Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Žena, ktorá spieva

Žena, ktorá spieva (2010)

Žiaden smiech, žiadna slza, iba šok, zdesenie a mráz na chrbte vyvolal vo mne tento film. Toto nieje typická Americká hovadina, ktorá si chce na seba zarobiť. Tento Kanadsko-Francúzsky počin má cieľ oveľa vyšší. Chytiť za srdce, zamraziť myseľ a navždy sa vryť do pamäte. Príbeh je rozkúskovaný a vyrozprávaný vo veľmi dobrom poradí, aby zaujal až do poslednej snímky, kde pochopenie rovnice a následný vzlyk Jeanne Marwan vygradovali tento príbeh do nezabudnuteľného finále. (90%)

Dvanásť rozhnevaných mužov

Dvanásť rozhnevaných mužov (1957)

1 miestnosť, 12 rozhnevaných mužov a 1 dokonalý scénar. To všetko stačí na natočenie filmu, ktorý v priebehu 96 minút otvára človeku myseľ. 12 mužských členov poroty má rozhodnúť o vine/nevine chlapca, ktorý je obvinený z vraždy vlastného otca. 11ti zahlasujú za vinný, 1 jediný za nevinný a tým pádom je hneď od úvodu jasné kde sa film bude uberať. Je však úplne jedno, či chlapca odsúdia alebo nie, pretože tento snímok v sebe nesie oveľa väčšiie posolstvo. Predstavuje číre defilé osobnostných charakteristík, rôznorodých emócií a ich vplyvov na chovanie človeka. Každá jedná veta od úvodu až po záver má svoju hĺbku a dáva všetkým replikám neskutočne silný zmysel. 12 rozhnevaných mužov dáva arogantne slušným spôsobom divákovi najavo, že ľudia by mali viac načúvať jeden druhého, až potom začať súdiť. Že dávame prednosť pohodliu a preto sa radšej prikláňame k väčšinovému názoru, či sa necháme často riadiť našími predsudkami. A to že má film už 55 rokov z neho robí o to väčší skvost a zaradzuje ho do mojich top 5. (95%)

Rivali

Rivali (2013)

Film plný skvelých dialógov a myšlienok podmanených Zimmerovými epochálnymi skladbami. Film, v ktorom sa stane víťazom každý. James, Niki aj samotný divák. Každý svojim spôsobom. Film prezentujúci dve svojské povahy, s rozdielnými cieľmi, kráčajúce rôznymi cestami a pritom sa stretnú v jednom a tom istom bode, či už im pred očami zamáva posledný krát zástava šachovnicová, alebo čierna. Všetci sme len výnimoční ľudia, ktorí majú sny.

Najvyššia ponuka

Najvyššia ponuka (2013)

Pozerám si tak v kľude jednu dobrodrúžnu romancu a zrazu akoby ma niekto ovalil lopatou po hlave a do ucha mi zareval: "Toto je trpká dráma, tak sa už konečne preber!" Presne takéto pocity vo mne vyvolala Giuseppeho najvyššia ponuka a to bol aj jej zámer. Celý film sa nesie v rovine postupného odhaľovania tajomstiev a rozvoja vzťahu medzi dvoma navonok rozdielnými postavami. No v momente keď príde zlom, tak ma snímok svojím emocionálnym epilógom doslova pohltí. IDEA: Niekedy sme ochotní sa radšej kúpať v sladkej predstave ako sa pokúsiť čeliť krutej realite...pretože láska nám zatemní myseľ.