Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (402)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Prekvapenie na domácej scéne. Scenár je občas prvoplánový, v používaní vulgarizmov samoúčelný, občas sa vyskytnú menšie diery v logike a dialógy by potrebovali menšiu úpravu. Lenže inak je Lóve v porovnaní s väčšinou slovenskej tvorby posledných rokov až nezvyčajne kvalitný pokus, s uveriteľnými postavami, adekvátnymi hereckými výkonmi a emóciami, ktoré fungujú presne tak ako si režisér a scenárista v jednej osobe praje aby fungovali. Jedinou výraznou nevýhodou snímku môže byť primárne zameranie na mladšieho diváka ale je to logicky dané aj vekom tvorcu. Jakub Kroner je každopádne talent, len by nemal plytvať energiou na nezmysly ako Lokal TV. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Na Slovenské pomery nevídaný projekt. Síce naivný, nevierohodný, skratkovitý, ale nič lepšie pre teenegerov u nás nikdy nevzniklo. Mix čierneho humoru, drámy, romantiky a na konci prvky trileru nevyznejú trápne, motiváciu postáv chápete A "hviezdou" filmu nie je ani tak Kroner, Nemtuda či Svarinská, ale Jakub Gogál! ()

Reklama

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Konečne sa to podarilo! Konečne vznikol na Slovensku zaujímavý film, z ktorého som mal dobrý pocit. Svojou priamočiarosťou a snahou ukázať reálne vzťahy a uveriteľný príbeh je to jednoducho sympatické dielo. Výrazné zameranie sa na mladého diváka je dobrým reklamným ťahom. Toto je film o mladých - pre mladých. V tom sa skrýva aj veľké mínus filmu. Vypadá totiž nedospelo, neotesane a odrastenejšiemu komplexnejšiemu publiku nemá veľmi čo ponúknuť. Ako skromná drsná žánrovka zo Slovenska príjemné (konkurencieschopné aj v Čechách), no v porovnaní s produkciou iných filmovejších štátov zanedbateľné. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Rozporuplné... ale sympatické. "Zlodejská" dejová línia výborná - uveriteľná, parádne natočená a zostrihaná, dialógy ostro odsýpajú. "Vzťahovka" výrazne slabšia, z papierových dialógov by som vyškrtal polovicu slov, herecké výkony miestami mimo. Napriek tomu emócie uveriteľné. Škoda, že to má takú otrepanú zápletku bez zaujímavého zvratu - teda okrem tej hlúpej, z prsta vycucanej, akože šokujúcej pointy. Celkovo ale príjemný pocit zo síce neučesanej, ale úprimnej a miestami prekvapivo dravej filmárčiny. ()

=woody= 

všetky recenzie používateľa

Pěknou noc vám přeji.. Jakub Kroner ve svém filmu úročí zkušenosti nabité při práci na BratislavaFilmu - a daří se. Stejně tak nadějný cápek Michal Nemtuda, který se popral s hlavní rolí statečně. Nejprve mi vadilo, že plácá jedno klišé za druhým - třeba Veronice, pak jsem si ale uvědomil, jak je to vlastně realistické, protože takhle ve skutečnosti my kluci mluvíme.. :-) Ač má film rezervy ve scénáři, některých dialozích a náročnějších scénách, jako celek funguje až překvapivě dobře. Velmi tomu přispívá hudba a kamera, a taky věrohodné interiéry a výkony hlavních hrdinů. Mladí tvůrci si vybrali téma jim blízké, dobře věděli o čem, jak a pro koho film točí.. Mějte se filmově! Woo. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Love na internete sprevádzal fiktívny minifilm, ktorý bol uložený na webové stránky špecializujúce sa na sťahovanie filmov zdarma. Začínal úvodnými titulkami a záberom na hlavné mužské postavy, ako chcú ukradnúť auto. Nakoniec však skončil urážaním človeka, ktorý sa snímku pokúsil nelegálne stiahnuť. Nakoniec sa však objavila na internete ako uniknutý festival screener. (toi-toi)
  • Vůz, kterým hlavní hrdinové ujíždějí před policií, je sportovní vůz K1 Attack, vyrobený v Čechách a upravený na Slovensku úpravci K1 Styling a Jk Design. Vůz má max. rychlost 250 km/hod a zrychlí z nuly na 100 km/h za necelých 5 vteřin. Policejní vozy jsou pak Volkswagen Golf V vyrobené v letech 2003-2009 v Německu. (JARDAHONDA)
  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)

Reklama

Reklama