Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (5)

plagát

Manželia Stodolovci (2023) 

Myslím si že je to skvele obsadené, ale režijne nie priliž pôsobivé. Skôr ako truecrime to je vzťahová dráma, s dosť pomalým tempom. Neviem prečo sa mám napojiť na šialenú znudený ženskú, ktora kona iracionálne a nik mi to nevysvetlí. Strašne som sa nudil a osudy hrdinov mi boli ukradnuté. Ale obsadenie skvele, a herectvo miestami super. Mozno mam len moralny problem s týmto filmom. neviem. Slabe

plagát

Žák sumo (2023) (seriál) 

Asi som si zamiloval Sumo :) a pri zisteni že jeden veľmi úspešný sumo zápasník bol čech menom Takanoyama Shuntarō' (Pavel Bojar) Som mu naklonený ešte viac. miniséria ma bavila, chápem tomu herectvu. Je stále jemnejsie ako kórejské. Príbeh bol jednoduchý a predvýdatelný, ale neurazil ma. Jednoducho som si to uzil. Príjemna oddychovka.

plagát

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011) 

Nazor sa casom meni. Samozrejme som bol fanda povodnej svedskej trilogie. tento tyzden som si pozrej prave spomenutu trilogiu, a prave som dopozeral tento Fincherov cover. Niecom ma povodna dusu a srdce, ale moznonto bude len vedomie ze to bolo povodne. Toto ma slvelu stiesnujucu atmosku, Hudba od Trenta Reznora a Aticusa je nenormalne podmaniva a podporuje stale atmosku. Neonoarovy vizual a kamera prosto bavi, kazdy zaber je premysleny, vypovedny a silny. Uzil som si to, dik David.

plagát

Zabiják (2023) 

Nie som si istý, či som sklamaný, alebo nadšený. Scenár je zaujímavý, s veľmi jemnými a vtipnými momentmi. Skôr by som to považoval za neúspešný pokus. Atmosféra je veľmi intenzívna, vizuálne občas pôsobí dojímavo, ale sklonil by som sa k tomu, že je to skôr komerčný film, ktorý ukazuje, čo máš, aby to dobre vyzeralo. Nejako mi to však prešlo cez prsty. V podstate sa tam nič nedialo, ničím to neprekvapilo, a inciting incident prichádza neskoro, hoci voice-over je len ako "Mor Ho!" pre slovenský národ. Hlavný hrdina by asi chcel postupovať, ale jednoducho to nejde, nemá na to. Ale kontext naznačuje, že sa mu niekedy darilo. Možno o tom píšem príliš veľa. Som fanúšik Davida Finchera a mám rád jeho filmy, dokonca aj tento má ten jeho rukopis. Ale zdá sa mi, že to celé miesto neho robil jeho asistent režie a David sedel v teplej réžii.

plagát

Úsvit (2023) 

Niečím ma ten film veľmi zaujal. Asi pred desiatimi rokmi som videl skvelý dokument od National Geographic o intersexuálnych deťoch. Vtedy som sa naozaj veľa dozvedel o témach, ktoré sú v našich končinách silne politické a tým pádom tabu. Tento film mi to pripomenul - myslím si že film je vhodny aj do biológie alebo sexualnej výchovy. Niektoré pasáže vo filme pripadali skôr popisne dokumentárne, až edukačne – no chápem, prečo tam sú.  Slováci tam sú vykreslení ako malorolníci, nie sú príliš vzdelaní, s výnimkou niektorých jednotlivcov. Stále to platí, zdá sa mi, že aj keď film popisuje históriu spred 80 rokov, veľa sa nezmenilo. Scenár ma celkom bavil. Najväčšiu slabosť som videl v kontraste medzi hercami a nehercami. Křenkova bola veľmi prirodzená, a nemal som problém jej veriť úplne vo všetkom (jej postava ma svojím cynizmom strašne štvala - pretože mi pripomínala manželku keď sa na mňa hnevá) , rovnako skvelá bol aj Milan Ondrik. Zvyšok už trošku pokulhával. Ale pozor, jedná sa o môj subjektívny pohľad. Skvelý film, ktorý môžem len odporučiť.