Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Obsahy (6)

Polosvet

Polosvet (2015)

Historická dráma nás zavedie do Budapešti v období tesne pred začiatkom Prvej svetovej vojny. Mladá Kató sa zamestná ako chyžná v dome zámožnej Elzy. Postupne odhaľuje komplikované vzťahy nielen medzi Elzou a jej milencom Maxom Schmitom, ale najmä s jej gazdinou Rózsi. Obe ženy spája spoločná minulosť, ktorej tiene stále výraznejšie narúšajú ich spolužitie. Kató sa dostáva do víru udalostí, ktoré navždy poznačia životy všetkých troch žien.

The Broken Shore

The Broken Shore (2013) (TV film)

The Broken Shore je natočený na motívy rovnomennej novely Petera Templa. Hlavnou postavou príbehu je Joe Cashin, melbournský detektív, ktorý je po vážnom zranení počas akcie preložený do rodného mesta. Napriek tieňu spomienok na rodinnú tragédiu sa pomaly začína jeho proces fyzického i psychického zotavovania. Postupne sa púšťa do rekonštrukcie starého rodinného sídla a zároveň vyšetruje záhadnú smrť miestneho boháča. Prípad je ovplyvnený politikou, policajnou korupciou a rasizmom, Joe sa však napriek tomu nevzdáva a postupne prichádza na koreň roky skrývanému temnému tajomstvu, stojacemu v pozadí kauzy.

Shablulim Ba'geshem

Shablulim Ba'geshem (2013)

Študent semitských jazykov Boaz (Yoav Reuveni) netrpezlivo očakáva príchod listu o prijatí z univerzity v Jeruzaleme. Každý deň preto s napätím navštevuje svoju poštovú schránku na pošte. Jedného dňa v nej namiesto listu z univerzity objaví list od neznámeho ctiteľa. Časom nenarastá len počet týchto listov, ale aj nástojčivosť tajného ctiteľa. Boaz sa snaží zistiť, kto je ich autorom, a zároveň zvádza vnútorný boj s vlastnou identitou a potlačovanými homosexuálnymi sklonmi. Tieto pochybnosti postupne narušia nielen jeho vzťah so snúbenicou Nir, ale aj s priateľmi. Po dlho očakávanom doručení listu z univerzity je nútený sa rozhodnúť. Jeho voľba nebude ľahká a rozhodne o jeho ďalšom životnom smerovaní.

Drown

Drown (2015)

Konkurenčný boj úradujúceho hrdinu a majstra záchranárov s jeho novým kolegom odohrávajúci sa na jednom z austrálskych pobreží. Po odhalení homosexuality svojho kolegu sa mladý záchranár Len (Matt Levett) púšťa do zastrašovania a šikanovania nováčika, pričom musí čeliť vlastnej potlačovanej vášni. Celá dráma vyvrcholí v jednu noc, kedy alkoholom poháňaný mladík nechá voľný priechod svojej žiarlivosti, homofóbnemu strachu a neopätovanej túžbe.

Tamid oto chalom

Tamid oto chalom (2009) (seriál)

Muzikálový seriál zložený z piesní izraelského speváka Tsvika Picka rozpráva príbeh o chlapcovi menom Meir. Meirova matka, umeleckým menom Mary Lou, je talentovanou speváčkou a veľkou Tsvikovou obdivovateľkou. Jedného dňa však Meira i jeho otca náhle a bez vysvetlenia opúšťa. Chlapec sa ju vydáva hľadať a pevne verí, že jedného dňa sa znovu stretnú. Pri jeho pátraní ho okrem piesní Tsvicka Picka sprevádza najlepšia kamarátka Shuli. Poslednou súčasťou trojuholníka mladých ľudí je Gabriel.

Místo zvané domov

Místo zvané domov (2013) (seriál)

Píše sa rok 1953 a zdravotná sestra Sarah Adamsová sa po dvadsiatich rokoch strávených v Európe vracia do rodnej Austrálie. Poznačená druhou svetovou vojnou a opradená viacerými tajomstvami zo svojho predošlého života strávenom na inom kontinente sa pokúša nájsť svoje miesto v rodnej krajine.

Reklama