Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Dráma

Recenzie (29)

plagát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

neveril som že to je až také hrôzostrašné..... nakoniec to bolo ešte horšie.

plagát

Kazateľ (2011) 

Nuž, priatelia, ja vám neviem, ale ono to fakt nebolo také zlé, ako hlásajú tunajšie komentáre. kombinácia mestského prostredia na štýl Blade Runnera zmiešaného s teokratizovaným 1984 je podľa mňa celkom originálna a využité farby jej celkom svedčia. Upíri sú upírski, zabijáci upírov zabijácki, púšť je pustá, světla svíti, stěrače stírají. Zaujímavý a originálny koncept postapo sveta. Tempo svižné, akčné scény v porádečku, príbeh príjemne plochý. Celkovo dobrý AKČNÝ film zo sci-fi postapo prostredia. V prostredí sci-fi, fantasy či hororu by to bola slabotinka, no takto ma to fakt neruší. Plne zaslúžené 3*.

plagát

Šikioriori (2018) 

Žiadna sláva priatelia. Wannabe kópia Shinkaiovho štýlu, avšak bez toho dôležitého, čo maestro Makoto dáva svojim filmom. Animácia pekná, ale nie dosť. Príbehy dojemné, pekné, zaujímavé(...), ale nie dosť. Zlé to nie je a pre niekoho kto Shinkaia nemá napozeraného to bude super. Pre tých zainteresovanejších je to slabý odvar. Príjemné bolo vidieť veľmi pekne spravené prostredie Pekingu, Kantonu a Šanghaja.

plagát

NHK ni jókoso! (2006) (seriál) 

Myslím, že by sa to dalo nazvať učebnicou, návodom alebo odstrašujúcim príkladom "prečo nebyť hikikomori". Po tom, čo som dopozeral tento kúsok mi svedomie prikázalo ísť von. Úžasný seriál určený skôr pre ľudí, ktorí už čo-to videli a sú pripravení na nával hustoty, krutosti, šialenosti, dezilúzií a detailov zabalený v rúšku humoru, ktorý občas síce môže vo vodopáde depresie vyzerať nemiestne, no v konečnom dôsledku nie rušivo. Čo sa grafiky týka, pripadá mi, že Gonzo išlo troška do Yondo C štýlu, vhodne zvolený jednoduchý štýl. Hudba tiež, akurát si myslím, že by bolo vhodnejšie nechať prvý ending na celý seriál. Odo mňa plný počet.

plagát

Corpse Party: Tortured Souls - Bōgyaku sareta tamashii no jukyō (2013) 

tak... začneme nejakými tými črevami, pridáme k tomu gýč - budovu plnú duchov, nejaké tie črevá, nevinné kúzlo sa zmení na kliatbu, črevá, urezané jazyky, nabodnuté oči, črevá, odťaté hlavy, šialene hlúpe postavy a nakoniec črevá. taká oddychovka na prázdny večer. chystá sa live-action film a mám taký vodojem, že to bude rovnaká zloba... je mi to ľúto kamoši. aspoň že ten koniec bol taký... japonský :D

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

vizuálna lahôdka s emancipovanými ženami, slabým a otrepaným príbehom zababušeným v nekonečnom nekončiacom sa množstve akcie, porušovania fyzikálnych zákonov a výbuchov pri každom náraze na štýl baya (to poslené nezazlievam... veď potom by to stratilo prakticky všetko). mám taký dojem, že tomu všetkému by úplne s prehľadom stačila hodina a pol. možno tomu dám ešte jednu šancu a potom mad maxa ohodnotím. takto by to boli **, maximálne *** za splnenie slabých očakávaní.

plagát

Genšiken (2004) (seriál) 

juj, to má atmosféru... no narehotal som sa na tom ako kôň. chtiac nechtiac som v tom všetkom vždy akosi zahliadol mojich kamarátov a mňa, napriek tomu, že by mi ani nenapadlo o sebe povedať, že som otaku (nadpriemerne aktívny fanúšik možno, ale otaku nie... snáď :D)... no hľadiac na toto si uvedomujem, že čistý naozaj nie som... pripomenulo mi to kopec zaujímavých zážitkov a zvláštne známych situácií :D humor mi sadol dokonale. rozhodne seriál neodporúčam ľuďom, ktorí: majú málo napozerané, nemajú skúsenosti s conmi a festivalmi, nepoznajú temné (tie najtemnejšie však nie sú potrebné... našťastie) zákutia mangy a anime a nestretávajú sa s väčšou skupinou ľudí podobných záujmov.... ostatným prajem príjemné sledovanie a verím, že také veru bude :)

plagát

Non non bijori (2013) (seriál) 

to je náádhera... pozrieť si jeden-dva diely večer po šialene hektickom dni je čistý balzam na dušu. všetko milé a pomalé, nulová akcia, všetko sa rieši pomaly a tak akosi "prirodzene" (ak je čo riešiť)... skôr úsmevné než silene vtipné a najmä úžasné postavy: prispatá profesorka, tichý a cool starší brat alebo cukrárka so slabosťou na Renge... (Toto nie sú spoilery, nebojte) nič nie je prehnané, naopak všetko krásne vyvážené. veľmi kvalitné slice of life anime

plagát

Haibane renmei (2002) (seriál) 

krásny poetický seriál, ktorý ukrýva krásu v tom, že nedáva odpovede, dáva iba otázky. odpovede na ne si už môžete nájsť každý svoje. závisieť môžu od mnohých faktorov... od vierovyznania cez vzdelanie až po vek či výchovu. nech už si všetko to, čo haibane renmei obsahuje vyložíte akokoľvek, myslím si, že vo väčšine prípadov si seriál užijete. akcia prakticky nulová, no o to tu vôbec nejde :) stačí sa troška zamyslieť nad svetom, inými i sebou a hneď to bude krásne... a to vravím napriek tomu, že s "filozofiou" tohoto dielka sa nestotožňujem, no pomohlo mi to hlbšie ju pochopiť :)

plagát

Durarara!!×2 (2015) (seriál) 

tak... povedal som si, že počkám, kým to povychádza celé a potom to pozriem naraz... a musím povedať, že som pôvodne slovo "naraz" nemyslel až tak doslovne ako to reálne bolo. štyri a pol hodiny som sa neodlepil od monitora pripadajúc si pomaly ako nejaký true otaku :D nič nesklamalo :) staré postavy rovnako skvelé ako v prvej sérií aj keď podaktoré mali priestoru menej na úkor postáv nových, ktorým sa však seriál nestíhal venovať tak ako postavám v prvej sérií. uvidíme ako to ešte ošéfuje x2 Ketsu, teším teším. každopádne aj niektoré nové postavy potešili, medzi ostatnými ma pobavili najmä schválne extrémne fanservice-ové izayove sestry. animácia krásna ako je pri Oomoriho veciach zvykom. jedna hviezda dole kvôli málo info o dôležitých nových postavách (o takom aobovi by som sa rád dozvedel niečo viac napr.) no to možno po zhliadnutí ketsu prehodnotím... aspoň v to dúfam