Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené seriály (10)

Perníkový tatko

Perníkový tatko (2008)

Tam, kde príbeh W.W. (mojej múzy) prestáva byť len seriálovým príbehom, naberá to poetických výšin rozprávania o vzostupe a páde, o moci a sile natoľko prerastajucej cez hlavu, pre obyčajného smrteľníka nemožne veľkej, grandiózne zvládnutej aj nezvládnutej zo strany postáv. Tam kde som nedýchal ma zarazilo ako moc prežívam s nejakou postavou jeho život, ako som zhnusený ale aj prevláda pocit zadosťučinenia. Neskutočne natočený, zostrihaný a vystupňovaný seriál, najlepšia novodobá televízna dráma, šokujúca, drsná, neskutočná. 1.séria- 95% / 2.séria- 100% / 3.séria- 100% / 4.séria- 100% / 5.séria- 100%

Mestečko Twin Peaks

Mestečko Twin Peaks (1990)

Originálne dve série sú "OG" medzi mysterióznymi mindfuckmi v televíznej sfére, desiatky rokov pred tým, než televízia začala prebíjať filmové kvality. Od totálne nepredvídateľne nejasnej zápletky, kde divák neverí nos medzi očami ani jednej postave, cez podivné snové sekvencie, nádherne kulisy mesta a dokonalý koktejl temnoty a humoru až po geniálnu Badalamentiho hudbu a kultové hlášky (privedené na svet instantnou srdcovkou, sympatickým Agentom Cooperom, s ktorým zdieľam lásku ku káve). Ťažko opísať tú radosť, čo som pri sledovaní tak nekonečne prapodivného a od tohto sveta odtrhnutého diela zažíval.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

Nekonečne originálny a šialene zábavný seriál, ktorý pri všetkej absurdnosti sveta dokáže aj chytiť za srdce a priniesť emócie. Za niektoré nápady by som scenáristom hádzal lopaty zlata.

Fargo

Fargo (2014)

1.séria- 90% Bolo nebolo jedno stupídne násilie a nebezpečne inteligentné zlo v snehovo bielej Minnesote. Hawley nám predhodil skvelého duchovného nástupcu kultu podľa "skutočných udalostí ktoré sa nikdy nestali" a ja som tú minisériu zbaštil. Nielen že to má surovú zápletku kde vlastne polovica postáv a hlavne hlavný hrdina sú zavrhnutia hodný bastardi, má to skvelého Billyho Boba Thorntona (nomináciu na Emmy poprosím), kúzelnú réžiu doplnenú o melancholický soundtrack, ale hlavne, vo svojej nereálne-reálnej polohe je to čierna komédia kde chcete vedieť ako z toho ten vypočítavý Lester vyviazne, komu ďalšiemu Lorne zničí život a to všetko len aby sme sa opäť zamysleli nad nesmrtelnosťou chrústa a zbytočnosťou života. Posledné dve scény s Lesterom a spokojnou rodinkou tomu dávajú peknú filozofickú bodku. Spokojnosť, hlavne že to nenaťahujú.// //2.séria- 85% Úlet. Perfektne natočená, sakra temná, viacvrstvová, skvelo obsadená a dobová (kamerový filter, Reagan, ufo, emancipácia žien) druhá séria nerobí hanbu tej prvej a skvelo ide svojou cestou čoby absurdná a absurdne krvavá sága o rodinných hodnotách, moci a jednej hlúpej nehode, znova. Hlavne mi to prišlo ako niečo, čo by malo byť skúmané viac, ako čokoľvek čo daný rok vzniklo, pretože je to veľmi okázalé a podivné dielo. //3. séria- 85% Depkárčina. Ak prvá séria bola zábavný krvák a druhá Hawleyho experiment, že čo si môže dovoliť, treťou sériou sa vracia duchovne späť ku Coenovcom a tentokrát sa opiera viacej o ich spirituálnu symboliku v detailoch a atmosferickú hru na city motívom. Inak je všetko pri starom, hodné niekoľko stránkových analýz. Je to perfektne, krásne natočené, herci idú naplno, postavy sú pestré a zaujímavé, zvraty sú super a smer ktorým sa to uberá z počiatku vyzerá zmätene, no keď do seba dejové puzzle zapadnú, záverečný payoff je uspokojivý. Rozumiem tomu kvantu námahy a kreativity, ktoré sú do jednej série zakaždým naliate na hektolitre, no úplne sebecky prahnem po ďalšej sérii, pretože to je vždy jedinečný zážitok.