Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Dokumentárny

Recenzie (95)

plagát

Domina (2021) (seriál) 

Dosť dobre nechápem miestne komentáre o historickej nepresnosti. Naopak toto mi príde veľmi dobré, povedal by som, že možno o level lepšie ako Rome. Samozrejme sú tu nejaké skratky a postavy trochu mimo, vymyslené motivácie atď., ale to je v rámci televíznej zábavy očakávané. Agrippa a jeho bromance s Oktaviánom (ten sa správne volá Gaius Julius Caesar) tu má konečne správnu váhu, Oktavián má svoje občasné nervové zrútenia, je to konečne Princeps.  Zaujímavý pohľad na Tiberia a čo mohlo spôsobiť jeho osobné problémy v budúcnosti. Kostýmy a výprava sú vzhľadom na pravdepodobný rozpočet super, ako keby som bol v Pompeii. Dosť ma bavia neustálne referencie na historické miesta použité v správnom kontexte - Pompeii, Via Appia, Ostia, Baiae. ... . Baví ma zmena v štýle dialógov medzi súkromným a verejným priestorom, aj keď občas je to trochu "plytké". Čo sa týka samotnej Lívie (a vlastne celej rodiny), tak očividne berie historické udalosti a do toho dáva mix historických fám a intríg.

plagát

Romulus - Série 2 (2022) (séria) 

Druhá séria mi príde lepšia ako tá prvá, menej tvorivej kreativity, viac založené na historických legendách/záznamoch. Postava Tita Tatia nemá chybu, niečo ako Ra zo Stargate - čisté zlo.

plagát

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora (2022) odpad!

Vôbec nechápem čo sa tam dialo, o čo ktorej postave išlo ani prečo sa to volá Fantastic Beasts. Newt Scamander je side character vo svojom vlastnom filme.

plagát

Romulus (2020) (seriál) 

Niekto chodí na ryby, Matteo Rovere točí špinavé, brutálne adaptácie legendy o založení Ríma v rekonštruovanej archaickej latinčine. Rovnaký tvorca, rovnaký otrhaný vizuál ako Il Primo Re. Namiesto pokračovania ale začína znova úplne od začiatku a teraz uchopil zakladateľský mýtus úplne inak - čisto ako mýtus, ktorý má iba čiastočné spoločné prvky s udalosťami, menami alebo miestami. Oveľa viac než len boj o prežitie sa tu rieši politika a názor bohov. Občas podobne uťahané (vymyslenými) rituálmi ako Vikings, ale po Barbarians mám fetiš na filmy v dobových jazykoch, tak som sa nenudil.

plagát

Ben Hur (2016) 

Pre fanúšikov histórie dosť vymazlených detailov v prvej polovici filmu, druhá polovica v znamení divných motívov, scén a dialógov.

plagát

Barbaři (2020) (seriál) 

Už len za tú, podľa všetkého viac než slušnú, latinčinu Rimanov.

plagát

Dobrý, zlý a škaredý (1966) 

"You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns and those who dig. You dig."

plagát

Tesla (2020) 

Divný film (asi tak divný jak Tesla sám). Mne tieto divné "umelecké" vyobrazenia moc nevoňajú.

plagát

Základný inštinkt (1992) 

Chladná mrcha Stone, sexuálne scény, dobre nakombinovaný dej a scenár, ale retardované chovanie celého policajného zboru.