Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krátkometrážny
  • Akčný

Recenzie (10)

plagát

Východiskový bod (2014) 

Ale pacilo sa! Sympaticke argumenty za existenciu boha, ako ta sranda s cervikom a jeho zmyslami. Pre mna ako ateistku velmi zaujimave. A ta laska zas a tie hipsterske kecy do toho (bez ironie). Ale budem objektivni, keby mi to nehrablo na city, asi sa z toho nezblaznim. Lepsia trojka (neobjeknivne kludne aj lepsia stvorka)

plagát

Pocahontas (1995) 

Disney muzikály nie sú môj šálok kávy, ale Pocahontas má 80 % za hudbu, za tie farby vetra hlavne, za nejaké tie myšlienky o prírode aj keď vo veľmi detskej podobe, za to, že to bol obľúbený film mojej obľúbenej učiteľky na szákladnej a za to, že *SPOILER* to neskončilo happyendom

plagát

Popoluška (1950) 

A to, ako je sú na každom kroku zdôraznené túžby ukryté v snoch. Budem to svojim deťom raz púšťať od mala, aby si tú myšlienku poriadne zapamätali!

plagát

Gossip Girl (2007) (seriál) 

Práve som dokukala prvú sériu a objektívne je to sranec. Príbehy, ktoré sa snažia ukazovať, ako ani tým chúďatkám bohatým detičkám ne Manhattene nie je dobre. Svet, kde všetci všetko vedia, nič sa neobíde bez škandálu, ale nakoniec všetko dobre dopadne a morálne dobro zvíťazí. Sranec. A bodka. Na druhej strane som celých 18 dielov prešla na jedno pozretie za 2 dni a nemohla som sa od toho odtrhnúť, lebo som proste potrebovala vedieť, ako to dopadne a skutočne sa za to hanbím. Konečný verdikt 3*. A práve som stratila všetky ilúzie o svojom dobrom filmovom vkuse.

plagát

Animatrix (2003) 

To je tak, keď necháte to najlepšie na začiatku. A potom som len čakala celý film na niečo podobnej kvality. A neprišlo. Niektoré časti vizuálne zaujímavé, ako samostatný krátky film určite vydarené, ale ako celok už by som si to znovu nepozrela. Lepšia trojka no. Škoda

plagát

Matrix (1999) 

Perfektný nápad na tú hlavnú myšlienku. Brilantný. Za 5, čo za 5, za 10 hviezdičiek. Bohužiaľ ale nie som fanúšik akčných záberov ani kung-fu ani ničoho podobného a na konci už toho bolo viac než dosť. Napriek tomu uznávam, že je to klasika, kultový film a prekvapivo aj ja som bola rada, že som si ho pozrela aj nedávno.

plagát

Zabil som svoju matku (2009) 

Mám proste rada toho chlapíka. Dokáže natočiť film na tému, ktorú by som za normálnych okolností považovala za nudnú (samozrejme dá sa tá téma, ak by sme chceli rozvíjať filozofickú debatu, implikovať aj na medziľudské vzťahy všeobecne a bla bla bla..), takým spôsobom, že mi z toho klesá sánka. Strašne dobre sa na to pozerá, hudba dokonale dokresľuje atmosféru, tie spomalené zábery, tie farby. Pre ľudí, ktorým film hovorí z duše to musí byť 100%. Mňa ale téma obišla, takže 4* - na výbornú (myslím na druhej strane, že to asi nebude film pre každého)

plagát

Růže pro Algernon (2006) (divadelný záznam) 

Keby som to mala hodnotiť z pohľadu predlohy, dala by som 5*, keby z pohľadu spracovania, tak 3*. Hlavná postava mi príliš nesadla, ale asi skôr preto, že keď som tú knihu čítala, tvorila sa mi v hlave úplne iná predstava, než som potom videla na javisku. Zvalím teda celkový dojem horší než očakávania na seba a nechám za 4.

plagát

500 dní so Summer (2009) 

Takto to proste vo svete funguje. Skvelý soundtrack, sympatickí herci, úžasné myšlienky. Skrátka asi nemám rada šťastné konce.

plagát

Ide len o sex (2011) 

Moj prv y komentar a na taky "sranec". Lenze su proste filmy, co vidite v spravnu dobu a jednoducho ich mate radi bez ohladu na predvidavost konca, bez ohladu na umelecku stranku, bez ohladu na cokolvek. Objektivne je to jeden z lepsich filmov svojho druhu. oOddychovka, ktoru si pustite, ak prave nemate naladu na nic seriozne a vazne s hlbsim myslienkovym presahom. Jednoduchy pribeh, mile vtipky a stipka typickeho klise vhodneho pre zeny. Subjektivne? Asi stale trosku verim v hollywoodske zazraky. Pre mna lepsia ****