Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi

Biografie (4)

Ladj Ly (scenárista / režisér / herec)

21.02.2023

Rodák z vojnou zmietaného afrického Mali vyrastal a prežil väčšiu časť svojho života neďaleko francúzskej metropoly Paríž, na drsných sídliskách Bosquets v Montfermeil. Z toho pravdepodobne vzišlo aj tematické zameranie Lyho budúcej tvorby, ktoré sa prevažne zaoberá portrétovaním sociálnych reálií vo francúzskych betónových… (viac)

Suge Knight (herec)

07.05.2020

Marion Knight Jr. sa narodil v 60. rokoch v prostredí drsného kalifornského Comptonu do pracujúcej rodiny Maxine a Mariona Sr., ktorý bol upratovač. Navštevoval školu v neďalekom Lynwoode, kde sa venoval americkému futbalu a atletike. Po dvojročnom absolvovaní El Camino College sa dostal cez futbalové štipendium na univerzitu v… (viac)

Ray Forrest (herec / producent / tvorca)

05.05.2020

Ray Forrest (rod. Raymond Feuerstein) sa narodil do nemeckej rodiny hodinára, ktorá emigrovala do Spojených štátov v roku 1923. Navštevoval vojenskú akadémiu a po jej skončení odišiel do zahraničia na rok študovať jazyk. Keď sa vrátil, mal prevziať rodinný biznis, avšak jeho kamarát, ktorý pracoval v NBC rádiu, ho tam pozval na… (viac)

Ezra Edelman (režisér / producent / scenárista)

01.11.2017

Ezra Benjamin Edelman sa narodil 6. augusta 1974 v Bostone, štát Massachusetts. Pochádza zo zaujímavého prostredia, keďže jeho matka Marian je aktivistkou za práva detí a aj zakladateľkou miliónovej neziskovej nadácie CDF. Na druhej strane, jeho otec Peter je univerzitným profesorom práva, špecializujúcim sa v oblasti chudoby a… (viac)

Reklama