Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zaujímavosti k filmom (9)

Problém tří těles

Problém tří těles (2024) (seriál)

Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo.

Tetris

Tetris (2023)

Ve filmu dvakrát zazní píseň „Holding Out for a Hero“, a to ve dvou různých jazykových podobách – v japonské a ruské verzi. Japonská verze zazní v čase 00:13:33 a ruská verze zazní v čase 01:00:41.

Fabelmanovci

Fabelmanovci (2022)

Od Stevena Spielberga prarodiče z otcovy strany byli emigranti z Ukrajiny. Ve filmu to obrátil, kdy prarodiče z matčiny strany byli emigranti z Ukrajiny.

Most špiónov

Most špiónov (2015)

Ve scéně, kde je jednání u pana Vogela (Sebastian Koch), si nechá James Donovan (Tom Hanks) nalít drink. James Donovan se napije a sedne si. Skleničku s drinkem položí na stůl. Pak je záběr na pana Vogela. Poté je znovu střih na Jamesa Donovana a jeho sklenička s drinkem je prázdná a chtěl by další. Přitom není nikde vidět, že by James Donovan při rozhovoru znovu napil.

Warcraft: Prvý stret

Warcraft: Prvý stret (2016)

První scéna, v níž se chystá bojovat člověk proti orkovi, je adapce z intra videa "Wacraft 3: Reign of Chaos".

Krajina zajtrajška

Krajina zajtrajška (2015)

Společnost The Walt Disney přinutila pořadatele Tomorrowland festival přejmenovat festival v USA na TomorrowWorld. Pořadatelé Tomorrowlandu festival vrací úder a tak podali k belgickému soudu návrh na zastavení distribuce filmu v zemích Beneluxu, protože společnost Walt Disney použila značku festivalu pro svůj film bez jejich souhlasu.

Fringe

Fringe (2008) (seriál)

Nejdražší epizodou má být údajně závěrečný díl celého seriálu.

Reklama