Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Autor knihy Chuck Palahniuk si asi ani lepšie spracovanie svojho najznámejšieho diela (aj vďaka filmu) nemohol predstaviť. Skvelý Edward Norton spolu s vyšinutým Bradom Pittom (rovnako vynikajúcim) vytvorili duo, na ktoré budem ešte dlho spomínať. Menej uznávané ako Fincherove "Sedem", no u mňa svojou netradičnosťou a úžasnou atmosférou jasne vedúce.

2001: Vesmírna odysea

2001: Vesmírna odysea (1968)

Nezabudnuteľné dielo, ktoré vo filmovom svete nemá obdoby. Ťažký film, ktorý buď milujete alebo zavrhnete. Umenie, ktoré je bezkonkurenčné aj po 45 rokoch. Pre laika ohromná nuda, pre nadšenca kinematografie a najmä sci-fi modla, na ktorú nedá dopustiť. Jasných 5*- Kubrickovu odyseu jednoducho treba vidieť.

Scarface

Scarface (1983)

Ako vždy brilantný Al Pacino a príbeh o zrade, pomste a sne muža, ktorý ide za svojím snom rázne a cez mŕtvoly - čo viac si priať. Zároveň treba pochváliť soundtrack, ktorý podtrhuje unikátnu atmosféru Miami 80tych rokov a dĺžku, ktorá by u väčšiny filmov bola na škodu, no tu budete radostne civieť každú minútu. I keď má svoje chyby, bez problémov ich prehliadnete a budete sa náramne baviť. Legenda nie len medzi gangsterskými filmami, to je Scarface.