Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (viac)
Trailer 1

Neznáma nákaza terorizuje svet. Jej pôvod a počiatok nikto nepozná. Postihnutí sa menia na niečo desivé. Hlboko v lesoch žije so svojou rodinou, izolovaný od okolitého sveta, Paul (Joel Edgerton), ktorý sa snaží ochrániť pred pliagou svoju manželku Kim (Carmen Ejogo) a sedemnásťročného syna Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Prežiť im pomáha striktné dodržiavanie istých pravidiel a hlavne nevychádzanie z domu v noci. Jedného dňa však okolnosti prinútia Paula svoje zásady porušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (225)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nápadité, vďaka záveru nútiace zamyslieť sa, no napriek snahe o vyvolanie desivej atmosféry, nedostatočne strašidelné. Čakal som atmosferickú pecku, dostal som komornú drámu, v ktorej sa viac rozpráva, než naháňa strach. Škoda, lebo ja milujem tieto lampášové horory, v ktorých je všade tma, pričom človek disponuje len sviečkou na baterky. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po vypuknutí nákazy, ktorá ničí celé mestá, žije Paul (Joel Edgerton) so svojou ženou Sarah (Carmen Ejogo) a synom Travisom (Kelvin Harrison Jr.) uprostred lesov, na míle vzdialený od civilizácie. Rodina sa riadi zaužívanými pravidlami, ktoré zaisťujú bezpečnosť. Najdôležitejším pravidlom je to, že nikto nemôže v nočných hodinách opustiť dom. Keď však do domu počas noci vnikne nečakaný návštevník, ich život sa kompletne zmení. - It Comes at Night je hororom, ktorý spôsobil na hororovej scéne v zahraničí obrovský rozruch. Hlavne preto, že sa stal súčasťou článku, ktorý publikoval istý kritik z The Guardian. V tom článku vymyslel nový hororový subžáner, do ktorého zaradil horory The Witch a It Comes at Night spolu so zvláštnym filmom A Ghost Story, ktorý však k hororu nepatrí, takže ten môžem vynechať. Jeho myšlienka nebola zlá, ale aj napriek tomu sa stretol s výsmechom väčšiny ludí, ktorí pracujú v oblasti hororu. Prečo? Pretože nazývať niečo Post-Horrorom len preto, že dielo používa trochu iné žánrové postupy, hlavnými postavami nie sú teenageri a neobjavia sa tu ani lacné lakačky, je podla mňa absurdné. Potom by Post-Horrorom mohlo byť ktorékolvek významné dielo z osemdesiatych rokov, ktoré nasleduje štruktúru Psycha z roku 1960 a za vrchol Post-Horroru by musel byť považovaný Scream z roku 1996, pretože Wes Craven použil všetky hororové pravidlá a obrátil ich na svoju stranu. Podla mňa sa autor snažil len o to, aby opäť našiel cestu zdegradovať hororový žáner a snažil sa presvedčiť divákov o tom, že horor je mŕtvy. To však nie je vôbec pravda, pretože čísla u hororových filmov v kinách ukazujú obrovské zárobky a to ešte o pár dní príde tá najväčšia box office pecka v podobe It. Taktiež je zaujímavý fakt, že všetky tri ním spomenuté Post-Horrory, má na svedomí štúdio A24, takže skôr než o nový subžáner ide o prácu štúdia, ktoré má svoju víziu a do distribúcie posiela filmy, ktoré sa im do ich plánu hodia. Horor It Comes at Night sa mi páčil. Drží si parádnu atmosféru, má silné herecké výkony a to prostredie osamelej chaty uprostred lesa je velkým plusom. Od začiatku ma fascinovala kamera, s ktorou sa tvorcovia nebáli pohrať a nasnímali ukážkové zábery z lesného prostredia. Trochu zamrzí to, že scenár je miestami trochu jednoduchý, ale napriek pomalému tempu, ktoré v hororoch nemusím, som mal pocit, že sa neustále niečo deje. Existujú desiatky lepších hororov s touto témou, ale ten minimalistický a depresívny štýl spolu s opatrne budovaným napätím v It Comes at Night perfektne funguje, takže tento horor určite stojí za pozornosť. + herec z The Thing + herečka z The Purge: Anarchy a Alien: Covenant ()

Reklama

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem něco úplně jinýho, ale špatný to nebylo. Jen bude určitě hromada lidí zklamaná, je to přesně na styl It Follows a VVitch. A přesně proto tomu dám 4* Rozbor to nepotřebuje, každej si k tomu udělá vztah sám Ale ani překvapení (horor) roku a ani film (horor) roku v tom nevidím. Herecky a atmosférou je to moc super A pro blbečky: Horror to je, jen ne pro fanoušky velkoformátových jednotvárných kravin Howgh 4* a.k.a 80% ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Horor se skvělou tísnivou atmosférou, malým, ale velmi zajímavě se rozvíjejícím dějem a zajímavými postavami. Navíc se tu i pomalu, ale účinně rozvíjí napětí. A finále docela drsné, teď tím nemyslím, že by to bylo brutální, ale tím, co se tam děje a jak se to tam děje. Na 5* to není, ale horor je to fakt dobrý. Konečně jsem na nějaký takový narazil, který by vyděsil, který by měl určité mystično. Už mě ty blbinky se zamaskovanými vrahy lezly na nervy. 4* ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Snímek „It Comes at Night“ je takovým tím filmem, z kterého čiší nejistota. Nejistota je hlavním tématem, protože postavy žijí v nejistotě, netuší, jestli další den bude všechno v pořádku, ale je také hro na diváka, protože ten si není jistý, co se stane a může se stát skoro cokoli. A právě ta nejistota je i nosným prvkem celého filmu a patrně udrží diváka u filmu připoutaného. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Obraz zobrazený na začiatku filmu má názov „The Triumph of Death“ („Triumf smrti“). Namaľoval ho Pieter Brueghel starší, od roku 1562 sa nachádza v múzeu del Prado v Madride. (Pat.Ko)
  • Název filmu byl určen ještě před samotným scénářem. (griph)

Reklama

Reklama