Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Pýcha a predsudok

Pýcha a predsudok (2005)

Romantika, pekná anglická príroda a klasický dej- to všetko nájdeme vo filmovej adaptácii románu Pýcha a predsudok.Je to hádam najlepší román od Jane Austenovej a môžem s istotou tvrdiť že aj najlepšie filmové spracovanie románu.Veľmi dobrý herecký výkon Keiry Knightleyovej (zatiaľ nikdy nesklamala), ktorá svojrázne zahrala Elizabeth Bennetovú s hrdosťou a pocitom nezávislosti. Celú dobu sa film vniesol v peknej a klasickej atmosfére a nebol tam žiaden rušivý element. Film je ako ušitý na chladný večer s dávkou romantiky.

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

K Amélii sa vraciam každý rok a to preto, že zahŕňa rôzne paradoxy, ktoré ľudia v bežnom kolobehu postrádajú- nevšednosť no zároveň prirodzenosť, hravosť no zároveň vážnosť, smútok no zároveň radosť ... Amélie je to všetko v jednom a jej krásny svet v centre Paríža dodáva všedným veciam krásny odtieň. . Francúzsko, v ňom Montmartre a v ňom Amélie ešte dopĺňa skladba Comptine d'un autre été, ktorá sa vryje pod kožu. Jeden z naj filmov !

Pena dní

Pena dní (2013)

Jeden z najzaujímavejších filmov, ktoré som kedy videla. michel gondry opäť zabodoval po Eternal sunshine of the spootless mind. K filmu ladí všetko- Francúzsko, predstavy, netypické veci, Romain Duris aj Audrey Tatou. Iných francúzskych hercov by som si v ňom ani nevedela predstaviť. Film ma veľmi zaujal, zo začiatku ma pobavil, rozveselil, no v druhej časti aj zarmútil a emotívne vplýval. Bol krásne spracovaný so zvláštnymi vizuálnymi efektami, ktoré posobia veľmi realisticky. Film je pre mňa drámou, komédiou aj romancou. Veľmi štýlové prevedenie, ktoré diváka určite zaujme.

Časové pásmo bolo zmenené