Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Zaujímavosti k filmom (10)

Ben Hur

Ben Hur (2016)

Pri napadnutí rímskej légie počas vstupu do Jeruzalema šíp zasiahne nosiča vojenskej štandardy. Legionár stojaci vedľa ju okamžite chytá, aby tak zabránil jej pádu. Štandardy légie boli chované vo veľkej úcte a Rím viedol vojenské kampane na ich znovuzískanie v prípade straty (napr. po bitke v Teutoburskom lese). Štandarda v tomto prípade zobrazuje vlka, hoci po Mariánskych reformách bol všeobecným symbolom orol. Štandarda s orlom je viditeľná v pozadí predchádzajúcej scény za štandardou vlka.

Ben Hur

Ben Hur (2016)

Jazdci na koňoch používajú vo filme strmene na nohy. Tento vynález sa v Európe objavil až v 6-7. storočí n.l.

Litva, do toho!

Litva, do toho! (2014)

Scéna kedy posádka ambulancie znásilňuje bezvedomú pacientku, je založená na skutočnom incidente, ktorý sa stal v roku 2009 v hlavnom meste Litvy, Vilniuse. Obvinení zo znásilnenia 18 ročnej pacientky počas prevozu boli vtedy 62 a 36 roční zamestnanci záchrannej služby.

Star Wars: Sila sa prebúdza

Star Wars: Sila sa prebúdza (2015)

Na prilbe, ktorú si Rey (Daisy Ridley) nasadí na planéte Jakku, je v Star Wars abecede Aurebesh napísané meno Raeh (na snímke označené šípkou), čo sa vyslovuje podobne ako Rey. Dosmit Raeh bola pilotka Rebelov z časov boja proti Impériu.

Star Wars: Sila sa prebúdza

Star Wars: Sila sa prebúdza (2015)

V kantíne Maz Kanata (Lupita Nyong'o) je možné zahliadnuť postavu rasy Shistavanen, humanoidného vlka. Postava rovnakej rasy sa nachádzala aj v kantíne v pôvodných Star Wars (1977), ale v remastrovanej verzii z r. 1997 bola odstránená.

Orol Eddie

Orol Eddie (2016)

Skokani na pretekoch skáču v prvom kole v poradí podľa štartovných čísiel. Takže situácia kedy Eddie (Taron Egerton), č. 24, skáče tesne po Matti Nykänenovi (Edvin Endre), č. 49, nemohla nastať.

Hustle a Flow

Hustle a Flow (2005)

Skupina "Three 6 Mafia" obdržala za titulnú skladbu "It's Hard Out Here for a Pimp" Oscara ako vôbec prvá hip-hopová skupina v histórii.

Votrelec vs. Predátor

Votrelec vs. Predátor (2004)

Názov lode "Piper Maru" odkazuje na rovnomenný diel a loď zo seriálu Akty X (od r. 1993). V ňom sa tiež objaví neznáma mimozemská inteligencia.

Reklama