Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (16)

plagát

30 minút po polnoci (2012) 

Po dlhom čase film, ktorý ma donútil prihlásiť sa, ohodnotiť a okomentovať. Bízkovýchodná špionážna dráma, ktorej prvé tri štvrtiny falošných stôp a neúspechov, sú perfektnou prípravou na poslednú štvrtinu, pri ktorej sa mi na tvári zjavil samovoľný úsmev a po chrbte behal mráz. Uvedenie do deja je priam dokonalé, z Jessicy Chastain je moja nová obľúbená herečka.

plagát

Bournov odkaz (2012) 

Obrovská sklamanie zo štvrtého pokračovania. Sľubný začiatok a veľmi dobrý výber náhrady za Matta Damona vo mne vzbudzoval veľké nádeje, no po určitej dobe som už v kine pozeral na hodinky. Dojem v malej miere napravil akčný koniec. Najväčšiu slabinu príbehu vidím v tom, že z hrdinu spravili "feťáka" na tabletkách s podpriemernou inteligenciou a tiež v slabom a chaotickom napojení resp. zosúladení s dejom predchádzajúcich častí.

plagát

Medzi vlkmi (2011) 

Ak by som mal film ohodnotiť jedným slovom, bolo by to sklamanie. Výborný herec v hlavnej úlohe, výborný príbeh, napriek tomu som počas filmu pozeral na hodinky a čakal kedy skončí.

plagát

Hry o život (2012) 

Napriek veľmi sľubnému námetu som bol po filme mierne sklamaný. Zbytočne dlhý s takmer smiešnou romantickou zápletkou. Napriek tomu štyri hviezdy hlavne za námet.

plagát

Bojová loď (2012) 

Americká "klasika" kedy sa svet nezaobíde bez hrdinských američanov, ktorí nás všetkých zachraňujú pred mimozemskou inváziou. Napriek zdaniu to nepovažujem za negatívum tohto filmu. Ak na film idete s vyššie spomenutým vedomím a beriete ho s rezervou a humorom, zábava a dokonca občasné výbuchy smiechu sú zaručené.

plagát

Projekt X (2012) 

To čím, projekt X je by som pomaly ani nenazval filmom. Neskutočné strhujúce a stupňujúce sa divadlo, pri ktorom mi padala sánka na čo všetko sa môže zvrtnúť nevinná narodeninová párty troch "loosrov".

plagát

Nepriateľ pod ochranou (2012) 

Napriek tomu, že film by sa dal nazvať obmenou už natočených thrillerov podobnej tématiky, či ich zlepencom, vôbec mu to neuberá na napínavosti. Trochu som sa obával Ryana Reynoldsa v hlavnej úlohe, no príjemne ma prekvapil.

plagát

Špeciálna jednotka (2011) 

Veľmi sľubný film s dobrým námetom a spracovaním, ktorý však má vážne trhliny. Špeciálna jednotka sa vydá na záchranu francúzskej občianky s jedinou vysielačkou, po strate ktorej sa ich nikto nepokúša nájsť, či zamerať (GPS), pričom je každému jasné kam sa potrebujú dostať a kadiaľ musia postupovať. Na tejto, len ťažko uveriteľnej skutočnosti sa potom bohužiaľ odvíja celý, inak veľmi pútavý dej.

plagát

Jeden musí z kola von (2011) 

Veľmi zaujímavé spracovanie tohto žánru (špionážna dráma), ktoré dokazuje, že sa to dá aj iným spôsobom ako rýdzo akčným. Navzdory menej záživnému výsledku, rovnako vtiahne diváka do deja aj keď si vyžaduje pomerne veľkú dávku sústredenia a uvažovania. Gary Oldman je horúci adept na Oscara.

plagát

Lóve (2011) 

Na naše pomery veľmi dobrý film, inak len priemerný. Celý film sa vyvíja sľubne, človek je dokonca v stave, ktorý sa dá nazvať napätím, keď potom príde trápne a prekombinované vyvrcholenie zápletky na benzínovej pumpe a zistenie, čo vlastne hlavní hrdinovia spravili. Negatívny dojem z tohto momentu bohužiaľ z väčšej časti zabíja dobré pocity zo zvyšku filmu.