Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (9)

Ostrým nožom

Ostrým nožom (2019)

Dva dni pred uvedením do kín sa konala exkluzívna predpremiéra na pôde Univerzity Komenského v Bratislave, kde Daniel Tupý študoval. Pri tejto príležitosti sa naplnila aula univerzity natoľko, že študenti sa do nej nezmestili. Stáli, sedeli na zemi, zaplnili každé miesto, z ktorého bolo vidieť na plátno. Aula nebýva tak plná ani pri zahájení akademického roku. Po premietaní sa konala diskusia, ktorej sa zúčastnili tvorcovia filmu aj otec Daniela Tupého.

Transformers - Temná strana Mesiaca

Transformers - Temná strana Mesiaca (2011)

Na natočenie filmu sa Michael Bay údajne nechal prehovoriť po prežúrovanej noci v Las Vegas, po tom, čo mu chlapci z Paramountu vysvetlili, že vyvrcholenie trilógie netreba dlhšie odkladať.

Podivný prípad Benjamina Buttona

Podivný prípad Benjamina Buttona (2008)

Brad Pitt bol po hurikáne Katrina znechutený nečinnosťou vlády a dal v New Orleans postaviť 150 ekologických domov. Použil na to svoj honorár práve z filmu Podivný prípad Benjamina Buttona.

Hľadanie Krajiny - Nekrajiny

Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004)

Na konci filmu James (Johnny Depp) ukazuje predstavenie u Sylvii (Kate Winslet) doma a Peter Pan divákov vyzve, aby tlieskali. Reakcia Julie Christie (Emma du Maurier) bola, že začala okamžite tlieskať. To však nebolo plánované a deti nemali najmenšie tušenie, ako zareagovať. Šokovaný výraz na ich tvárach bol skutočný.

Hľadanie Krajiny - Nekrajiny

Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004)

Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie).

Reklama