagát

Annabelle 2: Stvorenie zla (2017) 

Aj napriek niektorým predvídateľným scénam, ktoré ale udržujú diváka v napätí, to patrí k tým lepším hororom. Veľké plus za finálnu scénu s prepojením na prvý film. Sandberg zatiaľ odvádza slušnú prácu, a tak len verím, že sa od neho čoskoro dočkáme ďalšieho hororového diela.

plagát

Don't Hang Up (2016) 

Trailer zaujme, úvod navnadí, ale potom to ide s atmosférou a napätím dole. Hlavné postavy nevytvoria medzi nimi a divákom postačujúcu empatiu a v podstate je vám jedno, čo sa s nimi stane. Chýba napätie a dej je predvídateľný. 2/3

plagát

Westworld (2016) (seriál) 

Ako sa dalo čakať, keď je v tom zapojený Nolan, perfektne spracovaný seriál. Po dlhšej dobe naozaj seriál, ktorý človeka pritiahne k obrazovke, či už hereckým obsadením (veľmi oceňujem obsadenie Hopkinsa) alebo zaujímavým (síce prebratým) nápadom. Umelo vytvorený westernový svet, ktorý uspokojí všetky túžby má ale drobnú chybičku, ktorá sa diel za dielom pomaly odkrýva. Popri napätí, čo bude v ďalšej časti si užijete veľa mystérie, akcie, drámy, erotiky a možno aj trochu hororových prvkov. Teším sa na ďalšiu sériu.

plagát

Kráľ Artuš: Legenda o meči (2017) 

Návrat k legende o Artušovi a jeho meči v krásnom vizuálnom podaní s fantasy prvkami. Rozprávačky zobrazené zostrihanými rýchlymi kúskami nerobia dej príliš zdĺhavy a nudný. Taktiež spomalené zábery perfektné zapasovali do celkového konceptu a spolu s hudbou to vytvára naozaj silnú atmosféru. 4*

plagát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Škoda, že je to kópia jednotky, len bez atmosféry, bez hororových prvkov, s inými hercami a s predvídateľným dejom.

plagát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Pútavý a napínavý seriál zmiešaný z viacerých žánrov, bez zbytočných odbočení. Veľmi dobre napísané charaktery postáv, z ktorých si človek rýchlo pár obľúbi a naopak, ktoré od začiatku pijú krv. Osobne veľmi oceňujem zasadenie deju do 80tých rokov, v ktorých štýle sa nesie aj hudba, čo len dokresľuje celý dojem seriálu.

plagát

Wonder Woman (2017) 

Veľmi pekné spojenie fantasy s reálom, kde najviac oceňujem výber historického vojnového prostredia. Grafika a animácia na jednotku, herecké obsadenie sympatické [ hlavne Gal Gadot :) ], dobrá akcia s trochou humoru. Aj napriek dlhšiemu úvodu a rozbehu je to pre mňa zatiaľ najlepší DC film.

plagát

KR 13 (2009) 

Začiatok dobrý, no po úvode ma to prestávalo baviť. Štýl Saw a Exam dokopy, ale bohužiaľ neobsahoval to, čo majú tieto dva filmy - tú pútavu atmosferu. Trochu to vylepšuje koniec, ale stále nedostačujúce aj napriek podľa mňa dobrému hereckému obsadeniu.