Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Fantasy

Recenzie (21)

plagát

Perinbaba a Dva svety (2023) 

Popravde nečakal som od tohto filmu veľa, ale dostal som ešte menej. Nezmyselné strihy dopĺňali nenadväzujúce scény a za mňa zlý herecký výkon hlavnej postavy Lukáša. Ako pocta zosnulým hercom to bola dobrá ale film ako taký nefungoval a nemal ucelený príbeh ani dej. Za mňa veľké sklamanie a to si veľmi vážim tvorbu pána Jakubiska. V zopár scénach ho bolo cítiť ale postprodukcia pravdepodobne zlyhala a film dokončil niekto neskúsený. Škoda. Mrzí ma, že som sklamaný s 1*.

plagát

Fantastické zvery: Tajomstvá Dumbledora (2022) 

Film mal svoje kúzlo, bolo vidieť, že bol pri scenári aj skutočný scenárista, okrem pani Rowlingovej, ktorú plne rešpektujem, ale ako filmový scenárista je katastrofálna. Film sa od začiatku až do konca niesol jednou vlanou a znovu nás dej posunul napred v tomto krásnom čarodejníckom svete. Pre mňa najlepší diel fantastických zverov, aj keď celá séria je dosť krkolomná. Fantastický zvery sme si v tomto filme užili viac ako dosť a krásne tvorili dej filmu. A aj keby nebol natočený ďalší diel, tak som spokojný aj s týmto zakončením tejto série. Malo to určitú dávku energie, humoru aj akcie. Za mňa hodnotenie 6/10 :)

plagát

První láska (2020) 

Veľmi milý romantický príbeh, dvoch stredoškolákov. Príbeh nie je zbytočne dlhý, ani až tak predvídateľný, teda neide o žiaden opozeraný príbeh mladých stredoškolákov. Taktiež nie je príbeh zbytočne idealizovaný. Proste pohodový film na večer. Samozrejme kvalitovo to nie je nič extra, ale vôbec to nie je ani prepadák. Mladý v celku neznámy herci to dali v celku so cťou. Za mňa je to určite na 3*. Ja som si príjemne oddýchol.

plagát

Čas (2021) 

Vo filme je veľmi cítiť, že scenárista a režisér je M. Night Shyamalan. Jeho filmy vo všeobecnosti sú veľmi záhadné až do samého konca a tento film nebol vôbec výnimkou. Napätie deja  mňa ako diváka stále držalo v strehu, prečo sa to deje, čo sa vo filme deje. Zmiešané pocity postupne vyjadrovali, čo nám chce dej filmu povedať a aký je jeho princíp. Myslím si, že film zdravo gradoval, až som sa ako divák dostal do momentu, kde som nevedel čo sa deje a prečo sa to deje. Záver mi strhujúco prezradil, že tento film stojí za pozretie. Pre niektorých divákov je tento film, veľmi ťažký alebo nepochopiteľný z rôznych dôvodov. Mne sa film páčil, pretože som znovu videl niečo nové, niečo neopozerané, ako to býva pri rôznych filmoch,. kde pri pozeraní už viem o čom bude koniec alebo o čom bude ďalšia scéna. Dovolím si povedať, že odporúčam každému kto si chce pozrieť kvalitný film a nechce sa pri ňom nudiť. Moje hodnotenie 4*, je trošku prísne ale malo to aj svoje rezervy, inak super film.

plagát

Tenet (2020) 

Vskutku zaujímavo premyslený príbeh, ktorý keď už na konci začína dávať zmysel, mávnutím čarovného prútika Christophera Nolana vyčaruje prekvapivý záver a vytvorí časovú slučku podobne ako pri filme Inception. Herecky exceloval jednoznačne Robert Pattinson, ktorý si išiel v skvelej vlne počas celého filmu a dovolím si povedať, že prekonal svojím výkonom ak J.D.Washingtona. Musím však povedať, že po prvom zhliadnutí mi nebolo, hneď všetko úplne jasné a vzniklo vo mne množstvo otázok, na ktoré budem hľadať odpovede opätovným pozeraním. Očakávania to splnilo, avšak celkový dojem je, že som čakal ešte o kúsok viac, preto dávam "len" 4*.

plagát

Nebezpečné city (2018) 

Veľmi poučný film na tému Kyberšikana. Veľmi dobré herecky aj príbehovo spracovaný príbeh mladého dievčaťa, ktoré svojou hlúposťou doplatilo na život online. Podobné veci si myslím, že sa bežne stávajú, práve preto sú potrebné takéto filmy, ktoré na ne poukazujú. Mladí herci to bravúrne zvládli. 4*

plagát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Po nevýraznom traileri obrovské prekvapenie. Jeden z najlepších akčných filmov poslednej doby, ktorý nám predostrel dovolím si povedať nádherný príbeh Sarah Connorovej a jej budúcej nástupníčky Dani. Veľká spokojnosť, hudba fajn, efekty fajn a krásny zážitok z filmu, kde na konci môže padnúť jedna slzička. Uvidíme, či sa týmto dielom odštartuje nová éra alebo ostaneme pri dokončení príbehu T2, samozrejme ak by príbeh pokračoval tak si myslím, že sa máme na čo tešiť. Silné 4*.

plagát

Stehlík (2019) 

Začnem tým, že knihu som nečítal, preto bol tento príbeh pre mňa niečo nové a veľmi ma to uchvátilo. Na pohľad nenápadný snímok so super hviezdnym obsadením bol pre mňa veľkým prekvapením a v kine pekným spríjemnením večera. Dráma, v ktorej sem videli osud človeka a osud obrazu, ktorý ich spájal až do samého konca. Zároveň sme videli, že nie všetky priateľstvá na pohľad nie veľmi priateľným spôsobom môžu vzísť v skutočnosť, že sú tie najlepšie. Ešte raz veľmi dobrý film tohto nie príliš typického žánru. Lepšie 4*.

plagát

Avatar (2009) 

Filmová genialita Majstra Camerona. Krásny film s geniálnym vizuálom, ktorý chytí za srdce a má svoju nádhernú myšlienku, skladám klobúk dole. Krásny filmový zážitok. Jednoznačných 5*.

plagát

Nedotknuteľní (2017) 

Prekvapený som, že po zhliadnutí tohto filmu vôbec nemám predsudky ako som ich pôvodne mal. Celý film veľmi príjemne prekvapil a nebol len kópiou predošlého spracovania, ale mal niečo nové a svoje, čo prinieslo krásny filmový zážitok. Obsadenie na čele s Bryanom Cranstonom bolo tiež veľmi fajn. Dávam 4*, kde jedna hviezda dole za prvé, že to bola prerábka skvelého filmu a za druhé, strihy mi prišli trošku staromódne spracované.