Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Dobrý, zlý a škaredý

Dobrý, zlý a škaredý (1966)

Akokoľvek dobrý film môže byť Leoneho “Vtedy na západe“, neverím v možnosť spoznania argumentu, ktorý by mi zmenil myšlienku podporujúcu doživotné vyhlásenie Dobrého, zlého a škaredého za najlepší western všetkých dôb. Naozaj len málo filmov mi zostalo v pamäti tak detailne a spôsobilo tak neuveriteľnú spokojnosť zo záveru . Perfektná réžia, perfektný výber hercov, skvelá atmosféra plná zvratov, zákerností a prestreliek. Skrátka všetko, čo na westernoch tak milujem tu bolo privedené k dokonalosti.

Osvietenie

Osvietenie (1980)

Stephen King mal pravdu keď povedal,že Nicholson vyzerá stále ako blázon ale aj tak si tam neviem predstaviť žiadneho iného herca, ktorý by mohol predviesť lepšie predstavenie. Shining je pre mňa skrátka stelesnenie Kubrickovej geniality.

Sedem samurajov

Sedem samurajov (1954)

Shichinin no samurai nie je dokonalý film. Nie je to ani najlepší film a ani zďaleka najobľúbenejší (ak teda nepočítam seba). Nikde som nevidel toľko plačúcich a o zem sa hádžucich dospelých ľudí. Je to ale treba rešpektovať, pretože rozdiel v kultúre japonskej a tej našej je nesmierne veľký (možno práve vďaka tomu, že Japonský ľud plakal aj tam, kde typický Slovák by len nadával a frflal, sú teraz o 50 rokov popredu). Som nesmierne poctený, že som ho mohol vidieť, pretože práve vďaka takýmto filmom, ktoré boli na tú dobu svojím spôsobom nadčasové vznikli presne tie kúsky, ktoré sa už považovať za dokonalé dajú. Doteraz som siedmich samurajov mal len za niečo vďaka čomu vzniklo Sedem statočných, no a teraz po videní 207 minútovej japonskej verzii mám chuť odobrať 1 hviezdičku tej americkej. PS: Keďže poznám postoj niektorých ľudí k ne-dabovaným filmom naozaj by som rád vedel aké percento z toho čo ten film hodnotilo ho aj naozaj videlo.