Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyria priatelia – John, Ben, Tim a Michael – okradnú v Londýne nesprávneho človeka. Nesprávny človek sa vyznačuje tým, že potom, ako urobíte prvú a zároveň i najzávažnejšiu chybu – necháte ho žiť – vám pôjde po krku až za hrob! A navyše, ak sa dotknete i jeho masívneho zlatého prsteňa, na ktorý je veľmi chúlostivý, máte istú záruku, že okrem vás bude trpieť i vaša rodina a vaši blízki. Olúpiť Golden Polea (Vinnie Jones) bolo prvou veľkou chybou našej štvorice (pričom obzvlášť Michael je v tom naozaj nevinne). Tou druhou bolo narodiť sa s hlavou bez mozgu a omylom si za ukradnuté peniaze kúpiť letenky na dovolenku miesto Malajzie do Litvy... (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (52)

vander19 

všetky recenzie používateľa

Toto je krásny príklad toho ako sa niekto snaží robiť kópie overených a kvalitných vecí. Velyvis má zo seba pocit, že je asi Guy Ritchie. No nemal vzťah s Madonou a písanie scenárov mu už absolútne nejde. Od samého začiatku mi to pripomínalo kópiu tých skvelých filmov na prelome storočí z Londýnskeho prostredia. Lenže to Velyvisovi nestačilo a skĺbil dokopy neskutočné množstvo výborných filmov, aby ich zasmradil svojim výsledkom. Jediné pozitívum ostáva Vinnie Jones a vlastne len kvôli nemu som si pozrel tento film. Humoru minimálne - aspoň takého na ktorom sa rozumný človek dokáže zasmiať, zato si to kompenzuje obrovským množstvom vulgarizmov, čo zrejme malo byť COOOL. Ak mám prirovnať tento film ku niečomu napadá ma jedine ako keby si z toho sajrajtu, čo som si spravil výbornú kávu znova uvaril ďalší hrnček. Proste z humusu sa kvalita vyťažiť nedá. Stupídny príbeh, postavy, repliky, ako tak hudba sa dala prežiť. Znovu mám pocit, keď niekto sa snaží z východnej časti EÚ spraviť prdel sveta na úrovni Mauritánie. Velyvis ak ešte niečo vytvoríš mali by ťa vo Vilnuse nadobro zavrieť do krídla medzi duševne a paranoidne chorých, ktorí majú pocit, že sú umelcami. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Sem tam je to i docela vtipné. Hlavně se mi líbí, že z Británie přišlo něco, co je sice akční a je to thriller, ale má to v sobě alespoň nějaký ten humor, není to celé až moc vážné, což už mi na současných Britských kriminálních filmech prostě vadí. Ten humor tady je hodně jednoduchý, ale tak na ten průměr to stačí. ()

Reklama

ywo666 

všetky recenzie používateľa

No ja som sa celkom dobre bavil. Možno to bolo tým, že som mal už trošku vypité. Film je zvláštna zmes, druholigového Kusturicu, Guya Ritchieho a buranskej komédie. Do toho plné vrece mýtov o postkomunistických zapadákovoch. V Litve som bol a nie je to také hrozné. Napriek tomu som sa na východoeurópskych klišé celkom bavil. Ak už režisér a scénarista v jeden osobe niečo zvládli, sú to situácie. Veľa vecí je slabých ale tie situácie sú fakt bomba. Páni Angličania to fakt poriadne schytávajú. Zasmial som sa viac ako pri niektorých amerických veľko komédiach. Nápady Emilis rozhodne má. Príjemné prekvapenie od niečoho, kde som nečakal absolútne nič. 3,5*, veľmi málo chýbalo aby som dal štyri (možno pivo dve). ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

K tejto snímke sa mi dosť obtiažne zaujíma nejaký definitívny postoj, pretože na jednej strane to bolo jednoducho až príšerne stupídne a nevkusné, avšak zas na strane druhej tomu nemožno uprieť ani niekoľko svetlejších momentov. V podstate definitívne rozhodnutie (medzi dvoma/troma hviezdičkami) u mňa padlo až pri finálnej scéne, a teda litovskej svadbe, ktorá tomu celkovému nevkusu, trápnosti a vidláctvu (à la Zdeněk Troška a jeho najväčšie filmové "perly") udelila už len akúsi pomyselnú korunku. Škoda, pretože tie náznaky boli skutočne fajn, rovnako ako aj obsadenie Vinnieho Jonesa do polohy, ktorá mu sedí zo všetkých najviac už od čias ritchieoviek. Presne tých istých ritchieoviek, ktorých úspech sa tvorcovia asi snažili do istej miery napodobiť, no žiaľ sa vybrali tak trochu nesprávnym smerom prílišného sebaparodovania a tú eleganciu, ktorá z tých absurdných gangsteriek Guya Ritchieho vždy nejak tak prirodzene vyžarovala, nahradili oným spomínaným vidláctvom, nevkusným humorom (ktorý ťaží z podobných "hitov", ako väčšina amerických tínedžerských komédií) a tak ďalej. Neviem aký bol zámer tvorcov, rovnako ako nechápem až príliš priaznivé hodnotenie na IMDb, no tak či onak môžem s určitosťou prehlásiť, že opakované pozretie sa v mojom prípade rozhodne konať nebude. 2/5 ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Druhá polovina to zachraňuje, přesunem na venkov a vkročením tamnějších postav do příběhu je už i docela vtipná. Ale to neustálé naprosto nelogické objevování a potkávání se postav kdykoliv a kdekoliv, které se ani nesnaží tvářit jako absurdně náhodní, film stahuje na úroveň laciné taškařice. Co u filmu naopak potěší je, že si Litevci, přiznávajíc obdiv ke Guyu Ritchiemu, natočili odsýpající zběsilou žánrovku s britskou akční hvězdou, odehrávajíci se zčásti v Londýně. A že se v ní nebáli až karikaturisticky přepáleně pojmout svoji zemi jako “východoevropský prdelákov” plný zlodějů, úchyláků a nejhrubšího vidlákovství. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (2)

  • Scéna kedy posádka ambulancie znásilňuje bezvedomú pacientku, je založená na skutočnom incidente, ktorý sa stal v roku 2009 v hlavnom meste Litvy, Vilniuse. Obvinení zo znásilnenia 18 ročnej pacientky počas prevozu boli vtedy 62 a 36 roční zamestnanci záchrannej služby. (Ludo444)

Reklama

Reklama