Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný

Recenzie (12)

plagát

Podfukári (2013) 

Tento film mi pripomenul Burgerovho Iluzionistu. V prvom rade preto, že celý film je o úžasných ilúziách a o "kúzlach", ktoré sú v skutočnosti len dielom šikovných rúk. Ale predovšetkým mi ho pripomenul preto, že na konci sa dozvedáme, že ilúziou bolo aj to, čo sme si naozaj nemysleli. Film sa končí a my si odrazu uvedomujeme, že celý film bol o jednej veľkej ilúzii a že v skutočnosti nič nieje tak, ako sme si po celý čas mysleli.

plagát

Dar od Boha (2005) 

Film, ktorý dokopy nemá žiadny dej. Celý čas som sa pri ňom nudil, nakoľko celý čas nebol v podstate o ničom.

plagát

Rýchlo a zbesilo 6 (2013) 

Zaujímavé vyvrcholenie, ktoré je zároveň chýbajúcim kúskom skladačky - všetko do seba konečne zapadá a všetko dáva zmysel. Obzvlášť to, prečo Han v štvrtej časti zomiera a v ďalších dvoch patrí opäť k tímu. Vin Diesel sa nám proste všetkým spája s rýchlymi autami a preto si myslím, že sme sa ako vždy dočkali "toho pravého" čo sa rýchlych áut a zbesilej jazdy týka.

plagát

Terapia láskou (2012) 

Úžasný film, ktorý poníma o tom, že aj keď niekoho stratíme a venujeme všetok svoj čas a silu snahe získať ho naspäť, aj napriek nášmu presvedčeniu to nie vždy musí byť tá správna cesta...

plagát

Veľká ryba (2003) 

Tento film ma bohužiaľ príliš neoslovil. Vedel som, že film bude o otcovi, ktorý je vášnivým rozprávačom rôznych príbehov, no nakoniec bol celý film akousi rozprávkou, na čo som sa teda veľmi nechytil. Pointa celého filmu sa zjavila až ku koncu. No musím uznať, že záver nebol až tak na zahodenie a vzhľadom k zvyšku filmu ma celkom prekvapil.

plagát

Iluzionista (2006) 

Výborný film. Dej drží diváka až do konca v napätí, ako to celé skončí a nakoniec to aj tak skončí absolútne inak. Film, ktorý poníma o živote iluzionistu Eisenheima od jeho mladosti, kedy sa zamiloval do vojvodkyne von Teschen - Sofie a ich rozdelenie, až po jeho dospelosť, kedy ju znova stretáva a všetko sa začína "odznovu". Aj napriek tomu, že je Sofie zasnúbená s následníkom trónu Leopoldom, silné puto medzi ňou a Eisenheimom sa nikdy nepretrhlo. A preto sa všetko začína "odznova". Film na mňa zapôsobil príbehom a celkovým dejom, no predovšetkým prekvapivým záverom.

plagát

Cesta do fantázie (2001) 

Tento film som prvý krát videl v roku 2001, keď nás naňho v druhej triede zobrali vychovávateľky. Zanechal vo mne zmiešané pocity, keďže sa na ňom viacerí moji spolužiaci rozplakali :D . Keď som si ho po 12 rokoch znova pozrel, uvedomil som si, že ten film je niečím úžasný, problém bol len v tom, že vtedy som mu poriadne nechápal. V skutočnosti je Hayao Miyazaki úžasne tvorivým človekom. Pod jeho réžiou vznikol film, ktorý má naozaj pútavý dej. Anime normálne nemám rád (animované filmy japonskej produkcie), no ak máte radi fantasy, spojené s dobrodružným a napínavým príbehom, rozhodne odporúčam.

plagát

Svet podľa Prota (2001) 

Keď o sebe niekto, kto sa zrazu "zjavil" v strede stanice tvrdí, že pochádza z inej planéty a prišiel iba na návštevu, všetkým je jasné, že taký človek patrí do blázinca. A tam aj skončí. Ale skutočne je Prot prípad pre psychiatrickú liečebňu, alebo celý čas hovorí pravdu? Jeho slová sú tak presvedčivé, že na túto otázku nevie nikto s istotou odpovedať. Napínavý a nepredvídateľný dej, obohatený o užasný soundtrack z dielne Edwarda Shearmur-a tvorí dielo, ktoré podľa mňa bez rozmýšľania určite stojí za pozretie a považujem ho za jeden z najlepších filmov vôbec.

plagát

Sexbomba od vedľa (2004) 

Poctivý a vzorný študent, ktorý má pred očami iba dobré známky, byť najlepší a získať štipendium - ideálny profil niekoho, o kom nám je už od začiatku jasné, že príliš obľúbený rozhodne nebude. No keď sa vedľa mladého Matt-a nasťahuje pôvabná blondínka, do ktorej sa zamiluje, razom sa všetko zmení. Danielle sa mu doslova primieša do života v snahe ukázať mu, čo to znamená slovo "život". Matt je spočiatku proti, no časom zistí, že práve toto mu v jeho živote chýbalo. Celý film vystihuje niečo, čo by sme si všetci mali pamätať: že pre niekoho, koho skutočne milujeme je občas treba riskovať a prípadne aj stratiť úplne všetko. Práve o tom to totiž celé je.

plagát

Projekt X (2012) 

Aj keď sa nejedná o jeden z najlepších filmových snímkov všetkých čias, veľmi ma zaujal, nakoľko poníma o súčasnom živote, myslení a problémoch mladých ľudí / študentov. Väčšina z nás si prešla posledným dňom, ktorý bol prechodom do dospelosti. Nie veľmi obľúbení študenti sa rozhodnú zviditeľniť na základe usporiadania párty v dome jedného z nich. No všetko sa vymkne spod kontroly - scenár ako zo života. Preto sa mi celý film páčil, lebo som si pri ňom spomenul na oslavu svojej 18ky a úplne som sa v danej apokalypse videl. Nostalgia