Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (17)

Mafiáni - Mafiáni

Mafiáni - Mafiáni (2015) (séria)

Dokumentárna séria Mafiáni je natočená na motívy kníh "Mafia na Slovensku", "Mafia v Bratislave" a "Boss všetkých bossov" od Gustáva Murína, zachytávajúcich organizovaný zločin v 90. rokoch na Slovensku. Projekt mapuje najväčšie mafiánske skupiny a v každej časti bližšie predstavuje jednu kľúčovú postavu slovenského podsvetia. Jednotlivé epizódy sú postavené na rekonštrukcii dramatických momentov z krátkeho života najväčších rýb podsvetia - popisujú spôsob, ako sa v mafiánskych kruhoch presadili a čím sa vo svojej snahe o ovládnutie okolia vyznačovali. Zjednocujúcim motívom a poučením zároveň je skutočnosť, že všetci skončili zle.

Green Street 3: Rváči nikdy nezlomení

Green Street 3: Rváči nikdy nezlomení (2013)

Je to už štrnásť rokov, čo Danny (Scott Adkins) opustil prostredie futbalových chuligánov. Jedného večera sa po prijatí hovoru dozvedá, že jeho mladší brat Joey (Billy Cook), ktorý sa rozhodol pokračovať v jeho šľapajách, bol zabitý. Aby bývalý vodca chuligánov zistil totožnosť jeho vraha, vykonal na ňom pomstu a prinavrátil zašlú slávu firme Green Street Elite (GSE), vráti sa do jej čela a znova vstúpi do sveta hooligans, kde sa však pravidlá za ten čas zmenili.

Pawn

Pawn (2013)

Nicka (Sean Faris) práve prepustili z väzenia, a preto sa snaží vyhýbať problémom. O niekoľko hodín sa však ocitá v zlom čase na zlom mieste, keď sa jeho obľúbené bistro snažia vykradnúť traja chlapi. Lúpež sa zvrtne a pomaly začína vychádzať najavo, že za tým všetkým sa skrýva oveľa viac, než by sa na prvý pohľad zdalo.

Strážci

Strážci (2012)

Dokumentárna snímka The Gatekeepers prezentuje šokujúce odhalenia šiestich bývalých šéfov izraelskej kontrarozviedky Shin Bet, ktorí boli zodpovední za udržiavanie Izraela v bezpečí pred terorizmom. Títo muži vyjadrujú svoje obavy o budúcnosť Izraela ako demokratického a židovského štátu a odkrývajú rúško tajomstva nad okupáciou palestínskeho územia.

Príbeh veľkej lásky

Príbeh veľkej lásky (2012)

Príbeh o dvoch ľuďoch, ktorí sa stretli na strednej škole, vzali sa v mladom veku, no teraz majú tridsať a v ich vzťahu to škrípe. Rozhodnú sa preto rozviesť, ale pritom sa pokúsia zostať najlepšími priateľmi. Toto predsavzatie však nie je také jednoduché naplniť, než si to spočiatku predstavovali.

Rallye smrti 3

Rallye smrti 3 (2012)

V tretej časti smrtonosných pretekov sa presúvame do slnkom vyprahnutej Južnej Afriky, kde bude musieť Frankenstein (Luke Goss) opäť preukázať svoje majstrovstvo za volantom, aby vybojoval slobodu pre seba a svoju posádku. V pretekoch naprieč púšťou Kalahari mu ale dýchajú na chrbát súperi, ktorí sa proti nemu sprisahali a urobia všetko preto, aby neprešiel cieľovú rovinku ako prvý.

Nina

Nina (2016)

Nina je životopisná snímka o americkej speváčke, skladateľke, pianistke a bojovníčke za ľudské práva Eunice Kathleen Waymonovej, ktorá je známa najmä pod svojim umeleckým menom Nina Simone. Príbeh rozpráva o jej vzostupe ku sláve, vrátane vzťahu s manažérom Cliftonom Hendersonom.

Terapia láskou

Terapia láskou (2012)

Pat Solitano (Bradley Cooper) je učiteľ dejepisu, ktorý sa po osemmesačnom pobyte v psychiatrickej liečebni vracia bývať do rodičovského domu. Počas opatrovania svojej matky vymýšľa plán, ako získať naspäť svoju exmanželku. Plány mu ale skríži Tiffany (Jennifer Lawrence), záhadné dievča z okolia. Dvojica mentálne nestálych ľudí nadväzuje zvláštny vzťah.

Kliatba z temnôt

Kliatba z temnôt (2012)

Malá Em (Natasha Calis) si vo výpredaji kúpi zvláštnu starožitnú skrinku, ktorá ju upúta na prvý pohľad. Doma ju otvorí a spustí tak sled nevysvetliteľných a znepokojujúcich udalostí. Jej záujem o skrinku prerastie v posadnutosť; nosí ju všade so sebou a nikto jej ju nedokáže vziať. Nezmení sa to ani vtedy, keď jej rodičia vytušia, že ich dcéra prestáva byť sama sebou a nejaká temná sila sa pokúša ovládnuť nielen jej telo, ale aj dušu. To, o čom dovtedy len počuli a čítali, teraz sami prežívajú. Musia sa vyrovnať s neuveriteľnou skutočnosťou, že Em otvorila skrinku, ktorá bola po stáročia sídlom démona známeho pod menom Dibbuk.

Suomen Marsalkka

Suomen Marsalkka (2012)

Suomen Marsalkka je netradičným spôsobom nakrútený životopisný film sústrediaci sa na Carla Gustava Emila Mannerheima. Mannerheim bol vojenský veliteľ a prezident v období konca druhej svetovej vojny, ktorý dodnes zostáva najuznávanejším politikom fínskej histórie.

Dead Season

Dead Season (2012)

Celý svet zachvátila vírusová epidémia meniaca ľudí v zombie. Dvaja šťastlivci utečú na vzdialený ostrov v nádeji, že sa im tam podarí začať nový život. Nájdu tu skupinku ľudí, avšak hordy nemŕtvych ich prenasledujú a ostrov prestáva byť bezpečným útočiskom...

The Philly Kid

The Philly Kid (2012)

Bývalý zápasnícky šampión je po desiatich rokoch podmienečne prepustený z väzenia. Za účelom záchrany priateľovho života musí siahnuť až na dno svojich síl a vybojovať niekoľko zápasov v "klietke".

Escape

Escape (2012) (študentský film)

Maxim je chlapec, ktorý sa len pretĺka svetom, kým mu do života nevstúpi tanec. Ten sa čoskoro stane zmyslom jeho života a ponúkne mu svet, v ktorom môže uniknúť od reality a splniť si sny. Vo svojej tanečnej skupine stretáva Zuzku, pre ktorú je tanec rovnako dôležitý a ktorá napriek svojim zdravotným problémom neprestáva tancovať.

Lola Versus

Lola Versus (2012)

Tridsiatnička Lola (Greta Gerwig) sa musí vyrovnávať so skutočnosťou, v ktorej len tri týždne pred svadbou dostala košom od svojho priateľa. Pred životom však nezuteká, ba naopak: rozhodne sa ho užívať nezáväzným a dobrodružným spôsobom.

Q

Q (2011)

V popredí filmu stojí hrdinka, pre ktorú je sex spôsobom manipulácie s ostatnými ľuďmi. Na pozadí jej sexuálnych zážitkov s ďalšími postavami sa postupne rozmotáva klbko zamotaných vzťahov.

Ochranca

Ochranca (2012)

Mei je geniálne dvanásťročné dievča, ktoré ako jediné pozná číselnú kombináciu od dôležitého trezoru. Obsah trezoru je objektom záujmu čínskych triád, Rusov i skorumpovaných policajtov. Na pomoc Mei prichádza bývalý špeciálny agent Luke Wright (Jason Statham).

Boy Toy

Boy Toy (2011)

Jake (John White) je neúspešný, ale dobre vybavený model, ktorý predvádza spodnú bielizeň v Los Angeles. Po viacerých neúspechoch sa mu podarí nájsť novú, lukratívnu prácu platonického sprievodcu pre ženy určitého veku. Nečakane však stretáva ohromujúcu a bezstarostnú inštruktorku jogy Norah (Mircea Monroe), do ktorej sa zamiluje. Ich milostný život všetko zmení a privádza ho na osudovú životnú križovatku.

Reklama