Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (14)

Emperor

Emperor (2024)

Film sa natáčal v auguste 2015 v belgickom meste Gent, kde kvôli vyššej autentickosti zasypali kamenné námestia hlinou.

Bathory

Bathory (2008)

V scéne, pri ktorej mních Peter (Bolek Polívka) skočí s padákom, môžeme vidieť záber na skutočný Čachtický hrad.

Atlas mrakov

Atlas mrakov (2012)

Keďže postavy sú rôznych národností, k slovu sa dostali špecialisti na dialekty, ktorí pracovali s hercami na prízvukoch ich hrdinov.

Hobit: Neočakávaná cesta

Hobit: Neočakávaná cesta (2012)

Rovnako ako v trilógii Pána prsteňov aj tentoraz vyrástol v lokalite Matamata “Hobitín“, avšak už z ozajstného dreva, kameňov a tehál, aby sa mohol stať turistickou atrakciou.

Abraham Lincoln: Lovec upírov

Abraham Lincoln: Lovec upírov (2012)

Akčné scény boli vymyslené v Kazachstane, kde pôsobí ich tvorca, choreograf Igor Tsay a jeho herecká škola bojových umení.

Umelec

Umelec (2011)

Prácu so psíkom Uggiem okomentoval Jean Dujardin slovami: „Stačilo celý deň nosiť vo vrecku kúsky klobásy, aby poslúchal."

Myšlienky vraha

Myšlienky vraha (2005) (seriál)

V každej časti Myšlienok Vraha sa objaví citát nejakej známej osobnosti.

Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004)

Nový režisér Alfonso Cuarón zmenil architektúru Rokfortského hradu: pribudla veža s hodinami, vstupné nádvorie so zvláštnym mostom vedúcim k Hagridovej (Robbie Coltrane) chatrči, ktorá má úplne iný vzhľad a nádych, takisto umiestnenie Chrabromilskej klubovne a zúrivú vŕbu.

Snehulienka

Snehulienka (2012)

Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy.

Harry Potter a Dary smrti - 2.

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011)

Časť z epilógu sa do filmu nedostala vôbec. Konkrétne ide napríklad o scény s Teddym Lupinom (Luke Newberry), ktoré sa síce natáčali, no napokon sa v konečnej verzii nepoužili.

Reklama