Reklama

Reklama

Tamid oto chalom

(seriál)
  • USA Mary Lou
Izrael, 2009, 35 min

Obsahy(1)

Muzikálový seriál zložený z piesní izraelského speváka Tsvika Picka rozpráva príbeh o chlapcovi menom Meir. Meirova matka, umeleckým menom Mary Lou, je talentovanou speváčkou a veľkou Tsvikovou obdivovateľkou. Jedného dňa však Meira i jeho otca náhle a bez vysvetlenia opúšťa. Chlapec sa ju vydáva hľadať a pevne verí, že jedného dňa sa znovu stretnú. Pri jeho pátraní ho okrem piesní Tsvicka Picka sprevádza najlepšia kamarátka Shuli. Poslednou súčasťou trojuholníka mladých ľudí je Gabriel. (evulienka3)

(viac)

Recenzie (2)

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Možno to bude znieť trochu zmätene, ale tento seriál som videla ako film. Tvorcovia spojili všetky štyri časti tejto minisérie do jedného celku o 4 kapitolách a ja som videla práve túto verziu. Tvorbu Eytana Foxa mám prejdenú už takmer celú a musím povedať, že pri tomto diele som už neodolala a dávam mu plné bodové hodnotenie. Okrem toho, že muzikály sú moju slabosťou je to aj jeden z mála jeho filmov, v ktorom sa mi páčil aj jeho záver. Nádherné piesne Sviku Picka (Tsviku, Tzviku a ešte aj inak sa dá to meno z hebrejčiny preložiť) doprevádzajú príbeh, ktorý ma niekedy rozosmial a niekedy zasa dojal k slzám. Príbeh malého chlapca a neskôr mladíka hľadajúceho svoju matku, ktorý si v priebehu rokov vytvoril rad fantázií o tom čo sa s jeho matkou stalo. Proces postupnej premeny dieťaťa, na dospelého muža, ktorý v závere konečne aj zisťuje pravdu o svojej matke. No a do toho všetkého Hebrejčina, jazyk, ktorého zvuk mám rada, obzvlásť tej spievanej verzie. Takže do zbierky nezabudnuteľných filmov si pridávam ďalšiu čiaročku. PS: Hodnotím a aj komentujem ako prvá, čo je v prípade tohto filmu (seriálu) skutočne obrovská škoda!! ()

jiri.twist 

všetky recenzie používateľa

Muzikál už právě proto, co je, nemůže mít nikdy úplně nabitý příběh a proto jej hodnotím jako muzikál od Režiséra s velkým R a dávám 10. Už jsem to tady psal v jiné recenzi. Kolikrát to herci schytají a ani za to nemůžou. Naopak může být režisér, co vyždímá s provinčních herců či amatérů všechno a udělá z nich hvězdy. To je tento případ a dávám 10. Zvuk naprosto pohádkový, něžný, vzrušivý, lahodný, vkusně zasazený do příběhu, dávám 11. Zpracování stejné jako zvuk, navíc bych chtěl podotknout, že nejen hlavní protagonisté, ale i vedlejší role byly zpracovány a zahrány dokonale, dávám za 11. Bohužel, jedenáctky na GT už nejsou a tu si zaslouží i překladatel - Hadonos, vnímaví diváci pochopí, proč ... 4x10 ()

Reklama

Reklama