Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (11)

plagát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

vyborne, premyslene, velmi vela napatia. kamera sa vyziva v takych divnych zaberoch, ze aj z beznej nudnej sceny spravi skvost (fakt tam asi desat minut rozoberali auto, co som neveril, ze niekedy uvidim v telke v takej dlhej scene. a do posledneho srobu. skvele) jimmy je neskutocna truba, ale pali mu to, je desne neodbytny a vsetko co spravi, si najprv poctivo pripravi do kazdeho detailu. az som mu drzal palce, aby nesklzol do darkside. posledne serie, kde to naozaj gradovalo, boli emocne velmi silne, takze zasluzenych 5 hvezdiciek.

plagát

Signál (2024) (seriál) 

Mam sice rad scifi, iss a zahady, takze som cielovka, ale toto bolo neskutocne umorne. Dvakrat za diel som pozeral, kedy uz je koniec casti. Stopaz asi 5x dlhsia nez by mala byt. Cely dejovy posun postaveny na velmi neprijemnych scenach, ktore nikto nechce zazit a okolo nich sa to zbytocne tocilo stale dokola. Nehovorim o doocibijucich chybach v scenari a vetach typu - nechajme si vsetko pre seba a nikomu to nepovedzme. Ako sa hovori, ak ta po 50 stranach zaujma len to, kto je vrah, precitaj si poslednu stranu a odid.

plagát

Metóda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Vynikajuce. Chvalim absolutnu scenaristicku premyslenost a vypointovanie kazdej jednej sceny, aj tych doplnkovych. Vola sa to clues a red herrings a za ne smekam klobucik. Cokolvek sa niekde suchlo, vratilo sa vypointovane o dve tri epizody neskor, pribeh sa nadherne tiahol a bol uzasne komplexny, pricom nikde neviazol. Takmer ziadna vata, napriek velmi, naozaj velmi pomalemu rozpravaniu. To nie je vzdy pri pomalom tempe. Dialogy neskutocne zive, postavy zahrane brutalne civilne. Takmer ziadny herecky patos, to sa casto nevidi. Samotny dej a udalosti, o ktorych to je, bol velmi smutny, na velke zamyslenie, coho su ludia schopni. Spracovany ale precizne, velmi hodnoverne podla reality, co som pocul od tych, ktori v reale sledovali tento pripad. Za mna teda zatial pocin roka, dychberuci zazitok niekde na urovni Last of us alebo Cernobyl, ale to uz je subjektivne.  Snad si tento serial vsimnu vsade v europe, skova do vacku podobne kriminalky z francuzska ci britanie. Idealne ak na neho narazia Adam Driver a Antony Hopkins, fyzicky sa velmi podobaju na hlavne postavy.

plagát

Klan Gucci (2021) 

zivotopisny pribeh rodiny, kde idu vsetci proti vsetkym. skoda tej postavy lady gaga, ze bola, sice super herecky, ale charakterovo az prilis jednostranna a nemala tam od prvej sceny takmer ziadny priestor na rozne interpretacie jej konania. skratka od prvej sceny vidis ze ta bude okolo seba kopat, nic ine. naopak dobre bolo ze tam nebola vylozene spravnacka postava. aj ti "good ones" to vedeli riadne domrvit. mozno mi tam trosku viac chybalo nieco o historii rodiny alebo nieco, preco by som napr znacku gucci mal mat teraz o nieco radsej.

plagát

Úkryt (2002) 

namet aj atmosfera fajn, ale kazde jedno rozhodnutie v tom filme bolo podriadene tomu, aby bola cim napinavejaia scena. nebyt rezisera, baby sa mohli stokrat zachranit. az prilis vela facepalmov na takyto film.

plagát

Modrooký samuraj (2023) (seriál) 

divne. cela zapletka zalozena na tom, ze vsetci v japonsku su bigotni idioti, co mi pride trochu nepravdepodobne a pritiahnute za vlasy. nahotinkove sceny su tam fakt zbytocne az trapne. suboje su ale zaujmave a neotrele. celkovo velmi zvlastny dojem.

plagát

Životní trefa (2022) 

Jednoduchy, ale velky pribeh zero to hero. Uveritelny. Netreba k nemu mat rad basket, je to dostatocne univerzalne. Ide pekne do hlbky. Plus za vykreslenie scestovaneho a osameleho zivota sportoveho skauta, ktory ma rad top level basketbal, ale musi si oddriet tie zalostne zapasy v zapotenych srbskych telocvicniach. Zbytocne sa netlacilo na pilu s rodinnou linkou. Herecky - Adam Sandler vyborne. Nie uplne herecky konzert, ale velmi civilne, do hlbky. Jeho hajzelska stranka parada, za svojho hraca bojoval, ako sa len dalo. Basketbalista hral trochu poslabsie, nie je to ziadna mluvka, vyborny v sportovych a treningovych scenach, ktore by herec skratka nedal. Co zvladal s dvojitym driblovanim a pod, no ma ucta. Zobrazenie treningov islo daleko za klasicke klise, ze najprv hodi 5x na kos a netriafa, ale zostane vecer dlhsie a potom uz triafa. Daleko hlbsie. Dokonca nevadila ani klasicka postava "partnerky hlavnej postavy", ktorej vacsinou vymyslia nejaky kvazi problem, nech je na platne.  Herecky (z hercov) bol najslabsi asi mlady sef timu, taka plocha klise postava, aku nikto nemusi. Nastastie sa film zbytocne nezaoberal takymi vecami, ako "ja mu teraz ukazem, ze na to mam".  Kamera bola na styl: stoji to vela prace aby to vypadalo jednoducho. Islo sa bez zbytocneho strihu pocas najlepsich akcii, proste sa chlapci z NBA hrali a oni to dali do filmu. Niekedy to vyzeralo ako naj akcie z realnych zapasov. Ziadne vyklusy, ziadna umelina zostrihanych zaberov, kedy herec v detaile vystreli a potom strih na kos, alebo ked sa pred nim obranci uhybaju, aby vobec presiel ku kosu. Fakt z toho srsalo, ze bojovali o kazdu strelu, kazdy suboj. Sportove sceny famozne, ina liga oproti inym sportovym filmom.

plagát

V Bruggách (2008) 

Zopár vtípkov a výborná atmosféra. Nič iné. Strielačky asi najnudnejšie, aké som videl, žiadny zvrat, teda okrem tých akože prekvapivých, ku ktorým sa akoby náhodou odkazovalo už dávno predtým. Celkový dej by sa dal napratať asi do pol hodky. Veľké sklamanie, keďže v Brugách som tiež bol a mohlo si to zaslúžiť lepšiu záverečnú polhodinku a oveľa lepšiu úvodnú hodinku. Možno mi to ale pokazil dabing, neviem, rád by som dal vyššie hodnotenie, ale proste nie je za čo.

plagát

Zločin (2011) (seriál) 

Úžasný seriál, atmosféra naozaj parádna, herecké a režisérske výkony patria medzi top, veľké mínus je ale opakovanie zápletky typu: falošná stopa --> veľká z toho plynúca chyba pre niekoho. Naozaj by som nepovedal, že kvázi priemerná zápletka (hladanie nejakého vraha) môže byť tak dobre prepracovaná.

plagát

Pláž 33 (2012) (relácia) odpad!

Pobavila ma moderátorka, alebo kto sa to tam mihol a s dramatickým nádychom niekomu niečo uberdôležité zdelila. To bolo príjemné a podľa mňa prekonala Kvetku z Farmy. Smekám...