Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Talk-show
  • Animovaný
  • Súťažný
  • Reality-TV

Recenzie (43)

plagát

5 proti 5 špeciál (2012) (relácia) 

Špeciálne epizódy notoricky známej súťaže v slovenskej verzii s akčným Andrejom Bičanom sa za tie roky skladali zo všetkého možného. Raz súťažili celebrity, raz ľudia so spoločným záujmom, raz hlasy poslielali diváci priamo do vysielania SMS-kami, raz sa ukazovali vtipné odpovede na ulici (asi jediný krát, čo sa ten prieskum naozaj robil)... Bez ohľadu na to, o aký špeciál sa jednalo, vždy sa jednalo o skvelú zábavu ako aj pri štandardných dieloch. Preto logicky aj špeciálu patrí päť hviezdičiek.

plagát

Nikdo není perfektní (2014) (relácia) 

To, že Barrandov nevymýšľa vlastné relácie, a len sa "inšpiruje" od druhých som si už zvykol. Je však nutné používať TÚ ISTÚ grafiku a hudbu? O to viac to zdôrazňuje, ako je Barradovská verzia oproti tej pôvodnej horšia, nevtipnejšia a lacnejšia. Na druhú stranu, boli aspoň takí slušní, že si od Andrásyho získali licenciu. Práve kvôli tomu asi môžu prakticky kompletne skopírovať slovenskú verziu do českého prostredia...

plagát

Nikto nie je dokonalý (2012) (relácia) 

Pôvodný program Aj múdry schybí, ktoré dlhé roky okupoval obrazovky Markízy, bol v roku 2010 televíziou zrušený. Na Silvestra 2012 sa ho rozhodla priviesť späť RTVS, ktorá ho následne začala od roku 2013 vysielať pravidelne každý týždeň. Spočiatku bolo všetko pri starom. Moderátorská dvojica, počet ankiet aj otázok. Platilo teda to, čo na Markíze. Pobaví to vždy, ak sú dobrí hostia (napr. Bičan/Pročko), o to lepšie. Po roku sa však Andrásy s Vacvalovou rozhodli odísť, pričom moderátorské pozície dostali Marcel Forgáč a Milan "Junior" Zimnýkoval. Zatiaľ čo s Forgáčom viacmenej problém nemám (je vtipný, no občas až príliž strháva pozornosť na svoju osobu, na druhú stranu je u neho vidieť aspoň snaha), Junior mi príde ako jeden z najpreceňovanejších moderátorov súčasnosti. Teraz (november 2015) moderuje tri relácie, a VŠETKY sú vysielané v primetime. Pritom mi nepríde vôbec vtipný, a konkrétne v tejto relácii na mňa pôsobí tak, že len čaká, kedy to skončí a bude výplata. Preto novej verzii relácie Aj múdry schybí uberám jednu hviezdičku.

plagát

Aj múdry schybí (1998) (relácia) 

Ak nesadne výber hostí, stopercentne dokáže pobaviť "výskum národa". V tomto programe totiž "náhodní" respondenti dokážu vytiahnuť neskutočné informácie. Aj tie najjednoduchšie otázky dokážu potrápiť nejedného respondenta. Ak si navyše Andrásy s Vacvalovou pozvú dobrú dvojicu (napr. Marcin/Izer, Ringo Čech/Lučenič, Malachovský/Štúr...), je postarané o skvelú zábavu.

plagát

Nikdo není dokonalý (1998) (relácia) 

Česká verzia Aj múdry schybí sa musí spoliehať len na historky pozvaných hostí, pretože nejakého inteligenta napadlo, že do zostrihu sa nemôže dosťať menej ako sedem správnych odpovedí. Češi buď nepochopili princíp formátu, alebo proste nechcú zo svojho národa robiť bandu idiotov. Každopádne sa tak na tom nedá tak zabaviť, a tak všetko musí odpracovať Krampol (u ktorého nemusíte vždy vydržať do pointy) a hostia.

plagát

Menší krize v televize !? (2001) 

Jeden zo starších Izerových produktov, myslím že vôbec posledný ešte s Markom Dobrodinským. Pobavila ma hlavne Zdeňkova paródia Petra Novotného, kde neskutočne presne vystihol jeho pohyby a hlas.

plagát

Jen blbni! (2006) (relácia) 

Jen blbni! bol (do roku 2010) posledným počinom Zdeňka Izera na obrazovkách Primy. Podľa mňa aj najpodarenejší. Show sa presunula do väčšieho štúdia, nudné výplne (reklamy, skrytá kamera) tentokrát obstarávali priamo Izerove skeče (konečne, tak to malo byť od začiatku), a z tohto programu mám asi najviac obľubených scénok. Takže napr: Metro, Ucpaná žumpa, Údržbár na hrade, Rekvalifikácia, Riaditeľ počasia, Reportér TV Prima a určite mnoho ďalších... V tomto programe, ako aj v ostatných primáckych variáciách, Izerovi sekunduje Petr Freund.

plagát

Pípšoubazar (2005) (relácia) 

Tretí bazar, s ktorým prišiel Zdeněk Izer na obrazovky Primy bol Pípšoubazar. Opäť sa jedná o to isté, to znamená dve scénky s hosťami, následne krátky rozhovor, medzi to nejaké pravidelné rubriky a samozrejme videovsuvky ako výplň. Tentokrát to bola skrytá kamera s poväčšinou erotickými témami. Neviem, odkiaľ tieto materiály Prima zobrala, každopádne tým zbytočne naťahovala program, a radšej by som bol za nejaký ten skeč priamo od Zdeňka.. Z Pípšoubazaru pochádzajú napr. tieto scénky: Moderátor v rádiu (Izer predbehol dobu, kde moderoval v hudobnej stanici pre seniorov, dnes sa to dotiahlo do dokonalosti, a stala sa z toho až televízia), Skoky na lyžiach, Automat...

plagát

Kinobazar (2004) (relácia) 

Druhý počin, s ktorým prišiel Zdeněk Izer na Prime bol Kinobazar. Oproti jeho predchodcovi, Telebazaru, sa líšil len jemne pozmenenou scénou, a tým, že výplňou medzi scénkami sa tentokrát stali ukážky z českých filmov. Prišlo mi to zbytočné, a reklamy sa ako výplň k Izerovi hodili viac. Aj keď teda by som bol najradšej iba za tie scénky.. Z Kinobazaru pochádzajú napr. tieto scénky: Maňďák (pre mnohých absolútny vrchol vrámci Zdeňkovej kariéry na Prime), Hokejový brankár, ZOO... V Kinobazare sa tiež k Izerovi pripojil aj Petr Freund, ktorý so Zdeňkom spolupracoval aj v ďalších jeho primáckych programoch.

plagát

Telebazar (2003) (relácia) 

Telebazar bol prvým počinom Zdeňka Izera po prestupe na Primu. Ako aj z ostatných Izerových bazarov, aj z Telebazaru pochádza množstvo skvelých scénok. Ako príklad uvediem napríklad tieto scénky (podľa ich názvu na YouTube): Reportér u baču (Izerova vulgárna bačovská slovenčina v praxi), Záchod, Motorkár, Spisovatel... Vždy ma však v jeho primáckych programoch (resp. iba v bazaroch) rozčulovali zbytočné videovsuvky, ktoré boli vkládané medzi jednotlivé scénky a rozhovory. Reklamy však boli "menšie zlo" ako povedzme ukážky z filmov...