Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (21)

plagát

Tajemství (2006) 

Vynikajúci dokument, ktorý podľa mňa nezavádza ani netlačí na diváka aby sa ním riadil, proste nás informuje o najsilnejšom zákone vo Vesmíre - Zákone príťažlivosti. Veľké množstvo výpovedí (aj známych ľudí), vedecké vysvetlenia a logicky fungujúce názory jednotlivcov robia z tohto dokumentu doslova úžasné dielo. Hlavná myšlienka bola spomínaná už predtým, avšak práve The Secret obsahuje akýsi hlavný výcuc, kde je pekne všetko pokope a dobre vysvetlené. Navyše, ak sledujeme akúkoľvek úspešnú osobnosť, zistíme, že jej konanie sa minimálne vo veľa veciach zhoduje s The Secret...

plagát

X-Men: Prvá trieda (2011) 

Tvorcovia nás tento krát zobrali do minulosti Profesora X a Magneta. Ako fanúšik som potešený, lebo veľa vecí sa objasnilo a pekne zapadlo do seba. Na efektoch sa opäť nešetrilo, čo opäť raz pridáva na kvalite a film ako taký ma teda poriadne bavil.

plagát

Bitkári (2008) 

Športový film, ktorý vie človeka pekne namotivovať. Vymakaný tréner, ktorý trénuje mladíka, ktorý to nemá v živote jednoduché no chce to zmeniť. Pasáž tréningu a do toho fajn hudba vyburcujú nejedného nadšenca pre šport. Naozaj dobrý študentský film, ktorý okrem športu zabŕda aj do tém ako je problém začlenenia sa či študentská láska.

plagát

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011) 

Na celej ságe Harry Potter som doslova vyrastal. Pamätám sa ako som bol prvý raz v kine na Harry Potter and the Philosopher's Stone a potom to u mňa začalo. Kniha po knihe, každá poctivo niekoľko krát prečítaná a na každej som bol potom samozrejme aj v kine. Na veľkolepé finále som sa teda naozaj tešil a musím uznať, že režisérovi sa to fakt podarilo. Výborne natočené, emotívne, temné presne tam kde malo byť...nádej a dobro zas správne sršiace z kladných hrdinov...Ako film začal, tak som sa doňho vžil a zadíval sa a zo sály som odišiel až na konci po titulkoch ako posledný divák...

plagát

X-Men: Posledný vzdor (2006) 

Ďalšie pokračovanie X-menov, v ktorom sa nešetrí peknými sci-fi scénkami, ktoré ma ešte stále bavia. Ian McKellen ako Magneto opäť raz predviedol svoj skvelý herecký talent (nezabudnuteľná scéna s mostom ale i scéna v parku na konci). John Powell sa postaral o fajnový soundtrack, ktorý u mňa osobne vyvrcholil záverečnou scénou kde Phoenix ničil všetko okolo seba a Wolverine išiel naprieč tejto ničivej sile aby ju zastavil - za tento kúsok som fakt vďačný, naozaj na mňa zapôsobil. Ako fanúšik X-menovskej série som spokojný a otvorený koniec po titulkoch mi prišiel vyslovene vhodný.

plagát

Veľmi nebezpečné známosti (1999) 

Zmena akou prešiel Sebastian vďaka jeho láske, následná obeta sa pre ňu a smrť hlavného hrdinu spolu s paradoxným záverom, že milá a dobrá Kathryn je v skutočnosti zákerná mrcha vo mne zanechalo stopu. Bittersweet symphony a záverečná pasáž ako si Annette nasadzuje slnečné okuliare počas jazdy vo fajnovom fáre vzbudzuje vo mne akýsi uspokojujúci pocit totálnej ľahostajnosti.

plagát

Forrest Gump (1994) 

Úžasne emotívne. Forrest Gump je proste charakter.

plagát

Temný rytier (2008) 

The Dark Knight - jednoznačne jeden z mojich najobľúbenejších filmov. Dômyselné, prepracované, výborné herecké obsadenie s ešte lepšími hereckými výkonmi. Heath Ledger si za svoj výkon naozaj zaslúžil oscara. Dokonale vžitý s postavou Joker podal nesmierne živý a uveriteľný výkon. Jokerove šialenstvo, výtržníctvo a ľahostajnosť posunula túto postavu medzi najznámejších filmových záporákov. Na strane dobra zas Bruce Wayne cez deň mega podnikateľ a cez noc hrdina Batman v podaní Christiana Balea. Prepracované charaktery postáv, ich psychika a konanie, ktorým podmaz tvorí soundtrack H. Zimmera dokonale dotvorili toto perfektné dielo.

plagát

Počiatok (2010) 

Že je lucidné snenie zaujímavý fenomén som vedel už dávno, ale že sa niekomu podarí spracovať ho takto záživne a premyslene do filmovej podoby to je už druhá vec. Leonardo DiCaprio v hlavnej úlohe opäť raz nesklamal. Soundtrack tak isto na úrovni. Zavádzajúcim koncom si tvorcovia nechali otvorené dvierka, čo dáva nádej tešiť sa na pokračovanie.

plagát

Nezvestní (2004) (seriál) 

Išlo o prvý fakt napínavý seriál, ktorý si ma jednoducho získal. Rôznorodosť postáv, nevysvetliteľné záhady po celom ostrove, dharma stanice a tajomný čierny dym...Navonok klasický obsah, obohatený o rôzne prvky sa nakoniec uberá úplne iným smerom, pričom však nestráca na kvalite. Práve naopak! Záhady sa stále viac stupňujú a pýtate sa sami seba či a ako sa to vôbec všetko rozuzlí. Práve toto je jedným z hlavných znakov seriálu, ktorý je predovšetkým o postavách.