Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Rodinný
  • Reality-TV
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Medená veža

Medená veža (1970)

Pre mňa filmová lahôdka. Neuveriteľné posolstvo citu a lásky, krásy hôr a čistoty ľudských vzťahov. Úžasná a ľúbozvučná slovenčina trojice hlavných hrdinov Ivana Mistríka, Ivana Rajniaka a Štefana Kvietika.Skvele stvárnené vedľajšie role Vlado Mullerom v roli policajta a Júliusom Vašekom ako Prašivcom. Výborné sprievodné slovo Ivana Mistríka. A k tomu jemná Emália Vášáryová. Keď to človek porovná so súčasnou tvorbou a často stupídnymi brakmi, no kto niečo také dnes natočí? NIKTO! Takže vďakam im, hercom, režisérovi Martinovi Hollému a ako vždy úžasnej hudbe Zdeňka Líšku. Boli ste fakt majstri svojho remesla. Nech sa od vás učia.

Orlie pierko

Orlie pierko (1971)

Trošku rozpačitejší úvod, ale od druhej polovice zase skvelý film. Oproti Medenej veži výraznejšie úlohy pre Júliusa Vašeka v roli Prašivca a Vlada Mullera, ktoré zvládli skvelo. Vynikajúco zahraná scéna rozlúčky Prašivca s dvojicou kamarátov na železničnej stanici. Medená veža o čosi myšlienkovo silnejšia, ale aj Orlie pierko stojí za to.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Komédia, ktorá sa dá vidieť 10000x. Nezabudnuteľné hlášky, skvelá plejáda hercov, úžasný František Kovářík v roli češtinára, ktorý ťahal počas natáčania k deväťdesiatke, nezabudnuteľný Václav Lohniský v roli Hujera. A dokonalé mikroúlohy-kto by si napríklad nezapamätal pársekundový záber na rodičovské združenie, keď tam pricestovali starunkí manželia Plhovci. Detaily, ktoré zaujmú. Film má iba minimum hluhých miest, nekonečná sa mi zdá scéna s utieraním zrkadla, trošku nudné niekedy rozhovory otca a syna Kroupovcov.

Pacho, hybský zbojník

Pacho, hybský zbojník (1975)

Čím som starší, tým viac sa mi tento film páči. Cez tieto Vianoce som si ho pozrel niekoľkokrát a čoraz viac mu prichádzam na dokonalú chuť. A Eva Máziková v sude s kapustou v rli Hanky je nezabudnuteľná. Zaujímavé je, že iba málokto tuší, že v tomto sude je dnes veľmi známa slovenská speváčka Eva Máziková. Oné, fakt skvelé.....rovným dielom, chlapci moji.