Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Animovaný

Recenzie (11)

plagát

Pieta (2012) 

Koľko to je 6 litrov krvi v ľudskom tele? Sledujte film do konca a dozviete sa.

plagát

Mollové tóny Karla Kryla (1992) (TV film) 

http://www.youtube.com/watch?v=d0n1bk5YBH0 Dokument zachytávajúci myšlienky pre mňa najväčšieho idolu očami obyčajného človeka tej doby. Dajú sa teda odpustiť, dnes už niekedy, hlúpo znejúce otázky redaktora a snáď aj lacný ženský voiceover. Prístup tvorcov je chladný, reportážny, akoby nevedeli koho majú pred sebou. Ale to sa dá odpustiť. S odstupom dvadsiatich rokov to iba posilňuje Krylov zmysel vidieť za prvý roh na ceste k demokracii a zmysel cítiť hovniská, do ktorých naša spoločnosť neskôr postúpala. Ale prvoplánový strih, či nediegeticka hudobná vložka pod Krylove recitály, "tak trochu podobná" jeho vlastnej hudbe, tak to je asi strela vedľa, čo sa remeselného spracovania týka.

plagát

Umelec (2011) 

The Artist by mal byť zaradený do povinnej jazdy každého študenta a fanúšika filmu. Ako sa naučiť rozprávať obrazom? Na túto otázku odpovedá film veľmi presne. Nenudí, plynie, ale k čomu to všetko, keď samotný príbeh nechytí za srdce a z kina odchádzate s pocitom, že sa vás to nijak nedotklo.

plagát

Dobrodružstvá princa Achmeda (1926) 

Pre mňa pravdepodobne najkrajšia animovaná rozprávka. Jeden z najväčších filmových zážitkov z LFŠ2010.

plagát

Viem, že moje dieťa je hviezda! (2008) (relácia) 

Hlad donútil beštiu zakusnúť sa do samej seba a vyciciavať sa. Nevidel som a ani nepotrebujem. Skap.

plagát

Golfová palica (2004) 

Po vzhliadnutí filmu som ostal úplne pokojný, s pocitom čistej hlavy. Cesta hlavného hrdinu k splynutiu so svetom a vesmírom je ťažká, ale oslobodzujúca. A to aj pre diváka ak sa vžije do jeho kože. Nádherný film!

plagát

Takešiho hrad (1986) (relácia) 

spomenul som si na beziacich Japoncov proti papierovym dveram. hold smolka, niekedy sa za papierom skryvalo aj drevene debnenie :)

plagát

Hovor s ňou (2002) 

Ak kleopatra píše, že ju film umlčal, u mňa sa stalo niečo nečakane opačného. Namiesto blaha s konca, ktorý som očakával sa s otvoreným koncom zo mňa vydral akýsi pazvuk medzi výkrikom a zavíjaním, ako živočíšny nesúhlas s režisérovým rozhodnutím o konci filmu. Nakoniec, celkom rýchlo som to rozdýchal a momentálne žasnem nad tým, ako vie niekto narábať s emóciami diváka a vôbec. Po pozretí dnešnej predpremiéry filmu Mŕtvola musí zomrieť som usúdil, že to nedokáže každý.

plagát

Mediálni špióni (2010) (relácia) 

Som rád, že STV vysiela tuto reláciu pre deti. Do určitej miery napĺňa poslanie mediálnej výchovy, ktorú nevie zabezpečiť ministerstvo školstva. S mediálnou výchovou sa počíta až od stredných škôl, čo mi príde veľmi neskoro.