Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenzie (19)

plagát

Mission: Impossible (1996) 

Pozrieť si po rokoch klasiku a nechať za odviezť do sveta tajných agentov! Chápem presne, prečo sa mi ten film tak páčil pri uvedení v kinách, napriek tomu, že som mal len 12 rokov. Brian De Palma je pán režisér, žáner je v jeho rukách obohatený o svieže inovatívne prvky. Tom Cruise ukazuje, že vie hrať viacrozmerné postavy a ako agent sedí ako *iť na šerbel.

plagát

LEGO príbeh 2 (2019) 

Trochu slabšie ako minulý diel, ale treba upriamiť svetlá pozornosti na SVK dabing: To čo spravili herci a herečky je plnohodnotný ďalší umelecký výkon. Som rád, že sme v dabingu aj ďaleko pred čechmi, aj keď oni boli zase lepší v minulosti. Celkovo: dobrá kino zábava, na ktorú už o rok nebudeme pamätať.

plagát

Ostrým nožom (2019) 

Chcel som si to nechať uležať... Do kina som prišiel s otcom, nebolo veľa ľudí, čož je škoda. Vyčítať by sa tomu dalo, aj proti iným slovenským filmom, dosť, ale má to odkaz. V takejto sku*venej krajine tu žijeme, toľko povedal môj otec v tej scéne súdu. Poviem pravdu, tiež som mal občas na krajíčku. Je to nechutný film a nešiel by som znovu, ale dúfam, že ho raz odvysiela televízia, aby slovač videla, ako to tu je. Dal by som štyri, ale že som videl otca skoro plakať dávam päť.

plagát

Thor: Ragnarok (2017) 

Toto je film, ktorý som chcel z univerza Thor vidieť. Vtipný, ale aj vážny, pretože zase ide o všetko. Hemsworth ide tradične skvelo, ale on už skrátka zrástol s postavou Thora, Tiež sa mi ráta záverečný zvrat, ktorý tu nechcem prezrádzať, ale ide o jeden z dojímavých momentov filmu. Ako som vravel, film má všetko, čo má mať a je dôstojným pokračovaním (občas krívajúcej) ságy.

plagát

Koza (2015) 

Kozu poznám osobne. Film je dobrý, aj keď som pôvodne čakal čosi inšieho. Na druhý krát človek prijme aj pomalšie rozprávanie, aj občas akoby zvláštne herctvo. Všetko to však dáva takto svoj zmysel. Koza je navyše krásne natočený film, myslím kameru. Nemusí sa páčiť každému, ale za mňa 5 z 5.

plagát

Špičák (2009) 

Videl som až neskôr, než jeho druhý film a pravdupovediac, bol som trochu sklamaný. Nepochopiteľný svet (asi naschval) ku mne neprehovoril, žiadny druh metafory som neprečítal a tak som sa na film pozeral iba ako na sled krásnych záberov. Ale obraz nie je všetko. Za mňa 60%.

plagát

Drvivý dopad (1998) 

Tento film je pre mňa metaforou zániku civilizácie ekologickou katastrofou. Ľudstvo sa musí spojiť a konečne pochopiť, že bojuje proti spoločnej hrozbe, aj keď nanešťastie menej očividnej, ako v tomto filme. Film však trpí začiatočníckimi chybami, často usekaným strihom. Herectvo je dobré, obzvlášť ma potešil mladý Elijah Wood, ktorého som v podobnej úlohe zatiaľ nevidel.

plagát

Temný obraz (2006) 

Matrixu sa nedá uprieť istá inšpirácia touto predlohou. Temný a snový svet Smrťožrútov je osviežujúci aj po opakované zhliadnutia.

plagát

Diera v hlave (2016) 

Zaujímavá téma, škoda, že neoslovila viac ľudí. Rómsky holokaust si treba pripomínať, aby sa už nikdy nezopakoval. O hlavnom protagonistovi by sa dal natočiť další film. Kirchhoffove filmy mám rád.

plagát

Warcraft: Prvý stret (2016) 

Dopozeral som to, ale iba kvôli nostalgickému pocitu k predlohe. Nie úplne zmysluplné, nie úplne nadväzujúce, ale vidno v tom peniaze a že si dali záležať, aby sa stále niečo dialo. Príjemné tak na vypnutie mozgu, ale kto trocha pozná lore, prečíta si radšej knihu zo série.