Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Krimi

Recenzie (30)

plagát

Posledný výkrik (2012) odpad!

stačilo 10 minút.... ako to dostali do kín? i keď to tam vydržalo rekordný týždeň, ako sa to robí? Zato majú môj obdiv...

plagát

To bude boj! (2012) 

Dobrá oddychovka, vtipná, nenútená. Nesnaží sa zo seba spraviť mega film. Vtipné epizódky, akcia, dialógy,... Dobré to je.

plagát

Muž na hrane (2012) 

Nedávno film Ledge ,mnou ohodnotený 4* , podobný plagát, chlapík stojaci na hrane, akcia, .... Toto sa nechytá, slabé 2*. Naivné, umelo akčné, nelogické,... také klišé som dlho nevidel. Od 10. minúty už je všetkým jasné ako to všetko dopadne, žiadne prekvapenie,.. Slabota.

plagát

Ghost Rider 2 (2011) 

Verejne sa priznávam ,že Ghost Riderovi absolútne nerozumiem. Po každom Cage-ovom filme si poviem ,že horšie to byť už nemôže... Môže.

plagát

John Carter: Medzi dvoma svetmi (2012) 

Už len kvôli porovnávaniu s Avatarom nedám viac ako 2*. Prosím? Veď to je normálne urážka pre Cameroona. Tento film mi nič nedal, teda možno ma obral o 2 hodiny života. Akcia, dve planéty, bitka,.. toto nie je pre mňa.

plagát

Medzi vlkmi (2011) 

Veľmi im nevyšla snaha o strhujúcu ,nervy drásajúcu drámu. Pozitívne sa dá hodnotiť asi iba Liam Neeson. Od čias digitálnych Twilight vlkov som na nich naozaj alergický...

plagát

Lorax (2012) 

Pri pozrení ostatních hodnotení, prevažujúce 2*, 57%,,.. Sám neviem ako hodnotiť. Nemôžem animovaný detský film porovnávať so svetovou kinematografiou. Musí mať vlastný meter. Ak zvážim ,že je to od 12 rokov, tak nejde nehodnotiť pozitívne. Pekná ,farebná a milá rozprávka. Čo je pre mňa ,ale podstatnejšie, nesie v sebe ekologické posolstvo. Niekto to možno nazve " štvanicí na civilizaci" ,ale ja osobne oceňujem každý taký námet. Už od detstva musia deti nenásilnou formou zistiť čo je správne, dôležité. A možno aj rodičia s nimi. I keď je to umelá, farebná rozprávka, ja dám za snahu 4*.

plagát

Nevinnost (2011) 

Na české, česko-slovenské pomery je to vyšší nadpriemer. Kamera na vysokej úrovni (najmä kompozícia, priehľady, protisvetlo) , dialógy na dobrej úrovni, prepojené vzťahy postáv. A. Geislerová počas celého trvania , i keď nenápadne ,dávala o sebe vedieť. Práve ju by som vyzdvihol , najviac na seba upútala pozornosť. Ku koncu sa dostávame k detailnej výpovedi deja s pár náznakmi možných "scenárov". Práve vysoká vypovedanosť detailov uberá tento film o poslednú, 5. hviezdu.

plagát

Deti moje (2011) 

Silný príbeh umiestnený v raji. Peniaze, krásne prostredie, palmy, Havaj, všetko to je zbytočné a stráca svoju hodnotu. K úprimnému príbehu umierania a rodinnej krízy je úplným kontrastom krásne prostredie s havajským gýčom. Soundtrack typicky kľudnej pozitívnej havajskej hudby iba pridáva ďalšie zrnko do kontrastu. Kontrast ťaživej atmosféry plnej slnka a Havajskej hudobnej legendy. Namiešaný je tak akurát, nemám vážnejšie výhrady k ničomu, réžia, herecké výkony, hudba, kamera, všetko do seba zapadá. Clooney svojím výkonom posúva film vyššie.

plagát

Veľká ryba (2003) 

Po prečítaní knihy Daniela Wallace-ho zostávate v úžase. Jeden veľkolepý príbeh. Pri pohľade na réžiu Tima Burtona si neviem predstaviť iného režiséra ,ktorý by dokázal tento príbeh takto, až dokonale spracovať. Stretávam sa snáď prvýkrát s tým ,že nie som po prečítaní knihy odporcom nasledujúceho filmu. Nedá sa ho nijak kriticky k pomeru knihy hodnotiť. Burton tam pridal pre neho typickú "čarovnosť" ,tú ktorú kniha naozaj mala. Plných 5* a zaradenie medzi moje top filmy.