Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (15)

Bdelý život

Bdelý život (2001)

Film sa umiestnil na 8. mieste v IMDb rebríčku Top 150 najpsychedelickejších filmov všetkých čias.

Vojdi do prázdna

Vojdi do prázdna (2009)

Film sa umiestnil na 11. mieste v IMDb rebríčku Top 150 najpsychedelickejších filmov všetkých čias.

Baron Prášil

Baron Prášil (1961)

V scéne, keď sa Barón Prášil (Miloš Kopecký) prechádza na koni po morskom dne, si môžeme všimnúť tvora, ktorý nápadne pripomína živočícha z triedy ľalioviek (lat. Crinoidea).

Půlnoční evangelium - Vyhlazení radosti

Půlnoční evangelium - Vyhlazení radosti (2020) (epizóda)

V epizóde sú postavy v alternatívnom vesmíre po smrti znovuzrodené, pričom ich duša prechádza zložitým cyklom. Tento cyklus pozostáva z toho, že im vyššie bytosti vyrežú srdce z tela, položia ho na misku rovnoramennej váhy, kde hmotnosť srdca porovnávajú s hmotnosťou vtáčieho pierka na druhej miske. Táto schéma bola s najväčšou pravdepodobnosťou inšpirovaná egyptskou mytológiou. Tá tvrdí, že po smrti je duša človeka položená bohom smrti Anubisom na jednu z misiek rovnoramenných váh, zatiaľčo na druhú misku položí vtáčie pierko bohyňa spravodlivosti Maat. Ak bude duša zomretého jedinca ľahšia, alebo rovnako ťažká ako pierko, tak môže pokračovať ďalej na svojej ceste k Osirisovi, bohu posmrtného života. Ak však bude ťažšia, tak už bude navždy uväznená v nekonečnom zatratení.

Půlnoční evangelium

Půlnoční evangelium (2020) (seriál)

V seriáli môžeme vidieť niekoľko referencii na Rama Dassa – amerického spirituálneho učiteľa, psychológa, spisovateľa a popularizátora psychedelík. V 2. epizóde hovorí Annie (Anne Lamott) Clancymu (Duncan Trussell), že jej Dassove knihy pomohli čeliť strachu. Na konci 8. epizódy si Clancy sadne k postave, ktorá má Rama s najvyššou pravdepodobnosťou predstavovať. Keď sa Clancy spýta na to, či je mŕtvy, alebo nie, tak mu postava povie jedinú vetu: "Just be here now..." "Be Here Now" je názov Ramovej najslávnejšej knihy pojednávajúcej o východnej filozofii, jóge a meditácií.

Harold a Maude

Harold a Maude (1971)

Všetky šaty, ktoré vo filme nosí Vivian Pickles (pani Chasen), si herečka na pľac doniesla priamo zo svojho vlastného šatníka.

Predátor

Predátor (1987)

Hoci sa film odohráva v Južnej Amerike, možno v ňom zahliadnuť pytóna mriežkovaného (Broghammerus reticulatus), ktorý žije iba v juhovýchodnej Ázii.

Pozemšťan

Pozemšťan (2007)

Na začiatku filmu, kedy všetci pijú whisky, je viditeľné, že je fľaša z polovice prázdna. O niekoľko sekúnd neskôr je už takmer plná.

Voľný pád

Voľný pád (1993)

Keď William Foster (Michael Douglas) opúšťa svoje auto počas dopravnej zápchy, nechá bočné okno otvorené len na pár centimetrov kvôli tomu, že sa na ňom pokazila kľučka. Neskôr, keď detektív Prendergast (Robert Duvall) pomáha policajnému strážnikovi a odtláča Fosterove auto, tak je už bočné okienko kompletne stiahnuté.

Voľný pád

Voľný pád (1993)

Pri scéne, keď William Foster (Michael Douglas) sleduje nahrávku s jeho ženou (Barbara Hershey) a dieťaťom, tak make-up pod jej pravým okom sa roztiekol kvôli slzám. Po prestrihu nie je po make-upe ani stopy.

Voľný pád

Voľný pád (1993)

V scéne, keď William Foster (Michael Douglas) vytrháva z ruky predajcu Leeho (Michael Paul Chan) baseballovú palicu, je jasne viditeľné, že nosí biele ponožky. V nasledujúcej scéne, keď si zloženým novinovým papierom zakrýva dieru v topánke, sú jeho ponožky už čierne.

To

To (2017)

Klaun Pennywise (Bill Skarsgård) nie je zo Zeme. Pochádza z inej dimenzie Macroverse, ktorú Stephen King opísal vo svojej knihe "Temná veža". Po príchode na Zem TO zaspalo až do roku 1715 a odvtedy sa už prebúdza každých 27 rokov. Zároveň má ale svoje limity, a ako náhle docieli podobu klauna, disponuje len takou silou, akú klaun môže mať.

Strážcovia Galaxie 2

Strážcovia Galaxie 2 (2017)

S 81 miliónmi pozretí v priebehu 24 hodín sa stal trailer k Strážcom Galaxie 2 druhým najsledovanejším trailerom na svete. Prvenstvo si drží trailer k filmu Kráska a zviera (2017).

Reklama