Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Krimi

Biografie (40)

Joey Ansah (herec / režisér / scenárista)

19.08.2014

Písal sa 24. november 1982, keď sa v hlavnom meste Veľkej Británie narodil Angličanke Nicole a Kofimu, pôvodom z Ghany, už v poradí druhý syn, Joey Ansah. Dnes takmer stodeväťdesiat centimetrov vysoký herec a majster bojových umení prezývaný Ninjo.Prvých desať rokov strávil v uliciach juholondýnskeho Streathamu. Už v raných… (viac)

Barbora Žilecká (herečka)

10.11.2012

Barbora Žilecká je mladá, krásna a talentovaná herečka, ktorá sa narodila 11. apríla 1990 v meste Stará Ľubovňa na severovýchode Slovenska. Jej herecká cesta sa začala už v detstve. Ako žiačka bola veľmi neposedná, kreslila si do zošitov, písala básničky a navštevovala dramaticko-divadelný krúžok, kde sa jej herectvo zapáčilo… (viac)

Andrea Járová (herečka)

19.07.2012

Aďa, ako ju niektorí nazývajú je modrooká slovenská modelka a playmate s prírodnými blond vlasmi. Narodila sa 13. marca 1984 v hlavnom meste Slovenska, v Bratislave, kde aj vyštudovala hotelovú akadémiu a neskôr pracovala v niekoľkých reštauráciách a baroch. Pre jej výšku 171 cm a ideálne miery 89 – 60 – 91 bola ako stvorená… (viac)

Ashley Bell (herečka / režisérka / scenáristka)

19.07.2012

Ashley Bell prišla na svet 26. mája 1986 v Santa Monice, v Kalifornii. Svoje herecké gény nezaprela a pokračovala v stopách rodičov. Jej otec Michael Patrik Bell je herec známy hlavne podľa hlasu, ktorý často prepožičiava v animovaných filmoch i počítačovým hrách a matka Victoria Caroll je jedna zo zakladajúcich členov… (viac)

Max Thieriot (herec / režisér / tvorca)

09.07.2012

Max Thieriot je americký herec. Narodil sa v Los Altos Hills, v Kalifornii ako syn Bridget Snyderovej a Georgea Camerona Thieriota. Má sestru Frances a brata Aidana. Študoval na Sonoma Country Day School v roku 2002 a o štyri roky neskôr na El Molino High School. Svoje voľné chvíle trávi športovaním, obľubuje najmä basketbal,… (viac)

Natalie Gal (herečka)

09.07.2012

Natalie Gal, vlastným menom Natalia Ivanovna Galkin sa narodila 18. decembra 1985. Rodená Ruska, žijúca v Amerike pracuje ako modelka a herečka. Narodila sa do rodiny operného speváka a básnika, ktorý ju priviedol k baletu, umeniu, hre na klavíri a spevu. V divadle vystupovala už ako 6-ročná. Študovala herectvo na Moscow Art… (viac)

Marián Čurko (skladateľ / herec / zvukár)

09.07.2012

Marián Čurko je slovenský hudobný skladateľ, aranžér a hudobník. Narodil sa v roku 1973 v Košiciach. V roku 1998 ukončil VŠMU v Bratislave – odbor filmová réžia. So svojou manželkou vychovávajú päť detí. Pracuje vo svojom vlastnom nahrávacom štúdiu, kde sa profesionálne venuje komponovaniu hudby do reklamných spotov, zvukovému… (viac)

Christophe Beck (skladateľ / herec)

09.07.2012

Christophe Beck je kanadský televízny a filmový hudobný skladateľ. Narodil sa v kanadskom meste Montreal. Vyštudoval Crescent School v Toronte a neskôr študoval hudbu na univerzite Yale. Následne pokračoval štúdiom na filmovej škole hudby University of Southern California Thornton School of Music, kde ho okrem iných učil aj… (viac)

Rafe Spall (herec)

30.05.2012

Rafe Spall je anglický herec. Narodil sa v nemocnici King's College v Londýne. Je synom herca Timothyho Spalla a jeho manželky Shane Spallovej. Je prostredným dieťaťom svojich rodičov. Na rozdiel od jeho dvoch sestier, ktoré pracujú ako učiteľka na základnej škole a textilná návrhárka, Rafe nasledoval kroky jeho otca.… (viac)

Ross McCall (herec / scenárista / režisér)

30.05.2012

Ross McCall je škótsky herec rímsko-katolíckeho vierovyznania. Bol zasnúbený s herečkou Jennifer Love Hewitt avšak, ako uviedol dňa 5. januára pre magazín People, herečka zasnúbenie zrušila koncom roka 2008. Ross je fanúšikom futbalového klubu Celtic FC. Keď mal 13 rokov, prišla jeho prvá úloha, keď sa v roku 1989 objavil ako… (viac)

LisaGay Hamilton (herečka / režisérka)

30.05.2012

Lisa Gay Hamilton je americká filmová, televízna a divadelná herečka. Narodila sa v Los Angeles v Kalifornii. Väčšinu svojho detstva strávila v Stony Brook v New Yorku na Long Islande. Jej otec Ira Winslow Hamilton Jr. pochádza z Alabamy a jej matka Eleanor Albertina Blackwell z Mississippi. Obaja rodičia vyštudovali vysoké… (viac)

Margo Martindale (herečka)

30.05.2012

Margo Martindale je americká filmová, divadelná a televízna herečka. Narodila sa v Jacksonville v Texase svojim rodičom Margaret Martindale a Williamovi Everettovi. Jej otec bol známy ako majster psovodov v Texase a na celom juhu Spojených štátov. Margo je najmladšou z troch detí a jediná dcéra. Jej starší brat Billy je… (viac)

Robert John Burke (herec)

30.05.2012

Robert John Burke je americký herec. Narodil sa v New Yorku ako syn prisťahovalcov z Galway v Írsku. Študoval na konzervatóriu SUNY Purchase v polovici 80-tych rokov. Je držiteľom 3. stupňa čierneho pásu v Matsubayashi Shorin-ryu Karate. Po útokoch z 11. septembra strávil niekoľko dní na Ground Zero. Po vypuknutí požiarov v New… (viac)

Nick Searcy (herec / režisér / producent)

30.05.2012

Nick Searcy je americký herec. Narodil sa v Cullowhee, v Severnej Karolíne. Je absolventom tamojšej strednej školy, navštevoval North Carolina School of the Arts a vyštudoval University of North Carolina v Chapel Hill s titulom v angličtine. Od roku 1982 do roku 1989 žil v New Yorku, kde pracoval na Off-Broadway hrách, ako napr… (viac)

Rosemary Harris (herečka)

30.05.2012

Rosemary Harris Ann je anglická herečka a členka americkej divadelnej siene slávy. Narodila sa v Ashby de la Zouch, Leicestershire, v Anglicku. Jej babička bola Rumunka a otec pracoval vo vojenskom letectve britských ozbrojených síl. Počas svojho detstva žila spolu s rodinou v Indii. Navštevovala kláštornú školu a neskôr… (viac)

Mary Birdsong (herečka / producentka)

30.05.2012

Mary Birdsong je americká herečka, spisovateľka a speváčka. Narodila sa na Long Beach Island v New Jersey ako jedno z piatich detí svojich rodičov. Je bývalou korešpondentkou v The Daily Show a Crossballs. Svoj hlas prepožičala niekoľkým animovaným filmom a počítačovým hrám, najznámejšou z nich je Grand Theft Auto: Vice City.… (viac)

Mark Mothersbaugh (skladateľ / herec)

30.05.2012

Mark Allen Mothersbaugh je americký hudobník, skladateľ, spevák a maliar. Je spoluzakladateľom novej vlny kapely Devo. Bol jej spevákom od roku 1972. Medzi ďalšie jeho hudobné projekty patrí práca na televíznych seriáloch, filmoch a videohrách. Vo veku siedmich rokov ho vzali k optometristovi, kde získal svoje prvé okuliare.… (viac)

Craig Gillespie (režisér / producent / scenárista)

30.05.2012

Craig Gillespie je austrálsky filmový režisér. Narodil sa a vyrastal v Sydney. V devätnástich rokoch sa presťahoval do New Yorku, kde študoval ilustráciu, grafický dizajn a reklamu na Manhattan School of Visual Arts. Záujem o film prejavil v dvadsiatich rokoch po tom, čo sa jeho priateľ stal filmovým režisérom a povzbudil ho,… (viac)

Gracie Gillam (herečka)

30.05.2012

Grace Phipps je americká herečka. Narodila sa v Austine, v Texase. Vyrastala v texaských mestách Boerne a San Antonio, kde absolvovala strednú školu Roberta E. Leea a The North East School of the Arts, odbor hudobné divadlo. Po maturite v roku 2010 sa presťahoval do Los Angeles, kde začala kariéru herečky. Okamžite dostala… (viac)

Will Gluck (režisér / producent / scenárista)

08.05.2012

Americký filmový režisér, scenárista a producent. Gluck odštartoval svoju kariéru v televízii ako editor príbehu v sitcome NBC The Single Guy (1995 – 1997), scenárista pre The John Larroquette Show (NBC, 1993 – 1996) a neskôr ako producent niekoľkých krátko trvajúcich sitcomov. S animovanou komédiou Gary & Mike (UPN, 2001)… (viac)

Reklama