Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

The Dark Knight - jednoznačne jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Dômyselné, prepracované, výborné herecké obsadenie s ešte lepšími hereckými výkonmi. Heath Ledger si za svoj výkon naozaj zaslúžil oscara. Dokonale vžitý s postavou Joker podal nesmierne živý a uveriteľný výkon. Jokerove šialenstvo, výtržníctvo a ľahostajnosť posunula túto postavu medzi najznámejších filmových záporákov. Na strane dobra zas Bruce Wayne cez deň mega podnikateľ a cez noc hrdina Batman v podaní Christiana Balea. Prepracované charaktery postáv, ich psychika a konanie, ktorým podmaz tvorí soundtrack H. Zimmera dokonale dotvorili toto perfektné dielo.

Harry Potter a Dary smrti - 2.

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011)

Na celej ságe Harry Potter som doslova vyrastal. Pamätám sa ako som bol prvý raz v kine na Harry Potter and the Philosopher's Stone a potom to u mňa začalo. Kniha po knihe, každá poctivo niekoľko krát prečítaná a na každej som bol potom samozrejme aj v kine. Na veľkolepé finále som sa teda naozaj tešil a musím uznať, že režisérovi sa to fakt podarilo. Výborne natočené, emotívne, temné presne tam kde malo byť...nádej a dobro zas správne sršiace z kladných hrdinov...Ako film začal, tak som sa doňho vžil a zadíval sa a zo sály som odišiel až na konci po titulkoch ako posledný divák...

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Úžasne emotívne. Forrest Gump je proste charakter.

Milionár z chatrče

Milionár z chatrče (2008)

Slumdog millionaire ma chytil za srdce. Je to príbeh v ktorom vidíme ako často je tento svet krutý, hlavne voči slabším. Sledovať príbeh Jamala Malika ma naozaj bavilo. Indická hudba sa k filmu skvele hodila a šťastný happyend spolu s hudbou na konci zanechal vo mne dobrý pocit.

Veľmi nebezpečné známosti

Veľmi nebezpečné známosti (1999)

Zmena akou prešiel Sebastian vďaka jeho láske, následná obeta sa pre ňu a smrť hlavného hrdinu spolu s paradoxným záverom, že milá a dobrá Kathryn je v skutočnosti zákerná mrcha vo mne zanechalo stopu. Bittersweet symphony a záverečná pasáž ako si Annette nasadzuje slnečné okuliare počas jazdy vo fajnovom fáre vzbudzuje vo mne akýsi uspokojujúci pocit totálnej ľahostajnosti.

Sexbomba od vedľa

Sexbomba od vedľa (2004)

Vtipná romantická komédia s dobrým dejom robia z tohto filmu vydarené dielo splňujúce podmienky modernejšej kinematografie. Moja obľúbená komédia v ktorej vidieť ako vtipné scény tak aj romantické pasáže. Emile Hirsch si počínal výborne a neodolateľná Elisha Cuthbert s jej nádhernými očami dodala filmu to správne čaro a atmosféru. Správnou pointou zaklincovaný záver sa mi páčil a film si ma tak celkovo získal.

Počiatok

Počiatok (2010)

Že je lucidné snenie zaujímavý fenomén som vedel už dávno, ale že sa niekomu podarí spracovať ho takto záživne a premyslene do filmovej podoby to je už druhá vec. Leonardo DiCaprio v hlavnej úlohe opäť raz nesklamal. Soundtrack tak isto na úrovni. Zavádzajúcim koncom si tvorcovia nechali otvorené dvierka, čo dáva nádej tešiť sa na pokračovanie.