Reklama

Reklama

Lorax

  • Česko Lorax (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čo je to za svet, v ktorom už nie je ani kúsok živej prírody, pýtate sa? Je to mestečko, v ktorom žije dvanásťročný Ted. Všetko je tu umelé, vrátane zvierat, kvetov a stromov, u ktorých si môžete diaľkovým ovládačom nastaviť jarnú, letnú, jesennú, zimnú a disco variantu. Komu by sa chcelo von, za vysokú a nepriedušne uzavretú hradbu mesta, na ktorej nepriechodnosť dozerajú gorily miestneho vládcu, pána O'Hareho? Tunajší ľudia si na to zvykli a väčšina z nich už dávno zabudla, ako vyzerá skutočná príroda. Lenže Tedova láska Audrey, ako nevyliečiteľná romantická duša, túži po strome "z mäsa a kostí". (TV Markíza)

(viac)

Videá (50)

Trailer 1

Recenzie (224)

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Bídný animák. A to mám přitom kreslené filmy hodně rád. Lorax se ale dost nepovedl. Děj byl okopírovaný ze sta jiných filmů, takže člověk přesně věděl co se kdy stane a jak to všechno skončí. Něco takového bych možná ještě odpustil, ale k tomu to bylo velmi nevtipné a navíc ošklivě naanimované, takže nakonec podprůměr. 35% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,JSEM TED WIGGINS. A MLUVÍM ZA STROMY“….. /// Město bez přírody zajebaný technickejma píčovinama ničící ovzduší, znamenající pohádkový bohatství pro pana O´Hareho. Živej strom? Sci-fi. Ale nastal čas pro změnu – a co vám budu vyprávět, zase za tím stojí ženská! Dětsky srozumitelný, s nezpochybnitelným ekologickým poselstvím (kurva nech tu sekyru doma!), s fajn narážkami na jiný filmový kusy a sympatickejma fórkama v dialozích. A písničky. (Ty vole, prostě písničky, no.) Co víc můžete od animáku pro děcka chtít? (no tak vidíš…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knížky, který napsal Theodor Seuss Geisel nečtu. 2.) Víc než cokoliv na světě si přeju vidět živý strom. (Zavřenej? Za vraždu? Pusť si film…). 3.) Thx za titule ,,KoVy“ a ,,c.tucker“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Když na začátku začal recitovat , říkala jsem si ,, Pane bože , další recitovaná hovadina jako Horton ,, pak asi 10 minut zpívali , to už mě brali mory a marně jsem uvažovala , jak tohle to vydržím dokoukat až do konce . Pak už se na to , ale jakž takž koukat dalo . Pohádka celkem hezká , podtext ekologický , zvířátka roztomiloučká až hrůza a vtipné úplně minimálně .Mám za to , že líbit se bude spíš malým dětem . ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Animačne a koncepčne nevydarený pokus s naivnou víziou vymývania malých mozgov od útleho veku. Ťažko si viem predstaviť, že dieťa pochopí fungovanie korporátneho systému na základe kapitalistických pravidiel s beztrestným zneužívaním prírodných zdrojov a hrdo sa pritom odvolávajúc na demokraciu. The Lorax nemal čím nadchnúť. Medzi občasnými vtipnými situáciami a milým zvieracím pozadím sa potulovala nuda umocnená pocitom zabitého času. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Ekologický animovaný muzikál se Zacem Efronem v jedné z hlavních rolí. Stromy nejsou stromy, ale vypadají jako vlasaté lízátko a Zac Efron... to je kapitola sama o sobě. Postava Loraxe mi přišla pro děti nesrozumitelná, pro dospělé zase nepropracovaná, plochá: "Já jsem ekologický bůh" Písničky - snad to bude českým dabingem - byly naprosto strašné, zvířátka i lidi jak přes kopírák. Velmi slabý animák. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (11)

  • Danny Devito propůjčil Loraxovi hlas nejen v angličtině, ale také v španělsky a rusky dabované verzi. (oje)
  • Jedná se o první snímek, který se pyšní logem studia Universal, vytvořeným k jeho stému výročí. (oje)
  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)

Reklama

Reklama