Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Horor

Recenzie (227)

plagát

Jeden deň (2011) 

Dobrá romanca vyčnievajúca predovšetkým originálnym spracovaním a dobre zahranými a napísanými hlavnými postavami. Skutočnú hĺbku však dej dostane až v posledných dvadsiatich minútach a dovtedy sa však jedná "len" o veľmi dobrú, no predvídateľnú drámu o dvoch ľuďoch, z ktorých len jeden vám je sympatický.

plagát

Kde raky spievajú (2022) 

Skvelá adaptácia skvelej knihy. Hlavný a jediný nedostatok spočíva v tom, že nie je ničím viac. Vo filme nie je jediný záber, ktorý by sa vymykal predlohe, jediná vsuvka originality od tvorcov. Ide ale skôr o subjektívny pocit.

plagát

Wonka (2023) 

90%. Instantná klasika pre malých i veľkých, ktorá nie je len skvelým prequelom, no zároveň i hlbšie rozvíja postavu Wonky. Z na prvý pohľad viac-menej zbytočného filmu sa vykľulo veľké prekvapenie. Palec hore.

plagát

Aquaman a stratené kráľovstvo (2023) 

Tak tento film budem pokojne obhajovať. Je malý zázrak, že druhý Aquaman vyzerá tak, ako vyzerá, vzhľadom na to, aké problémy natáčanie sprevádzali. Zábavné pokračovanie, ktoré obsahuje všetko, čo kvalitný komiksový blockbuster má obsahovať. Každý fanúšik si musí priznať, že toto je minimálne o triedu vyššie než posledná tvorba MCU (The Marvels, Eternals a pod.). Je len veľká šškoda, že Warneri tento obrovský potenciál premrhali, no verím, že sa pri reštarte poučia. DC bude v dobrých rukách, verím, že už to na druhý pokus dopadne dobre.

plagát

Indiana Jones a Nástroj osudu (2023) 

Pre mňa bude zrejme problém spočívať v tom, že táto sága si ma nikdy nedokázala poriadne získať a hoci vidím a chápem kvality pôvodnej trilógie, nič nedokáže prekryť skutočnosť, že toto veľké rozlúčenie sa s touto franchise je vlastne úplne zbytočné a vôbec nemuselo vzniknúť. Film je pozerateľný a základné kvality má, no miestami som sa bavil ešte menej než pri minulej časti, ktorá taktiež nemusela vznikať.

plagát

She-Hulk: Neuveriteľná právnička (2022) (seriál) 

Nedocenený seriál, ktorému pre extrémne nezaslúžený hate s radosťou pridám ešte jednu hviezdičku navyše. Iste, v rámci žánru (a MCU) nejde o nič prevratné a ide skutočne o zábavnú jednohubku a bokovku, no vzhľadom k tomu, ako príjemne sa seriál sledoval, že ma bavil a postavy boli fajn, som v podstate spokojný. Sklamaním pre mňa bola len posledná epizóda.

plagát

Avatar (2009) 

Digitálna pastva pre oči, bez ktorej by však išlo !len! o klasický príbeh o boji dobra proti zlu. Nenudil som sa, tie necelé 3 hodiny mi ubehli ako voda a nemožno poprieť, že Cameron týmto príbehom vytvoril unikátny zážitok a revolučný filmový zázrak , no rovnako ako keď som ho videl prvý raz pred rokmi, ani teraz sa nedokážem zbaviť dojmu, že ide o značne preceňované dielo, ktoré vyniká skôr po technickej stránke a nie z hľadiska originálneho deja, hoci to tak na prvý pohľad vyzerá.

plagát

John Wick 2 (2017) 

Citeľne slabšie ako prvý diel, v zmysle, že ako každé pokračovanie sa snaží byť väčším a budovať lore, v ktorom sa film odohráva, čo je asi najväčšou slabinou tohto sequelu. Už v tom nie je ten nádych originality a prvotný efekt. I tak ale veľmi dobré pokračovanie. Keď som však jednotke dal 4*, tu musím ísť nižšie.

plagát

John Wick (2014) 

Klasický, čistokrvný akčňák na úrovni. Nič viac, nič menej.