Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Akčný
  • Fantasy

Biografie (5)

Layne Staley (herec / režisér)

20.12.2018

Stál pri zrode jedného z historicky najvýznamnejších rockových subžánrov všetkých čias. Hudobné hnutie grunge dalo tomuto svetu percentuálne malú, avšak kvalitou svojej hudby nesmierne hodnotnú hŕstku skvelých hudobníkov, ktorých charakteristickým poznávacím znakom bol okrem takmer neobmedzeného talentu aj veľký sklon k… (viac)

John Garfield (herec)

26.06.2018

„Žiadny herec nemôže byť naozaj dobrý, kým nedosiahne 40 rokov.“John Garfield (vlastným menom Jacob Julius „Julie“ Garfinkle) sa narodil 4. marca 1913 do chudobnej rodiny ruských židovských prisťahovalcov. Prvé roky života prežil v newyorskej štvrti Lower East Side na Manhatane. Julieho otec pracoval v dvoch zamestnaniach, aby… (viac)

Roger Vadim (režisér / scenárista / herec)

21.06.2018

Roger Vadim (vlastným menom Roger Vadim Plemiannikov, nar. 26.1.1928 v  Paríži) – pre mnohých nebezpečný voľnomyšlienkár, pre iných sexista a bohém s nehanebným postojom k ženskej existencii alebo aj bezškrupulózny nemravník, znevažujúci podstatu pravej lásky. Je množstvo spôsobov, ako vnímať život a umeleckú tvorbu jedného z… (viac)

Tyrone Power (herec)

26.01.2018

Americký herec Tyrone Power, ktorému v žilách kolovala nepokojná krv jeho mnohopočetných európskych predkov, sa narodil v roku 1914 v Cincinnati, do rodiny s bohatým hereckým rodokmeňom. Vo väčšine Powerových biografií sa ako jeho prvý známy herecký predok uvádza Tyrone Power I. (žil v rokoch 1795 – 1841), vo svojej dobe veľmi… (viac)

Douglas Fairbanks Jr. (herec)

26.01.2018

Jeho otcom bol najslávnejší akčný herec nemej éry, akrobat, režisér a jeden zo štyroch zakladateľov prvej nezávislej filmovej spoločnosti United Artists, Douglas Fairbanks Sr., matkou bohatá dedička priemyselného impéria Anna Beth Sully. Mladý Dough, ako ho prezývali, zdedil po otcovi veľmi príťažlivý zovňajšok a talent na… (viac)

Reklama