Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Pamätám si ako sme pozerali Pána Prsteňov ako deti. Vtedy sme to pozerali len preto že to bol film plný fantázie. Pozerali sme ho cez kazety a vždy sme čakali na novú a novú časť. No keď si už teraz pozriem Pána Prsteňov po neviem koľkých pozretí začínam prichádzať na príbeh toho filmu. Doma ma kopu Tolkienových kníh a sú to jediné knihy ktoré čítam s radosťou :) Dnes som dopozeral Pána Prsteňov predĺžené verzie a zostal som ohromený. Na jednu stranu som si hovoril veľmi veľa zaujímavých vecí v kinoverzií nebolo ale na druhú stranu si hovorím že je to asi tak lepšie lebo potom by nebolo nič prekvapivé na tom filme. Bolo to ako si pozrieť filmy ktoré som ešte nevidel. Hovoril som si že Pána Prsteňov som videl sto krát ale teraz príde niečo nové čo som na ňom nikdy nevidel. Bolo to trošku divné ale pritom aj vzrušujúce :) Keď som dopozeral tretiu časť Návrat Kráľa tak som si povedal že proste šupa. Proste podporujem Petera Jacksna ktorý ma skveli spôsob réžie ktorý je vidno aj vo filme o filmu, a dúfam že bude ešte nejaký príbeh. Na Hobbita už čakám dva roky a neviem sa dočkať na premiéru na ktorú asi pôjdem dva krát :) ...

Pán prsteňov: Dve veže

Pán prsteňov: Dve veže (2002)

No tak Pána Prsteňov druhú časť mam rád hlavne kvôli jej akčnejšiemu deju ako v predošlej časti (nieže by som chcel povedať že ta bola horšia). Bolo tam viac vojnových scén, a taktiež tam už konečne boli zobrazený Enti a Glum. Po pozretí predĺženej verzii sa mi zdalo že sú tie súboje aj trošku rozšírené čo je super. Táto časť je ako keby takým rozpätím deja predošlej časti. Čiže sa dá považovať za taký stredný doplnok medzí jednotkou a trojkou :)

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Prvú časť Pána Prsteňov som už videl v mnohých verziach. Či už známu paródiu Par Pařmenú, animovanú verziu, predĺženú verziu s originálnym znením a pravdaže dabovanú normálnu kinoverziu. Musím povedať že v tejto časti som mal zvlášť obľubu lebo bolo v nej najviac ukázané zo života Hobbitov a taktiež bola predovšetkým zameraná na Prsteň moci. Vždy sme boli napätý z častí kedy ich naháňali Nazgúlovia alebo iné tvory zo sveta zla ako ohyzdi. Veľmi zaujímavé myšlienky a taktiež podstata. Prvá dobrá Jacksonovka :)

Hobit: Neočakávaná cesta

Hobit: Neočakávaná cesta (2012)

No tak na začiatok by som dodal že veľmi ma znepokojili komentáre niektorých uživateľov a odporúčal by som im aby si pozreli videa o nakrucaní lebo podľa mňa som ešte lepšie spolupráce a vzťahy medzi filmovými tvorcami nevidel. Čo sa tíka samotného filmu tak som bol milo prekvapený. Veľmi ma zaujali hlavne doplnené časti ktoré sa v knihe nespomínajú ( napr. Radagast, Nekrotman ). Mal som tú česť že som bol na Hobbita dva krát pretože prvých 40min som prvý krát nevidel. Veľmi som sa na tento film tešil a myslím si že splnil viac ako len moje očakávania. Taktiež som si mohol vychutnať krásny soundtrack od Howarda Shora ktorý ho zrobil o trošku farebnejší a zladil ho z modernou dobou. Teším sa na ďalšie pokračovania a dúfam že sa Peter Jackson rozhodne stvárniť aj iné Tolkienové diela :)

Hobit: Smaugova pustatina

Hobit: Smaugova pustatina (2013)

Začalo to nevinnou Neočakávanou cestou a pokračuje to bojom o horu Erebor. Dej sa stupňuje každou minútou v spojitosti s prvou časťou. Na scénu došli tak ako Elfovia, tak aj ich dokonalé choreografie boja a ich dokonalosť samotná. Jednoducho povedané, celí film ma dokázal tak vtiahnúť že viac ako dve a pol hodiny sa zmenilo na minútu. Ako už povedané "fanatik" do Tolkienovej mánie som si to nadpriemerne užil! + Ed Sheeran zo svojou I See Fire na záver ma doviedol k slovám "Tento film mi ostane v hlave do poslednej minúty môjho života..." Prial by som si aby Jackson nikdy neprestal točiť filmy na tému Middle-Earth! :)

Strážcovia Galaxie

Strážcovia Galaxie (2014)

Pamätám si oznámenie tohto filmu. Všetci boli zvedavý ako sa s tým Marvel pobije, keďže vidieť partiu zvláštnych vesmírnych bytosti bolo nereálne si predstaviť vo filme. Keď som sa dostal ku tejto komiksovej téme (ktorej som nerozumel keďže som komiksy nečítal) a videl promo fotku stromu a nejakého skunka so zbraňou povedal som si že to bude iný oriešok natočiť. Po prvom trailery som však vedel že na toto budem v kine! A dočkal som sa celofilmovej zábavy a akcie. Keď som sa dostal z očarenia detailne-krásne spracovaného vesmíru, vošiel som do záchvatov smiechu z perfektne prepracovaných dialógov ako to už u Marvel-u býva. Vin Diesel s najjednoduchším scenárom "My name is Groot." bol skvelí na štýl Hulk-a v Avengers. K tomu hudba zlatých čias, rokov 80. Určite si urobte čas a choďte do kina na tento mega hit leta ;)

Tajný život Waltera Mittyho

Tajný život Waltera Mittyho (2013)

Kde sa to v tom mužovi berie! Po odchode z kina som bol milo prekvapený nad typom filmu ktorý Stiller natočil. Boli tam síce prvky jeho "primitívneho" humoru, ktorý je v niektorých prípadoch aj vtipný, ale za to bol veľmi dobre využitý. Kamera, úžasná(podobné pocity pri "V zajatí Démonov"). Sedel som úplne vpredu a pozeral na plátno ako malý Forrest. Veľmi blízky film môjmu srdcu.

Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Čertovský holič z Fleet Street (2007)

Snaď neprejde rok bez toho aby som si znova a znova pozrel príbeh holiča z Fleet Street. Pochmúrne prostredie veku rozvoja ktoré je Burtonom zachytené, podľa môjho názoru tak reálne, aj keď je väčšinou príliš prehnané. Johnnyho znechutenosť je presvedčivejšia ako láska "Belly k Edwardovy". Pri pozeraní ma človek pocit že sedí v divadle. Aj keď tam by to muselo byť určite vzrušujúcejšie.

500 dní so Summer

500 dní so Summer (2009)

Keď už mal nejaký film vystihnúť ženskú povahu tak je to práve tento. Úprimne zobrazené chápanie ženy z mužskej strany. Flegmaticko-groteskový herecký výkon hlavných postáv, doprevádzaný ešte aj skvelou muzikou. Supersky natočený film ktorý si vždy určite pozriem rád znova a znova.

Avengers: Pomstitelia

Avengers: Pomstitelia (2012)

No tak na Avengers som sa tešil ako male dieťa na Ježiška :) Avšak keď som chcel isť na to do kina už to nehrali. Už len myšlienka na to že v jednom filme bude spojených viac superhrdinov je úžasná. Najviac sa mi však páčil Ironman ktorý znovu zažiaril svojím arogantným humorom. Výborné hlášky, efekty aa hlavne súboje ktoré boli veľmi napínavé. Trošku mi však vadil rýchli spád deja v ktorom bol chaos. Čiže prvých päť (cca) minút nebolo moc zaujímavých :) Ale tie pozitíva to nakoniec aj tak preťažili takže si zaslúžia päť hviezdičiek ;)