Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(39)

Obsahy(1)

Malá Hotaru sa presťahuje s rodičmi z Tokia do malej zapadnutej dedinky. Takej malej, že žiakov v miestnej škole je možno spočítať na prstoch jednej ruky. Autobus chodí raz za čas, dvere sa nezamykajú a najbližší normálny obchod je vzdialený dve hodiny jazdy na bicykli. Skrátka, všetko je celkom iné ako vo veľkomeste. Na prvý pohľad nuda. Ale o čo menej je zhonu a rachotu, o to viac je príležitostí na užívanie drobných radostí všedných dní. (Palisander)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (12)

DExUS 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hudba od nano.RIPE sa mi paci, preto ma aj nalákalo intro kde maju svoju pesnicku (なないろびより : http://www.youtube.com/watch?v=rfqW3-RWc2k ). Anime je ale slabšieho charakteru, vhodné len na oddych, neobsahuje nič zaujmavé a skoro nič vtipné. Zato veľmi kvalitne vystihuje dedinskú atmosféru ktorá je dôvodom prečo som bol ochotný to celé dopozerať. Ako celok musim ale hodnotit 3* , potenciál to malo ale zostal nevyužitý. ()

JohnyTrava 

všetky recenzie používateľa

Nič nové, nič zaujímavé. V podstate som vždy po dvoch dieloch už zaspával. Obdobne som sa nechal nalákať introm od nano.RIPE a o to väčšie sklamanie ma čakalo po zistení čo sa za tým skrýva. I tá krátka dĺžka je pre tento krát akosi pridlhá a poniektoré pasáže boli absolútne zbytočné. A najhorší na tom bol ten umelý, vysvietený pozitivizmus. Až som mal pocit, či azda sa nesnažia podvedome nalákať ľudí k životu na vidieku. Takúto skrytú, bezhlavú propagandu bez štipky vtipu či dôvtipu na skutku nemám rád. Verím, že z tejto už i tak obohranej témy sa v "sedliackom" prostredí dalo vyťažiť viac. ()

Reklama

Hromino 

všetky recenzie používateľa

Šup se mnou na pranýř: otevřeně totiž přiznávám, že navzdory všeobecné oblíbenosti nemám uklidňující anime příliš v lásce. Ať už jde o Nacumeho, Barakamon nebo třeba Tamako, tato a jim podobná díla o ho*ně u mě zpravidla ztroskotávají na tom, že absenci výrazného, souvislého příběhu a napětí se tvůrcům nedaří vyvážit zajímavými postavami, povedenou atmosférou či například humorem. Jsem tedy o to více šťasten, že tentokrát jsem vsadil na správného koně a Non non bijori se vše výše uvedené nabídnout podařilo. Ospalé, pomalé vyprávění příhod jedné naplaveniny z Tokia a několika malých vidlaček z místa, kde tanuki dávají dobrou noc a kde se v Tokiu nemožné věci stávají syrovou skutečností, nabízí dobré postavy, celou řadu vtipných, milých či zkrátka jen uklidňujících scén a zajímavě se zde pracuje s atmosférou ticha, kdy se klidně může zničehonic objevit téměř minutu dlouhý jediný záběr doprovázený výborně zvolenou hudbou. Dobře se to sleduje hlavně ke konci dne a umí to potěšit jak při zhlédnutí na pár zátahů, tak i při pomalém a rozvážném dávkování. Prosté 4*. ()

Lettanea 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalšia perla Slice of life žánru. Vidiecke prostredie pôsobí ešte viac relaxačne, nikto po sebe nekričí, stačí sa len usadiť a odpočívať. Niekedy mi to síce pripadalo ako večerníček ale je tu veľa vtipných momentov, vcelku dobré postavy a Ren-chon, kawaii školáčka s vlastným, "veľkým" rozumom ktorý každého zabaví. Odporúčam pozrieť, po dlhých a náročných dňoch je to veľmi ukľudňujúce (ako celý Slice fo life žáner) Nyan-pasu!!! ()

ssamo 

všetky recenzie používateľa

to je náádhera... pozrieť si jeden-dva diely večer po šialene hektickom dni je čistý balzam na dušu. všetko milé a pomalé, nulová akcia, všetko sa rieši pomaly a tak akosi "prirodzene" (ak je čo riešiť)... skôr úsmevné než silene vtipné a najmä úžasné postavy: prispatá profesorka, tichý a cool starší brat alebo cukrárka so slabosťou na Renge... (Toto nie sú spoilery, nebojte) nič nie je prehnané, naopak všetko krásne vyvážené. veľmi kvalitné slice of life anime ()

Galéria (339)

Reklama

Reklama