Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor

Recenzie (6)

plagát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizóda) odpad!

Moje pocity sú tak neskutočne rozporuplné, že časť mňa chce dať tomuto veľdielu odpad a druhá časť tomuto odpadu päť hviezd. No pri vytriezvení po či už negatívnej alebo pozitívnej eufórii a zamyslení sa nad takýmto zakončením niekdajšieho excelentného seriálu mi neostáva nič iné ako to hodnotiť odpadom. Emócie v tretej tretine epizódy síce fungovali, no v akom kontexte a za akú cenu? Som znechutený.

plagát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizóda) 

Komentár obsahuje nejeden SPOILER. Cersei mala v minulej epizóde zabiť všetkých, ktorí sa zúčastnili mítingu pred bránami King's Landing. Vyhrala by vojnu, zachránila mesto. Akože čo jej v tom bránilo? Bezcitná mrcha, ktorá nevyužije príležitosť eliminovať svojich protivníkov? To mi nesedí. Daenerys v tejto epizóde hravo spálila celú flotilu Eurona. V predchádzajúcej časti sa takémuto činu radšej vyhla. Prečo? Samozrejme, balisti mali tentokrát auto-aim vypnutý, takže šípy Drogona míňali jedna radosť, no pred týždňom to bola stopercentná presnosť smerom k Rhaegalovi. A XY ďalších nelogických nelogickostí. Nehovoriac o nedôstojných zakončeniach dejových liniek. Smrť Varysa? Epický prúser. Z väčšiny postáv sa stali jednosmerné schránky s veľmi plochou ideou. Už absolútne zanikol "alignment system" postáv, ktorý môžte poznať z klasických RPG hier. Scenár z jednotlivých charakterov vymodeloval len dobrých a zlých. Vizuálne však táto posledná zastávka pred veľkolepým finále bola pekná; bola to adrenalínová jazda plná zvratov a oproti minulým epizódam som sa konečne nenudil. To ma ale stále nedokáže uspokojiť a ešte kvalitne dlhú dobu budem mať nepríjemnú pachuť pri spomienke na túto sériu.

plagát

Hra o trůny - Poslední ze Starků (2019) (epizóda) 

Tá jedna hviezdička je len vďaka záveru, ktorý bol výborne vygradovaný, samozrejme za pomoci génia Djawadiho. Inak to bola kvalitná bieda ako si už pri tomto seriáli začínam nechcene zvykať. Scenár je plochý až človeku z toho mäkne mozog.

plagát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizóda) 

Obsahuje SPOILER. Scenáristická utópia týchto dvoch tragédov pokračuje. Epizóda, ktorá mala byť najväčším a najepickejším kinematografickým dielom v histórii skončila absolútnym fiaskom. Nelogickosť, predvídateľnosť a miestami až trápnosť deja je všadeprítomná. Prekvapenie nastalo snáď len pri scéne, kde Arya bodla nášho Slováka. No aj pri tomto momente sa mi zastavovalo myslenie ako bola schopná sa dostať cez XY white walkerov bez povšimnutia. Celá epizóda pôsobila natiahnutým dojmom, niektoré scény tam boli naozaj zbytočné a nasilu zakomponované pre eliminovanie stereotypu, napríklad ako Aryin stealth mód, ktorý zanechal vo mne až smiešny dojem. Od tzv. scenáristov som čakal, že Bran bude mať významnejšiu, respektíve možno až rozhodujúcu úlohu počas bitky, keďže disponuje unikátnymi schopnosťami. A nie len pri Branovi som mal ten pocit. Všetci zúčastnení pôsobili jednotne, nikto nevynikal svojimi prednosťami. Kvalita záberov bola kolísavá. Väčšina stopáže je až príliš tmavá a nepriehľadná. Za mňa jedno obrovské sklamanie. Dva roky čakania a dostaneme toto? Martin by mal Benioffa a Weissa verejne zažalovať za dehonestáciu jeho ešte predtým tak skvele fungujúceho fiktívneho Westerosu.

plagát

Walking Dead - Čo príde potom (2018) (epizóda) 

Epizódu hodnotím bez záverečnej scény, ku ktorej sa o chvíľu dostanem. Jedna z najlepších častí TWD. Emócie, atmosféra, kamera boli vyburcované natoľko, že miestami som sa pristihol ako to všetko sledujem s pootvorenou sánkou. Od začiatku tohto seriálu som dokonca po prvýkrát aj nechcene aktivoval svoje slzné kanáliky, ktoré vyprodukovali jednu-dve kvapky. Masterpiece na tretiu - až sa pýtam, či scenáristi písali materiál k 7. a 8. sérii pod vplyvom iného materiálu. A k tej záverečnej scéne. Bol to šok. Bol som zmätený ako kilo cukru v polkilovom sáčku a nemám ani len najmenší odhad či v ďalších častiach sa presunieme o pár rokov dopredu alebo bol to len nevinný teaser, ktorý mal naznačiť čo sa bude diať o pár častí/sezón (?). Každopádne to vyzerá, že tvorcovia si pre divákov pripravili snáď najväčší zlom v histórii The Walking Dead a dá sa očakávať "tvrdý reštart" seriálu.

plagát

Walking Dead - Varovné signály (2018) (epizóda) 

Po dvoch fádnejších sériach tu máme konečne starý-dobrý TWD. Konverzácie sú zaujímavé a svižné, ktoré doplňujú dobre spracované akčné alebo tzv. "badass" scény. Postavy sú konečne živými postavami s dušou a nie len prázdne schránky akými sa prezentovali doteraz. Všetci majú svoju ideu do budúcna a idú si za ňou. A čo je najpodstatnejšie - opäť som v tom až po uši a neviem sa dočkať ďalšej epizódy. 90%