Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Dokumentárny

Recenzie (53)

plagát

Alice Cooper (2014) 

Dunn + McFayden zasa raz vytvorili nesmierne cenný dokument, ale tentokrát aj formálne zaujímavý a odlišný. Okrem toho, film je značne metaforický, prelínaný Jekyllom a Hydom, pričom Alice Cooper je na jeho konci aj ten zlý, aj ten dobrý... výborná vec. Teším sa, čo je ďalšie.

plagát

Blízko od seba (2013) 

Nečakal som, že to niekedy poviem, ale Julia Roberts fantasticky hrá v perfektnom filme. Výborné obsadenie, naozaj napínavá divadelnosť, ktorá mi vôbec nevadila. Celkovo - výborný film, z ktorého možno išlo vytrieskať viac (hlavne z ťaživej atmosféry domu) a ísť viac do hĺbky konfliktov, ale je to, čo to je - dve hodiny naozaj dychberúceho materiálu. To nie je vôbec málo.

plagát

Sucker Punch (2011) 

Ehm... nie. Vizuálne/strihovo/hudobne fajn, príbehovo neuveriteľná demencia a aj tá akcia bola ku koncu dosť nudná. Celý film je taký... nijaký. Herectvo tiež za moc nestojí (dobre, pekné ženy, ale čo z toho?) a hlavne, celý film sa berie príliš vážne, a to mu strašne škodí - a pritom sa tam dalo natrieskať milión hlášok, odkazov a neviem, čoho ešte. Vyšla by nám v podstate Schwarzeneggerovka, len namiesto Arnieho by bola banda nebezpečných dievčat - to by ma bavilo podstatne viac. Takto je, kdesi v 105 minútach stopáže, schovaných 25 minút výborných videoklipov, a to je málo.

plagát

Šmejdi (2013) 

Spoločensky dôležitá téma, ktorú má veľký zmysel spracovať. Naozaj, človek je šokovaný faktickým obsahom, to, čo sú firmy schopné urobiť, je proste kriminálne. Lenže. Po formálnej stránke sú Šmejdi bulvár. Emotívna hudba, slzy, sugescia, občas strašne tenký ľad po argumentatívnej stránke... Rozumiem, kto je cieľová skupina, ale mňa to vyslovene urážalo. Ako asi mnoho ostatných, hodnotím najmä obsahovú stránku.

plagát

The Crazy Ones (2013) (seriál) 

Prvé dva diely sa mi dosť páčili, zvlášť, keď humor dupne na plyn. Len možno by to chcelo viac konverzačného, než situačného humoru. Williams hlášky strieľať vie, ale ostatní sekundujú tiež dosť dobre. Uvidíme, čo z toho bude, Zatiaľ bez hodnotenia, ale zlé to nie je. Po 1. sérii: Ale hej, je to oddychová sranda. Keby tam neboli všetky tie moralizujúce kecy, bolo by to o dosť lepšie. Ale hlavná päťka + Brad Garrett (Gordon) funguje skvele, uvidíme, čo ďalej.

plagát

Náš vodca (2008) 

Od začiatku je jasné, čo sa zrejme stane, lenže aj keď to príde, tak to človeka zasiahne rovno do srdca. Skutočne nepríjemný film. Psychológie sú len načrtnuté, čo je možno aj lepšie, jednoduchšie pre vcítenie sa do tej-ktorej postavy. Vogel je, mimochodom, úplne výborný vo výkone aj typovo. A hoci niektoré časti deja sú strašne rýchle, ako celok je Vlna nesmierne kompaktná a hrozivá. Každá dejová línia je, do určitej miery, ovplyvnená hlavnou témou, každá sa nejak rozpadne, a to domýšľanie, čo by sa mohlo stať... jednoducho, zimomriavky.

plagát

Mortal Kombat: Legacy (2011) (seriál) 

Tak ja neviem... asi to naozaj musím hodnotiť vzhľadom na formát, ktorý mi niekedy príde proste krátky, inokedy zasa úplne rozvláčny (trojminútová scéna o ničom aaaaaa koniec). Prvá séria bola konzistentnejšia a išla od postavy k postave, od príbehu k príbehu. Druhá sa snaží byť celistvejšia, ale to má za následok trochu chaotickú zmes súbojov, flashbackov, biografií a občas nulových postáv. Na druhej strane, ako krátkometrážku, ktorá sa neberie moc vážne, to uznávam. Boje sú naopak dosť v pohode: lahôdky Sub Zero vs. Scorpion či Mileena vs. Kitana. Potenciál to rozhodne má, ale vinou asi o kus privysokých očakávaní mám pocit, že nie je vždy naplnený.

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

Ech. Kým sa Jackson drží knihy, je všetko verné a v najlepšom poriadku. V momente, keď sa vydá na tenký ľad a niečo pridá tu a tam... sa Hobbit občas stáva nie príliš príjemným filmom. Napríklad diplomatická scéna u Elronda - bez problémov. Radagast zaváňa samoúčelným humorom. Akcia v jaskyniach... načo. Myslím, že by Hobbitovi sadla väčšia rozprávkovosť, viac sa sústrediť na trpaslíkov, ktorí sú spracovaní úplne čarovne. A aby som nezabudol - Bilba v podaní Martina Freemana je radosť sledovať.

plagát

Yes Man (2008) 

Ale hej, ja som si to celkom užil, možno preto, že Carreyho v komédiách nijak obzvlášť nesledujem. Taká pohodovka, pri ktorej človek nemá pocit, že scenár dávalo dokopy úplné jelito. Najmä tá satirická rovina sa mi mooooc pozdávala (sekta, tajní agenti, prostredie banky), taktiež Carrey je úplne presný. A tu a tam som sa zasmial fakt nahlas, takže, prečo nie. Ideálna oddychovka.