Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (24)

plagát

Winnetou (2016) (seriál) 

Nebyť tej príšernej frašky v podobe druhého dielu, išla by som s hodnotením vyššie. Knihy som nečítala, so starými filmami to odmietam porovnávať. Vo výsledku sú 1. a 3. diel slušným westernovým dobrodružstvom s presnými hercami, slušnou výpravou a prijateľným (aj keď miestami deravým) scenárom. Ako realistickejšie podanie príbehu nový Winnetou obstojí. Škoda toho parodického Tajomstva Strieborného jazera, to naozaj bolelo. A za tie neurčitky v indiánskej "slovenčine" by mali padať hlavy. Možno realistické, ale tiež istý spôsob, ako spraviť z Apačov komické figúrky.

plagát

Lovec: Zimná vojna (2016) 

Z avizovaného prequelu je nakoniec sequel, ktorého kompletný dej vykecal už trailer. Zamrzí hlavne násilné vyškrtnutie Snehulienky a predvídateľný dej. Napriek tomu je to fajn fantasy jednohubka s krásnou výpravou a kostýmami, pri ktorej čas v kine rýchlo utečie.

plagát

Con Man (2015) (seriál) 

Nakoniec dvíham na štyri za plejádu (nielen) whedonovských hercov, za geekovský humor, za Firefly na druhú a za reklamu na holandský bordel. Len Mindy Sterling by nemusela byť taká otravná.

plagát

Hry o život: Drozdajka 1 (2014) 

Nebudeme si nič nahovárať, rozdelenie Drozdajky na dva filmy je čisto obchodný ťah. Jeden film by s prehľadom obsiahol celú predlohu a nestratil by nič na intenzite. Ale napriek mojim obavám z dejovej prázdnoty som sa dočkala silného úvodu k finále, ktorý v mojich očiach hravo strčil do kapsy jednotku. A to je tretí diel môj najmenej obľúbený z knižnej série. Možno za to môže pevná ruka režiséra, pokojne plynúci príbeh alebo presní herci. Pravdou je, že Drozdajka ma vtiahla do svojho ponurého sveta a ukázala, že dokáže útočiť na emócie ešte pred veľkým finále. A skoro si siahla až na absolútne hodnotenie.

plagát

Vlk z Wall Street (2013) 

Scorsese presviedča, že ešte nepovedal posledné slovo, a Leonardo DiCaprio opäť dokazuje svoju hereckú genialitu. Na jednej strane divoká a zábavná jazda, ktorá aj napriek 3-hodinovej stopáži nestihne nudiť. Na druhej strane mi chýbal výraznejší dramatický oblúk a gradácia, ktoré by film doviedli k silnému záveru. Takto príbeh na konci trochu vyšumel do prázdna a nie som si istá, akú myšlienku si mám z toho odniesť. Možno žiadnu a Scorsese chcel len predviesť zhýralú stránku kapitalizmu. V tomto ohľade sa ukázal v tej najlepšej forme.

plagát

Ľadové kráľovstvo (2013) 

Frozen bude zákonite každý porovnávať s Tangled. Ale zatiaľ čo Na vlásku vo mne chvíľu dozrievalo, Frozen mi vyčarovalo obrovský úsmev na tvári hneď. Nádherne animované, príjemne zábavné, s chytľavými pesničkami a s chvíľami nečakaným dejom. Teším sa, až si to pustím znova v origináli, aj keď tentoraz sa aj slovenský dabing veľmi vydaril.

plagát

Na konci sveta (2013) 

Skvelo zahrané, zručne zrežírované, so svojským britským humorom, ale bohužiaľ s ťažkým dojazdom a vyšumelou pointou. Keby to celý čas ostalo v rovine opileckej chlapskej komédie, bol by to dokonalý film. Scifi stránka filmu skôr ublížila a dotlačila ho do zvláštne absurdného finišu, ktorý zatieňuje skvelú prvú polovicu.

plagát

Gravitácia (2013) 

Gravitáciu nemá veľký zmysel pozerať na malej obrazovke. Ohromujúca audiovizuálna stránka vynikne naplno jedine na veľkom plátne, ideálne v 3D prevedení. Príbeh by zniesol viac dejových zákrut a v hlavnej úlohe by som uvítala skôr niekoho iného ako Sandru Bullock, všetky výtky však pohltí smršť vesmírnych trosiek, výbuchov a úhybných manévrov. Vesmír v podaní Alfonsa Cuaróna je tak reálny, až som mala pocit, že sa v ňom vznášam spolu so Sandrou. Ako silný príbeh neobstojí, ale ako strhujúci výlet vesmírom útočiaci na všetky zmysly si svoju úlohu plní znamenite.

plagát

Rivali (2013) 

Absolútna pecka! Nepamätám si, kedy naposledy som pri sledovaní filmu zažila taký obrovský príval čistého adrenalínu. Od úvodného Laudovho príhovoru až po záverečný závod je to strhujúca a nekompromisná jazda. Na trati aj mimo nej. Pred filmom som netušila, kto vyhral osudový ročník ´76, takže záverečná polhodina ma prikovala do sedačky. Dá sa argumentovať tým, že ide o klasickú športovú drámu, ale je tak živelne zrežírovaná a zahraná, že sa jej ťažko niečo vyrovná. Aspoň v mojich očiach nie. Pre mňa filmový zážitok roka, vďaka ktorému som pochopila, čo všetci na tej Formuli vidia.

plagát

65. Emmy Awards (2013) (relácia) 

Neil tentoraz nezažiaril tak, ako som čakala. Celý večer pôsobil skôr nervózne, čo sa prejavilo na celkovej atmosfére. Napriek tomu ceremoniál nestihol veľmi nudiť a priniesol niekoľko nezabudnuteľných okamihov - predovšetkým skvelú choreografiu na motívy seriálových zneliek, nečakanú HIMYM vsuvku a dojemnú spomienku na Coryho Monteitha a Jamesa Gandolfiniho. A na záver to príjemne zaklincoval Michael Douglas s najzábavnejšou ďakovačkou.